تصویر

حضور هیئت پارلمانی بریتانیا-اتحادیه اروپا در شمال و شرق سوریه

هیئت پارلمانی بریتانیا-اتحادیه اروپا پس از گفتگوهایی در باشور کوردستان، با عبور به شمال و شرق سوریه، با نمایندگان شورای سریانی و الهام احمد، رئیس مشترک اداره روابط خارجی مجلس سوریه دموکراتیک (م‌س‌د)، دیدار کرد.

دیدارهای هیئت پارلمانی بریتانیا-اتحادیه اروپا در کوردستان ادامه دارد. این هیئت ۱۴ نفره که لُردها نیز در میان آنان حضور دارند، پس از دیدار با مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کوردستان، و مسعود بارزانی، رئیس حزب دموکرات کوردستان (پ‌د‌ک)، دیروز به شمال و شرق سوریه رفتند.

در دیدار با مسعود بارزانی در شهر صلاح‌الدین، بارزانی شرح مختصری از قتل‌عام‌هایی که مردم کوردستان متحمل شده‌اند، ارائه داد. در این دیدار که به فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک رهبر آپو در ۲۷ فوریه نیز اشاره شد، تاکید شد که تا زمانی که فرصتی برای صلح و راه‌های حل وجود دارد، هیچ طرفی نباید به درگیری متوسل شود.

دیدار با شورای سریانی

این هیئت پس از دیدارهای خود در باشور کوردستان، به روژاوا رفت. این هیئت در ابتدا با نمایندگان شورای سریانی دیدار کرد. مادیرا گاوریه، نماینده روابط خارجی شورای سریانی، از این هیئت استقبال کرد. مادیرا گاوریه با ارائه اطلاعاتی در مورد وضعیت مسیحیان و سریانی‌ها در منطقه، نگرانی‌های خود را در مورد تهدید موجودیتی که جوامع مسیحی با آن روبرو هستند، ابراز کرد و گفت که مهاجرت دسته‌جمعی هنوز ادامه دارد. مادیرا گاوریه با اشاره به حملات دولت ترکیه به شمال و شرق سوریه، اظهار داشت که ترکیه همچنان جریان آب رودخانه خابور را قطع می‌کند که در نتیجه آن رودخانه خشک شده و منابع امرار معاش مردم سریانی به طور جدی آسیب دیده‌اند.

«کمیته‌های جدیدی برای مشارکت در روند قانون اساسی تشکیل خواهد شد»

سپس این هیئت در قامشلو با الهام احمد، رئیس مشترک اداره روابط خارجی اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه دیدار کرد و اطلاعات جامعی در مورد آخرین تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی منطقه به دست آورد.

الهام احمد همچنین اظهار داشت که گفتگو بین احزاب سیاسی کورد همچنان ادامه دارد و مذاکرات جدی در مورد اتحاد در حال انجام است. الهام احمد با اشاره به برگزاری کنفرانسی در ۱۸ آوریل، گفت که پس از این کنفرانس، کمیته مشترکی برای نظارت بر روند تهیه قانون اساسی جدید سوریه تشکیل خواهد شد.

الهام احمد با تاکید بر اهمیت مشارکت فراگیر همه اقشار جامعه در روند قانون اساسی، اظهار داشت که کمیته‌های جدیدی برای گرد هم آوردن اجزای مختلف جامعه به منظور مشارکت در این روند تشکیل خواهد شد. رئیس مشترک با تاکید بر اینکه تشکیل این کمیته‌ها گامی ضروری قبل از شروع نگارش پیش‌نویس قانون اساسی است، با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه سوریه، گفت که روژاوا نیز از این وضعیت مستثنی نیست.

«اقدامات ترکیه منجر به بحران انسانی می‌شود»

الهام احمد با اشاره به ادامه حملات دولت اشغالگر ترکیه به شمال و شرق سوریه، خاطرنشان کرد که قطع عمدی منابع آب توسط این کشور، به ویژه در کانتون حسکه، منجر به خشکسالی شدید شده و حدود یک میلیون نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند. الهام احمد تاکید کرد که این حملات ترکیه منجر به بحران‌های انسانی می‌شود.

الهام احمد با انتقاد از دولت دمشق نیز اظهار داشت که این دولت کاملا مبتنی بر ایدئولوژی اسلامی و سلفی است و به همین دلیل نمی‌تواند ساختار چند ملیتی و چند فرهنگی سوریه را نمایندگی کند. وی همچنین خاطرنشان کرد که رژیم تصویری حساس به جامعه بین‌المللی از خود نشان می‌دهد، اما اقدامات آن با این تصویر مغایرت دارد.

الهام احمد در پایان بر اهمیت تهیه قانون اساسی شفاف و فراگیر که مبنای انتخابات شفاف و دموکراتیک را تشکیل دهد، تاکید کرد. وی اظهار داشت که بدون چنین سندی، سوالات مربوط به نظام و رویه‌های انتخاباتی همچنان مشکلات جدی ایجاد خواهد کرد.

این هیئت در چارچوب تماس‌های خود در روژاوا، با مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای سوریه دموکراتیک (ق‌س‌د) نیز دیدار خواهد کرد.