در صورت عدم تداوم گفتگوها, مرحله‌ای خطرناک آغاز خواهد شد

در صورت عدم تداوم گفتگوها, مرحله‌ای خطرناک آغاز خواهد شد

«مراد کارایلان» فرمانده «مرکز مدافع خلق» گفت که در مرحله چاره‌یابی دموکراتیک, سرپیچی ترکیه و گزیز از مسئولیت‌هایش را نخواهند پذیرفت. کارایلان افزود که اگر گفتگوها با رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان ادامه نیابد, بطور قطع مرحله‌ای خطرناک آغاز خواهد شد.

مراد کارایلان به مناسبت «جشن دوباره‌زیستن, 15 آگوست» با خبرگزاری فرات مصاحبه‌ای انجام داد وی گفت سال گذشته از 15 آگوست با فعالیت‌های گریلایی و امسال هم با آغاز روند چاره‌یابی دموکراتیک استقبال کرده‌اند. وی خاطرنشان ساخت که در سطح که هم‌اکنون به آن رسیده‌ایم, برهم‌زدن روند صلح و چاره‌یابی دموکراتیک که توسط رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان آغاز شده بود, یک خطر بسیار بزرگ است.

کارایلان, فرمانده مرکز مدافع خلق در آغاز سخنان خود بیست‌و نهمین سالگرد حرکت 15 آگوست را به رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان, خلق‌کرد و دوستان آن, مبارزان و دوستداران جنبش آزادیخواهی تبریک گفت. کارایلان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره فرمانده « ARGK», «محصوم کورکماز(عگید)» یاد و خاطره همه جانباختگان راه آزادیخواهی را گرامی داشت.

15 آگوست صرفا سرآغاز مبارزات مسلحانه نبود

کارایلان یادآور شد که فشار, شکنجه, آسمیلاسیون, کوچ اجباری و سیاست‌های امحاگرانه همه و همه توسط دولت ترکیه در کردستان تداوم یافت. با کودتای فاشیستی ـ نظامی 12 سپتامبر این سیاست‌های نابودگرانه به ذروه رسید. وی تصریح کرد که تلاش کردند خلق‌کرد را نابود کنند. در زندان‌های شهر آمد هم به همین منظور دست به وحشی‌گری زدند. کارایلان گفت آنهایی که با خود گفتند «ما انسانیم» در قبال این وحشی‌گری سکوت نکردند. پس باید پیش از هرچیز جوانب انسانی و وجدانی حرکت 15 آگوست را ببینیم.

کارایلان بیان داشت که نخستین گلوله‌ای که شلیک شد, درواقع قیام معاصر کردها علیه استعمار و اشغالگری و گامی در راستای صاحبداری از انسانیت است. کارایلان تأکید کرد که اگر حرکت 15 آگوست را صرفا مبارزه‌ای مسلحانه تلقی کنیم و جوانب ایدئولوژیک, سیاسی, فرهنگی و اجتماعی آن را نبینیم, آنگاه فلسفه حقیقی 15 آگوست را درک نخواهیم کرد.

کردستان مرکز مبارزات دموکراسی و آزادیخواهی

کارایلان یادآور شد که چندین سال از 15 آگوست با برداشتن گام «جنگ انقلابی خلق» استقبال کرده و دستاوردهایی حاصل نموده‌اند, امسال هم با پیشبرد روند چاره‌یابی دموکراتیک از آن استقبال کردند. کارایلان همچنین اذعان داشت که 15 آگوست برای خلق‌کرد یک میلاد نوین و سرآغاز یک مرحله دیگر است.

وی افزود که 15 آگوست روح اتحاد ملی کردها را نیرومند ساخت و بنیانی شد برای فعالیت‌های کنگره ملی کردها و انقلاب غرب کردستان هم از جمله نتایج آن است».

دولت آ.ک.پ در مرحله دوم به مسئولیت‌هایش عمل نکرد

مراد کارایلان ضمن اشاره به مرحله چاره‌یابی دموکراتیک, گفت این مرحله به سطحی بحرانی رسیده است. کارایلان تأکید کرد که تاکنون به مسئولیت‌هایشان عمل کرده‌اند, اما دولت ترکیه غیر از توقف عملیات‌های نظامی نابودگرانه, هیچ اقدامی نکرده. وی تصریح کرد بخاطر اینکه دولت ترکیه به مسئولیت‌ها و تعهداتش عمل نکرده, روند صبح به وضعیتی بحرانی گرفتار شده. ما اجازه نمی‌دهیم که این وضعیت بصورت غیرشفاف تداوم یابد. مسئله کرد, مسئله صدها ساله در ترکیه است. ما با توجه به مسئولیت‌هایمان بارمان را بردوش خواهیم کشید و باید دولت ترکیه هم بر مسئولیت‌هایش واقف باشد. چارچوب اصلی همین است. بسیار آشکار می‌باشد».

کارایلان ضمن اشاره به اظهارات برخی مقامات دولت ترکیه مبنی بر اینکه «پشت درهای بسته بسته‌هایی را تدوین می‌کنند» گفت:«این کار, اینگونه نمی‌شود. مسئله‌کرد, بسیار حیاتی است. باید ما را قانع سازند که صادق هستند و اثبات کنند که واقعا می‌خواهند مسئله کرد را حل کنند. معمار این پروژه, رهبر آپو است اما همچنان تحت انزوایی شدید قراردارد. هنوز هم اجازه داده نمی‌شود با وکلای مدافعش دیدار انجام دهد و شرایط ایشان در زندان بهبود نیافته. دارای مشکلات تندرستی هم هست. رهبر یک ملت در آنجاست. باید دولت قبل از هرچیز صادق باشد و اعتمادسازی کند. برخوردهای کنونی دولت آ.ک.پ بسیار بغرنج ومشکل‌ساز است. روند صلح را جدا به خطر می‌اندازد. هر گونه توافق و سازشی با اعتماد متقابل ممکن است».

