دموکراسی پیشرفته و قاتل جوانان کُرد!

دموکراسی پیشرفته و قاتل جوانان کُرد!

در روزهای اخیر در شهرهای شرناخ, وان و موش سه نوجوان کرد جان خود را از دست دادند که موجب شد باردیگر رژیم اردوغان و حزبش بعنوان قاتل آنها معرفی گردد. شمار نوجوانان کردی که در دوران حاکمیت دولت اردوغان و حزبش که خود آن را «دموکراسی پیشرفته» می‌نامند به 178 تن رسید.

روز گذشته دو نوجوان کرد به نام‌های «فواد ساک» و «سرای یاووز» در نتیجه انفجار گلوله‌های توپی که از نیروهای ارتش ترکیه بجا مانده بود, جان خود را از دست دادند. «ویسی دمیر» هم بر اثر گلوله‌باران مستقیم سربازان ارتش ترک در مرز شمال ـ شرق کردستان جان خود را از دست داد. پس از کشته شدن دمیر, سربازان ترک پیکر وی را به خاک سپردند.

همچنین روز گذشته, «مظلوم آکای» یازده ساله بر اثر انفجار یک گلوله گازی نیروهای پلیس ترک که به سر وی اثابت کرده بود, در شهر آدانا جانش را از دست داد.

حزب اردوغان در سال 2002 بر سر اقتدار آمد و ده سال را پشت سر گذاشت. رژیم اردوغان با ادعای «دموکراسی پیشرفته» حاکمیت را در دست گرفت و علیه خلق‌کرد جنگ همه‌جانبه اعلام کرد. اوغور کایماز دوازده ساله و «انس آتای» هشت ساله دو نوجوان دیگر هستند که بدست پلیس این رژیم قتل شدند.

رجب طیب اردوغان مدام یاد و خاطره نوجوانان و کودکان کشته‌شدن فلسطینی به دست اسرائیلی‌ها را گرامی می‌دارد, اما این درحالی است که در راهپیمایی‌های 28 مارس در شهر ها ی آمد و قوسر نوجوانان کرد مورد هدف گلوله‌های پلیس رژیم قرار گرفتند.

اردوغان در آن موقع گفته بود:«چه کودک باشد, چه زن , نیروهای امنیتی ما هرکاری لازم باشد علیه آنها انجام خواهند داد» و طی حوادث 28 مارس به قتل‌عام جوانان کرد دست زدند: فاتح تکین(3), عبدالله دوران(9), انس آتا (8) محصوم مزراک (17) , امره فیدان (17) و اسماعیل ارکک (8) ساله.

در پانزده فوریه سال 2008 یحیا منکشه 16 ساله در منطقه جزیر از توابع شرناخ در اثنای یک راهپیمایی اعتراضی که به مناسب محکوم ساختن به اسارت در آوردن رهبر خلق‌کرد, عبدالله اوجالان برگزار شد, توسط خودروی زرهی پلیس زیر گرفته شد و جان خود را از دست داد.

جیلان اونکول, در 28 سبتامبر 2009 , محمد اویوتونه 18 ماهه درحالی که در آغوش مادرش بود, بر اثر اثابت گلوله گازی پلیس به سر او جانش را از دست داد. پس از گذشت مدتی در راهپیمایی شهر جولمرگ , انور توران توسط یک افسر پلیس ترک کشته شد.

در سال 2010 «روژوان ایدم» یازده ساله, امید فورکان آکچل 7 ساله, اکمد امره 12 ساله, عیسی ابراهیم زاده 14 ساله, جانان سالدک 16 ساله, برم باسام 14 ساله, اوگوزجان آکیورک 13 ساله, عزالدین بوز 14 ساله و محمد نوری 14 ساله جان خود را از دست دادند.

رژیم اردوغان و حزبش در سالهای 2011 و 2012 بر خشونت‌های خود علیه خلق‌کرد افزود و این امر موجب شد که شمار نوجوانان قتل شده بیشتر از سال‌های گذشته باشد.

شمار نوجوانان و کودکانی که در سالهای 2011 2012 کشته شدند:

2011

17 آوریل: باران اوزیولجو 12 ساله شهر پاتنوس.

20 آوریل: ابراهیم اوروچ 17 ساله , شهر بسمل.

7 ژوئن : امید پتک‌کایا 15 ساله , جولمرگ.

26 ژوئیه: دوغان تایبوغا 13 ساله , شهر سلوپی.

11 سبتامبر : عثمان ارباش 14 ساله , شمزینان.

26 سبتامبر: سلطان دوغرول 4 ساله , شمزینان.

29/12/2011 روستای روبوسکی:

اوزجان اویسال 18 ساله

جلال اونجو 15 ساله

ارکان اونجو 13 ساله

آدم اند 15 ساله

محمد اونجو 15 ساله

شروان اونجو 16 ساله

جمال اونجو 16 ساله

شوان اونجو 14 ساله

بلال اونجو 16 ساله

محصوم اونجو 16 ساله

صالح اونجو 17 ساله

سرحد اونجو 17 ساله

ساواش اونجو 15 ساله

چتین اونجو 12 ساله

بدران اونجو 12 ساله

حسین اونجو 18 ساله

اسلان اونجو 15ساله

اورهان اونجو 15 ساله

فاضل اونجو 16 ساله

وداد اونجو 16 ساله

جهان اونجو 16 ساله

ارکان اونجو 13 ساله

2012:

اوزگور تاشان 15 ساله جولمرگ.

یوسف یلان 9 ساله ارزروم

ارتان تلاور 14 ساله

نورحق چارتای 18 ساله شهر آمد

مظلوم آکای 11 ساله آدانا

سرای یاووز 8 ساله شهر موش

ویسی دمیر 13 ساله شهر وان