افزایش مجازات سنگساز در سطح جهان

افزایش مجازات سنگساز در سطح جهان

«سازمان بین‌المللی حقوق زنان» پیامی با عنوان «جایگاه زن در حقوق اسلامی» گزارشی منتشر کرد و گفت که اخیرا مجازات سنگسار علیه زنان در سطح جهان افزایش یافته و از سازمان ملل خواست که در این زمینه اقداماتی انجام دهد.

دو ماه پیش در پاکستان «عارفه بی‌بی» زن جوان دارای دو فرزند بخاطر استفاده از تلفن همراه از سوی دادگاه شریعت طایفه‌ای با مجازات سنگسار روبرو شد. این زن جوان از سوی گروهی از مردم و بستگان خود سنگسار و کشته شد. بی‌بی در یک دشت و در مکانی نامعلوم خاکسپاری شد, اما در ارتباط با این واقعه هنوز هیچ فردی بازداشت و محاکمه نشده.

سازمان‌های زنان مدتی مدید برای متوقف ساختن مجازات سنگسار که بی‌رحمانه‌ترین شیوه کشتن زنان است, تلاش‌ می‌کنند و از بان‌کی‌مون دبیرکل سازمان ملل هم می‌خواهند که برای محکوم ساختن این چنین اقداماتی, پیامی صادر کند.

«نوارین شمن» یکی از مسئولین سازمان زنان در مصاحبه با روزنامه «ایندپندنت» گفت که سنگسار مجازاتی پلید و وحشیانه است و خاطرنشان ساخت که چنین مجازاتی, ظالمانه‌ترین رفتار علیه زنان است.

سازمان زنان از سازمان ملل خواستند که قراری مشابه آنچه سال گذشته برای مخالفت با ختنه زنان صادر کرد, در مورد سنگسار هم صادر نماید.

مجازات سنگسار در بسیاری از کشورهای مسلمان جهان ممنوع است. در قرآن که کتاب مقدس اسلام است هم در مورد سنگسار به چنین شیوه‌ای حکمی وجود ندارد. اما گروه‌هایی که از مبانی حقوقی شریعت استفاده می‌کنند, ادعا می‌کنند که کشتن زنان از طریق سنگسار در احادیث آمده است.

ایران در سراسر جهان یکی از کشورهایی است که بیشترین مورد سنگسار در آن انجام می‌گیرد. هم‌اکنون در زندان‌های این کشور 11 زن به اتهامات مختلف با خطر سنگسار روبرو هستند.

بنا به گفته «شادی صدر» از فعالین حقوق بشر در ایران, اجرای حکم سنگسار بصورت مخفیانه در زندان‌ها و یا در دشت‌ها و یا گورستانها در هنگام سحرگاه انجام می‌گیرد.

سنگسار, گذشته از ایران, در کشور موریتانی, 36 ایالت نیجریه, پاکستان, افغانستان, قطر, عربستان, سومالی, سودان, امارات متحده عربی و یمن هم قانونی است. در کشورهای موریتانی و قطر تاکنون مجازات سنگسار عملی نشده است.

سال گذشته دست‌کم 4 زن در افغانستان سنگسار شدند. در منطقه تحت کنترل شبه‌نظامیان «الشباب» در سومالی هم 3 زن سنگسار شدند.