در نظر رئیس شورای ملی سوریه مسئله‌کرد با توسل به قانون حل می‌شود

در نظر رئیس شورای ملی سوریه مسئله‌کرد با توسل به قانون حل می‌شود

عبدالباسط سیدا که در شهر هولیر حاضر نشد خبرنگاران کرد به زبان کردی از وی سوال کنند, در خصوص سفر خود به اقلیم کردستان گفت:«هیچ یک از طرف‌های کرد در نشست ما در خصوص جدایی کردستان سخنی برزبان نیاورده. مسئله کرد یک مسئله ملی و به کل سوریه مربوط است. باید این مسئله در چارچوب رسمی مطرح گردد و در قانون اساسی هم بدان اذعان شود. باید در چارچوب قانون حقوق و آزادی‌های خلق‌کرد به رسمیت شناخته شود. اگرنه نمی توان ظلمی که در حق کردها روا داشته می‌شود را متوقف ساخت».

سیدا, رئیس شورای ملی سورهی روز گذشته در هولیر نشستی خبری برگزار کرد و در مورد سفر خود به اقلیم کردستان و دیدارهای خود سخنانی برزبان راند. سیدا گفت که رژیم اسد مشروعیتش را از دست داده و در عرصه بین‌المللی هم هیچ کشوری به آن رژیم اعتماد نخواهد کرد. وی گفت:«پیروزی ملت‌ سوریه علیه آن رژیم قطعی است».

به پناهندگان کمک کنید

سیدا گفت که به اتفاق هیأت همراهش با مسعود بارزانی دیدار انجام داده‌اند و از وی خواسته‌اند که بدون تبعیض‌نژادی , مذهبی و دینی, به پناهندگان سوری کمک کند. سیدا گفت که از کمپ «دومز» هم دیدن کرده‌اند. هرچند تا حدی به آنها کمک شده است, اما اوضاع پناهندگان بطورکلی بد است. لذا از حکومت اقلیم خواسته‌اند که امکانات بیشتری در اختیار پناهندگان قرار دهند.

اگر مسئله کرد از طرق صلح‌جویانه چاره‌یابی شود, آرامش و امنیت در کشور برقرار می‌شود

سیدا در خصوص دیدار خود با اعضای شورای میهنی کردهای سوریه و احمد داوداوغلو وزیرخارجه ترکیه گفت:«در این دیدار نمایندگان اقلیم کردستان هم حضور یافتند. همه طرف‌ها در چارچوب اتحاد سوریه خواستار حل مسایل شدند. ما با داوداوغلو در مورد حل مسئله کرد بحث کردیم و به آنها گفتیم که اگر مسئله کرد از طرق صلح‌جویانه حل شود, آرامش و امنیت در کشورهای منطقه برقرار می‌گردد».

سیدا در ادامه گفت که ما هم می‌خواهیم که مسئله کرد از طریق صلح‌جویانه و از راه قانون چاره‌یابی شود.

وی در ادامه گفت که هم‌اکنون نیروهای ارتش آزاد در شهر حلب در حال پیشروی هستند و شکست رژیم حتمی است. سیدا از همه کشورها خواسته که از انقلاب سوریه حمایت کنند. بویژه از عراق خواسته که از آنها حمایت نمایند.

طرح عنان طرحی جدی نبود

سیدا در ادامه ضمن اشاره به طرح عنان گفت, طرح عنان از همان اوایل نتوانست مفید واقع شود و نتوانست آتش بس را عملی سازد. وی گفت:«سیصد تن از ناظران سازمان ملل به سوریه فرستاده شدند. اما برای کشوری همچو سورهی که 23 میلیون جمعیت دارد این تعداد ناظر بسیار کم بود. لذا این طرح جدیت نداشت. در این مرحله بیش از سی‌هزار از شهروندان سوری جان خود را از دست داده‌اند. شهرهای زیادی بمباران شدند. به همین خاطر همه قانع شدند که این طرح نمی‌تواند حل را بدنبال داشته باشد».

شایان ذکر است که شورای ملی سوریه از جانب کشورهای غربی, ترکیه,‌ عربستان و قطر حمایت می‌شود و تا کنون موجودیت کردها را به رسمیت نشناخته و در آن راستا گامی برنداشته است. این شورا به تبعیت از غربی‌ها و ترکیه حزب اتحاد دموکراتیک را که در غرب کردستان و سوریه بزرگترین و پرطرفدارترین حزب می‌باشد, قبول ندارد.