جیلان آکچا: در ایالات متحده آمریکا، علاقه و حمایت از روند [صلح] وجود دارد

جیلان آکچا، نماینده پارلمانی در شهر آمد، از اعضای هیئت حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) که در ایالات متحده‌ در حال دیدار است، اظهار داشت که علاقه به روند حل مسئله [کورد] بسیار زیاد است، اما این سوال مطرح است که چرا دولت گام ملموسی برنمی‌دارد.

دم پارتی فعالیت‌های دیپلماتیک خود را در آلمان، انگلستان و ایالات متحده آمریکا افزایش داده است. جیلان آکچا، نماینده پارلمانی دم پارتی در شهر آمد، از اعضای هیئت دم پارتی که بین ۲۲ تا ۲۸ ژوئن در ایالات متحده آمریکا دیدارهایی دیپلماتیک انجام داد، در مورد مشاهدات خود با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

آکچا اظهار داشت که آنها در تلاشند تا روند [صلح] را که با فراخوان تاریخی رهبر آپو، در ۲۷ فوریه آغاز شد، به افکار عمومی بین‌المللی معرفی کنند و گفت: «هیئت‌های ما به ریاست رئیس مشترک ما، تونجر باکرهان، در آلمان و انگلستان دیدار کردند و ما نیز در ایالات متحده آمریکا دیدارها را آغاز کردیم. به ویژه با توجه به حضور ایالات متحده آمریکا در سوریه، روابط ترکیه با ناتو و وضعیت کلی منطقه، ما فکر کردیم که پیام‌های مثبت از سوی ایالات متحده آمریکا برای ادامه این روند مهم خواهد بود.»

او ادامه داد: «در این سفر، ما با نهادهای سیاسی محافظه‌کار، دموکرات و دموکرات سوسیالیست دیدار کردیم. یکی از آنها جنبش دموکرات سوسیالیست بود که در نیویورک در حال رشد است. با این محافل که شخصیت‌هایی مانند آلکساندریا اوکاسیو-کورتز و برنی سندرز در آن پیشرو هستند، از نظر ایدئولوژیک نقاط مشترک زیادی پیدا کردیم که این مهم بود. این تبادل نظر فرصتی برای ایجاد رابطه‌ای معنادار بین سیاست 'خط سوم' در ایالات متحده آمریکا و خط مشی ما فراهم کرد.»

جیلان آکچا، نماینده پارلمانی اعلام کرد که آنها در جلسه‌ای در مؤسسه خاورمیانه (MEI) شرکت کردند و ادامه داد: «در این جلسه با حضور گسترده سفیران عالی‌رتبه سابق و فعلی، مقامات امور خارجه و آکادمیسین‌ها شرکت داشتند. علاقه به این روند بسیار زیاد بود. به ویژه این سوال مطرح می‌شد که چرا ترکیه گام‌های ملموسی برنمی‌دارد و این روند چگونه پیش خواهد رفت.»

او افزود: «نهاد مهم دیگر مؤسسه تحقیقات سیاست خارجی (FPRI) بود. در آنجا نیز خط مشی سیاسی حزب ما، سیاست‌های ما در زمینه مدیریت محلی و رویکرد ما به آزادی‌خواهی زنان بسیار مورد توجه قرار گرفت. آنها اظهار داشتند که چنین رویکرد گسترده و دموکراتیکی در خاورمیانه می‌تواند نمونه‌ای باشد.»

جیلان آکچا اظهار داشت که آنها در سنا و وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا با برخی واحدها دیدارهای جداگانه‌ای داشتند و گفت: «اما در روز اول سفر ما، به دلیل حمله ایالات متحده آمریکا به ایران، تنش‌های منطقه‌ای بسیار بالا بود. همچنین، بسته قانونی 'لایحه بزرگ و زیبا' که دولت ترامپ آن را مطرح کرده بود، بحث‌های بزرگی را در افکار عمومی ایجاد کرده بود. هم به دلیل دستور کار داخلی و هم بحران سیاست خارجی، با وجود اینکه مسائل مربوط به روند [صلح] دستور کار اصلی نبودند، پس از شنیدن صحبت‌های ما علاقه نشان دادند و برخی از نمایندگان منتخب اعلام کردند که می‌خواهند از آن حمایت کنند.»

جیلان آکچا همچنین خاطرنشان کرد که یکی از اهداف این سفر نیز تقویت نمایندگی آنها در ایالات متحده آمریکا بود و گفت: «در این زمینه تبادل نظرهایی داشتیم. ما انتظار داریم که در آینده نزدیک در این زمینه گام‌های ملموسی برداشته شود.»