تصویر

فوزا یوسف: اگر هیئت تحریر الشام به این شیوه ادامه دهد، تکرار بعث خواهد شد

فوزا یوسف، عضو هیئت ریاست مشترک پ‌ی‌د، با اشاره به اینکه قانون اساسی هیئت تحریر الشام و دولت موقت، دموکراتیک نیستند، اعلام کرد که اگر این روند ادامه یابد، سرنوشت و مدیریت آن مانند حزب بعث خواهد شد.

فوزا یوسف

فوزا یوسف، عضو هیئت ریاست مشترک حزب اتحاد دموکراتیک (پ‌ی‌د)، اظهار داشت که اگر روندی که توسط رهبر آپو آغاز شده است به راه حل تبدیل شود، بهانه‌هایی که ترکیه تاکنون مطرح می‌کرد از بین خواهند رفت و گفت: «هم برای روابط بین ما و ترکیه و هم برای حل مشکلات ما در سوریه، وضعیت مثبتی ایجاد خواهد شد.»

فوزا یوسف در پاسخ به سؤالات خبرگزاری فرات (ANF)، با بیان اینکه هیئت تحریر الشام (HTS) در حال حاضر تحت فشار شدید نیروهای بین‌المللی قرار دارد؛ به ویژه به اقدامات منفی علیه علویان اشاره کرد. فوزا یوسف اعلام کرد که اقدامات تاکنونی هیئت تحریر الشام و دولتی که تشکیل داده دموکراتیک نیست و گفت: «اگر به این شیوه ادامه دهد، تکرار رژیم بعث خواهد شد. ما این موضوع را بارها در بسترهای مختلف مطرح کرده‌ایم. به ویژه در قانون اساسی که تهیه کرده‌اند، اراده مردم سوریه را نادیده گرفته‌اند. اگر این سیاست را ادامه دهند، همانطور که بعث سقوط کرد، آنها نیز سقوط خواهند کرد. اگر می‌خواهند در سوریه بمانند، باید سیاستی را که در پیش گرفته‌اند صد در صد تغییر دهند و تمام تصمیماتی را که تاکنون گرفته‌اند مورد بازبینی قرار دهند. با گام‌هایی که تاکنون برداشته‌اند نشان داده‌اند که هم از نظر ذهنی و هم از نظر عملی هیچ تفاوتی با رژیم بعث ندارند.»

خطر در مناطق اشغالی ادامه دارد

فوزا یوسف با اشاره به اینکه مهم‌ترین پرونده پیش روی آنها بازگشت ساکنان عفرین، گرِسپی و سرِکانی و زندگی امن آنها در سرزمین‌های خود است، گفت: «هنوز گروه‌های تبهکار در آن مناطق وجود دارند. در برخی مناطق دولت ترکیه نیز حضور دارد. زندگی امن مردم ما در سرزمین خود با نیروهای محلی و نیروهای امنیتی امکان‌پذیر است، زیرا خطر هنوز برطرف نشده است. شرط ما این است که دولت ترکیه و گروه‌های تبهکار وابسته به آن از مناطق اشغالی خارج شوند. مردم در این صورت می‌توانند احساس امنیت کنند. برای این مناطق، بحث‌ها ادامه خواهد داشت، باید شوراهایی در آنجا تشکیل شود، مردم خودشان را اداره کنند و شهرداری‌ها در دست مردم باشند. موضوع امنیت، اساسی‌ترین مسئله است. باید امنیت و مدیریت ایجاد شود. ما بر این اساس رویکرد نشان می‌دهیم.»

موضع ما در قبال قتل‌عام علویان آشکار است

فوزا یوسف اعلام کرد که قتل‌عام علویان تاثیر بسیار بدی بر کل سوریه گذاشته است، زیرا پیامی برای همه گروه‌های (خلق‌های) دیگر بود و گفت: «به همین دلیل، ما موضع خود را به طور آشکار در برابر این قتل‌عام نشان دادیم. ما تلاش می‌کنیم تا قتل‌عام‌ها متوقف شوند، افشا شوند و از وقوع آنها جلوگیری شود. ما در عرصه دیپلماتیک و در عرصه حقوقی بین‌المللی برای این امر تلاش می‌کنیم. ما تلاش می‌کنیم تا به مردم علوی کمک‌های بشردوستانه ارائه دهیم. در هر منطقه، مردم باید با اراده خود، خود را اداره کنند و امنیت خود را تامین کنند. این نیز از مسئولیت‌های دمشق است. یکی از موضوعات اساسی که با دمشق در مورد آن گفتگو شد این بود که دیگر قتل‌عامی صورت نگیرد. باید از عاملان قتل‌عام بازخواست شود و آنها محاکمه شوند. به همین دلیل، کمیته پیگیری تشکیل شده است. ما از نظر حقوقی وضعیت را پیگیری می‌کنیم. ما پیگیری خواهیم کرد که آیا عدالت اجرا خواهد شد یا خیر، آیا عاملان قتل‌عام محاکمه خواهند شد یا خیر.»

راه حل در باکور بر همه روابط تاثیر خواهد گذاشت

فوزا یوسف با یادآوری اینکه دولت ترکیه از سال ۲۰۱۱ عامل تمام بی‌ثباتی‌ها بوده و از تمام نیروهای مخالف انقلاب روژاوا حمایت کرده است، گفت: «به همین دلیل، اگر مسئله کورد در باکور به شیوه‌ای دموکراتیک حل شود، این وضعیت بر روابط ترکیه و روژاوا نیز تاثیر خواهد گذاشت. همچنین بر سیاست دولت ترکیه در مورد سوریه نیز تاثیر خواهد گذاشت. ترکیه همیشه می‌گوید: 'در اینجا پ‌ک‌ک وجود دارد، به همین دلیل ما حمله می‌کنیم.' اگر راه حل ایجاد شود، این بهانه‌های ترکیه نیز از بین خواهند رفت. به همین دلیل، اگر روندی که رهبر آپو آغاز کرده است موفق شود، هم برای روابط بین ما و ترکیه و هم برای حل مشکلات ما در سوریه، وضعیت مثبتی ایجاد خواهد شد.»