فلسفه عبدالله اوجالان باید در بین مردم قبرس گسترش یابد

نئوکلیس سیلیکیوتیس، نماینده قبرس پارلمان اروپا با بیان اینکه کتاب‌های عبدالله اوجالان باید در قبرس بیشتر در دسترس باشد، گفت: «این بسیار مهم است که مردم قبرس فلسفه اوجالان را بشناسند.»

نئوکلیس سیلیکیوتیس، سیاستمدار قبرسی اظهار داشت که انقلاب روژاوا یک نمونه تاریخی برای قبرس است و باید از آن بهره‌مند شد.

نئوکلیس سیلیکیوتیس، عضو پارلمان اروپا از قبرس، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد و گفت: «من مدت زیادی است که جنبش آزادی کورد و مردم کورد را می‌شناسم. به عنوان مثال، زمانی که در دهه ۱۹۸۰ در آلمان بودم، با پ‌ک‌ک آشنا شدم. آقای عبدالله اوجالان به دلیل موضع دولت یونان دستگیر شد که می‌توانم بگویم قابل قبول نیست. ما از آن زمان تاکنون از موضع دولت یونان انتقاد می‌کنیم. برای ما شرم آور است. من از تمام مراحل دستگیری او اطلاع دارم. ما هنگامی که دادگاه برگزار شد و حکم اعدام صادر شد، گروه چپ در پارلمان اروپا و گروه درون AKEL ابراز نارضایتی کردند. در سال‌های اخیر دستیار سرپرست گروه بوده‌ام و هر سال فعالیت‌هایی برای کوردستان ترتیب داده‌ایم. ما کوردها را از هَدَپ تا حزب اتحاد دموکراتیک سوریه دعوت کردیم تا مبارزه کوردها را نشان دهیم و همیشه موضوع آزادی عبدالله اوجالان را در دستور کار قرار دهیم.

 ما به عنوان گروه چپ و AKEL هرگز نمی‌پذیریم که جنبش‌های آزادیبخش به عنوان تروریست تعریف شوند. می‌بینیم که ترکیه به راحتی هرکسی را که برای آزادی مردم مبارزه می‌کند با تروریسم متهم می‌کند. مورد دیگری که در مورد عبدالله اوجالان غیرقابل قبول است، نگهداری او در سلول انفرادی است که در سیستم قضایی ترکیه و اروپا جایی ندارد. او سه سال است که نمی‌تواند با وکیل یا نزدیکانش ملاقات کند. این نقض حقوق اولیه بشر است، نقض حقوق بشر. در این سطح نمی‌توان فردی را منزوی کرد. این یک روش شکنجه است.

عبدالله اوجالان یک مبارزه منحصر به فرد را رهبری می‌کند و این یک واقعیت است. تا زمانی که این مبارزه وجود دارد، هرچقدر هم که فشار بیاورند، نمی‌توانند مانع مبارزات مردم کورد برای آزادی شوند. برعکس، مبارزه مردم کورد از این هم بیشتر خواهد شد. نه تنها در ترکیه، در سوریه، عراق و جاهای دیگر. این نیز نشان می‌دهد که هرقدر هم که یک دولت استبدادی علیه رهبر خلق کورد تدابیری اتخاذ کند، نمی‌تواند مانع نقش او در مبارزات مردم کورد برای آزادی باشد.»

نئوکلیس سیلیکیوتیس در ادامه به انقلاب روژاوا توجه کرد و گفت: «در فعالیت‌های پارلمان اروپا ما قویا از نمونه روژاوا حمایت می‌کنیم. این نمونه‌ای از موقعیت عبدالله اوجالان است؛ آزادی زنان، حفاظت از طبیعت، زندگی جمعی، برابری و دموکراسی، در روژاوا ادغام شده‌اند. نمونه‌ای که ما همیشه در مورد آن صحبت می‌کنیم. چون کوردها از لحاظ تاریخی سال‌ها با مذهب، شیوخ و ارباب ارتباط داشتند.به لطف فعالیت‌های پ‌ک‌ک تعاریف دموکراتیک، جمعی و زیست محیطی ایجاد شد.

انقلاب روژاوا نیز یک نمونه تاریخی برای قبرس است. این یک منبع سود برای ما است. از آنجایی که مردم روژاوا، کوردها و اعراب در یک جامعه دموکراتیک به طور مساوی زندگی می‌کنند و به ناسیونالیسم پاسخ می‌دهند. این پارادایم نشان می‌دهد که رومانیایی های قبرس می‌توانند به صورت دموکراتیک با مردمان دیگر زندگی کنند، نیاز آنها به قدرت مسلط دیگری، به یک نیروی جداگانه وجود ندارد.»

نئوکلیس سیلیکیوتیس در مورد کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه حلی برای مسئله کورد» گفت: «با دستگیری و انزوای عبدالله اوجالان، آنها تصور می‌کردند که جنبش آزادی کوردها منحل می‌شود. اما اینطور نشد. برعکس، در این اسارت یک انقلاب جدید ایجاد شد. این کمپین بسیار مهم است، موضوعی که ما مدت‌ها در مورد آن صحبت می کنیم. مردم کورد باید آزاد شوند.حمایت بین‌المللی از مردم کورد و عبدالله اوجالان مهم است. منزوی کردن اوجالان کمکی به حل مشکل نمی‌کند، بلکه مشکل را بدتر می‌کند. بنابراین، حمایت‌های بین‌المللی باید تقویت شود. تکرار می‌کنم برای راه حلی دموکراتیک و برابر، توقف جنگ،عبدالله اوجالان باید فورا آزاد شود.»

نئوکلیس سیلیکیوتیس در پایان سخنان خود گفت: «ما در هر موضوعی با کوردها هستیم، هر کاری که بکنند از آنها حمایت می‌کنیم. ما نگاه بسیار مثبتی به کوردها داریم. این کمپین بسیار مهم است، من نیز آن را می‌خوانم، آن را مانند دیگران دنبال می‌کنم و می‌خواهم آن را بیشتر معرفی کنم. از طریق کمپین، ما باید در مورد کار اوجالان در زندان، پیشنهادات او برای آتش‌بس، کار برای جامعه، کار در روژاوا بیشتر بیاموزیم. باید به مردم قبرس هم بگوییم. بنابراین به نظر من کتاب‌های اوجالان باید به زبان‌های مختلف ترجمه شود. به خصوص در قبرس نادر است. این باید افزایش یابد. بسیار مهم است که افکار، فلسفه و ایدئولوژی عبدالله اوجالان در میان مردم قبرس گسترش یابد.»