کارایلان ابراز امیدواری کرد که در روزهای پیش‌رو مذاکرات با رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان تداوم یابد و هر دو طرف هم مطابق یک دستورالعمل برای چاره‌یابی عمل کنند. باید گام‌های لازم در راستای پیشبرد مرحله دومین صلح برداشته شود. کارایلان گفت, اینگونه, روند چاره‌یابی پیشبرد یافته و مرحله سومین که همانا عادی‌سازی است, آغاز خواهد شد.

کارایلان افزود:«باید مقامات ترکیه بخوبی بدانند که ما جنبشی نیستیم که به این راحتی فریب بخوریم. رهبر آپو هم رهبری نیست که براحتی دور زده شود. ما خواهان حل مسئله کرد در ترکیه حل شود و هویت و زبان مادری خلق‌کرد به رسمیت شناخته شود. این امر موجب نیرومندی ترکیه خواهد شد».

آغاز مرحله‌ای خطرناک

کارایلان اذعان داشت که در غیر اینصورت مرحله‌ای بسیار خطرناک آغاز خواهد شد و در چنان وضعیتی هم خلق‌کرد به تکاپو افتاده و راه‌هایی جایگزین خواهد یافت. کارایلان افزود:

«منطقه خاورمیانه و غرب کردستان در اوج تحول و جوش‌و خروش هستند. اگر از کردها خواسته می‌شود که راهشان را انتخاب کنند که رهبر آپو راه را نشان داد. شما هم باید انتخابتان را بکنید. اگر کردها و ترک‌ها به توافق و چاره‌یابی برسند آنگاه خواسته می‌شود که همکاری‌ها افزایش یابد. درست در این هنگام است که دولت ترکیه هم اراده خود را نشان دهد. اگر نه کردها به راه‌های دیگری متوسل خواهند شد.»

کارایلان ضمن اشاره به اهمیت مرحله کنونی, گفت مرحله کنونی, چاره‌یابی را تحمیل می‌کند. وی افزود:«باید مسئله شفاف شود. وارد چنان مرحله‌ای شده‌ایم. اگر در این مرحله همگان به مسئولیت‌های خود عمل کنند, بدون‌شک روند صلح پیشبردخواهد یافت و مسئله کرد حل خواهد شد. اگرنه روند صلح به بن‌بست رسیده و مرحله‌ای نوین به میان خواهد آمد. در اینصورت هم دولت آ.ک.پ ترکیه مسئول خواهد بود نه ما. رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه ادعا می‌کند که «ما روند صلح را برهم نخواهیم زد» اما همه چیز را بدلخواه خود جهت‌دهی کند و از زیر بار مسئولیت فرار کند, روندصلح به بن‌بست خواهد رسید, آن هم به بدتری شیوه خطرناک خواهد شد».

اگر دولت ترکیه خواهان حل مسئله کرد است, پس باید جسورانه عمل کند, گام‌هایی بردارد و با پیشبرد مذاکرات با رهبرمان, زمینه را برای چاره‌یابی پایدار فراهم سازد. خلق ما چنین انتظاری دارند. در غیر اینصورت, به بن‌بست خواهد رسید و خود دولت هم مسئول آن خواهدبود. زیرا ما به وظایف خود عمل کردیم.»

ه.پ.گ به رهنمودهای اوجالان عمل خواهد کرد

مراد کارایلان, فرمانده مرکز مدافع خلق ضمن اشاره به آرایش نظامی نیروی ه.پ.گ در قبال مرحله چاره‌یابی کنونی, گفت که رهنمودهای رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان برای تمامی نیروهای ه.پ.گ اساس کار است.

وی افزود:«نیروی ه.پ.گ مطابق تصمیمات رهبری و مدیریت ک.ج.ک عمل خواهد کرد و موقعیت خود را مشخص خواهد ساخت. ه.پ.گ در مرحله‌ کنونی بیش از پیش تلاش می‌کنند پیرو خط مشی رهبری باشد و موضعی سیاسی اتخاذ نماید. برای اینکه روند صلح در راستای چاره‌یابی دموکراتیک پیشبرد یابد, بار خود را بردوش خواهد کشید. اما ه.پ.گ اجازه نخواهد داد که تضعیف شود. دارای تجاربی بسیار عظیم است. شمال و جنوب و همه رودخانه‌ها, چشمه‌سارها, دره‌ها , دشت‌ها و کوهستان‌های کردستان را وجب به وجب می‌شناسد. ه.پ.گ نیروی تضمین‌کننده مرحله چاره‌یابی خواهد بود. این بدان معنی است که در راستای چاره‌یابی دموکراتیک, مطابق رهنمود‌های رهبری به همه وظایف خود عمل خواهد کرد, اما اگر روند صلح به بن‌بست برسد, هر آنچه لازم باشد انجام خواهد داد. من این را آشکارا و صریح می‌گویم که ه.پ.گ هیچگاه روند چاره‌یابی را برهم نخواهد زد, اما علیه نیروها و قدرت‌هایی که بخواهند این مرحله را با خطر مواجه سازند و رهبرمان را به بازی بگیرند, هرچه پیروزمندانه مبارزه خواهد کرد».