صلاحالدین دمیرتاش, از روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی خاطرنشان ساخت که برای آزادکردن سربازانی که توسط نیروهای مدافع خلق به اسارت درآمدهاند, در چارچوب مطالبات خانوادههایشان آماده همکاری هستیم. دمیرتاش گفت که اگر انزوای تحمیل شده علیه اوجالان لغو شود, نبردهای نظامی هم متوقف خواهد شد.
دمیرتاش در مصاحبه با بیبیسی ترک گفت که حزب کارگران کردستان خود تصمیماتش را میگیرد و آن را هم عملی میسازد. آن حزب خود راه مسلحانه را برگزیده و حملات آن حزب هیچ ارتباطی با حزب صلح و دموکراسی ندارد.
دمیرتاش اعلام کرد که فعالیتهای پ.ک.ک مستقیما بر طرفداران و دوستداران حزب صلح و دموکراسی هم تأثیر میگذارد و گفت:«وقتی که ما به سیاست میپردازیم, این مسایل را مد نظر قرار میدهیم. اما من فکر نمیکنم که پ.ک.ک چنان تاکتیکی را دربرگیرد و چند شهر را به تصرف درآورده وپس از مدتی از آن خارج شود. حزب پ.ک.ک میخواهد برای ایجاد چارهیابیای سیاسی, نیروی نظامی خود را به اثبات برساند.».
دمیرتاش ضمن اشاره به انزوای تحمیل شده بر رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان, گفت اگر انزوای تحمیل شده بر اوجالان که بیش از یک سال است ادامه دارد, لغو شود, نبردهای نظامی هم متوقف میگردد. وی در ادامه گفت:«میتوانند انزوای تحمیل شده بر اوجالان را لغو سازند. حتی میتوانند وضعیتی ایجاد کنند که طی آن وکلا, خانواده و سازمانهای مختلف بتوانند با اوجالان دیدار انجام بدهند. برای اینکه بتواند نقش خود در زمینه برقراری صلح را ایفا کند, باید وی را از امرالی خارج ساخته و به جایی دیگر منتقل کنند. میتوانند وی را به یک خانه منتقل نمایند. این هم یک مرحله خاص میباشد. تنها چنین کاری در حق اوجالان میتواند موجب توقف جنگ شود. با این اقدام, راههای حل مسایل هم هموار میگردد, چراکه اوجالان رهبری است که بر جنبش کردها و خلقکرد تأثیر بسزایی دارد. معلوم نیست که وضعیت سلامت جسمانی وی چگونه است, از سرنوشت وی اطلاعی دردست نیست. نمی تواند با خانواده و وکلایش دیدار انجام دهد. این امر موجب شده که پ.ک.ک هم واکنشهایی بزرگ از خود نشان دهد. چراکه مقامات پ.ک.ک و اکثر خلقکرد میگویند: هر گونه برخوردی علیه اوجالان, برخورد با ماست. دولت هر اقدامی علیه اوجالان انجام دهد, علیه خلقکرد انجام داده.
به نظر من اگر برخوردی مناسب داشته باشند, پ.ک.ک و خلقکرد هم برخوردی مطابق آن خواهند داشت. این تنها گامی است که هرچه زودتر باید برداشته شود.».