حزب چپ سبز؛ حزب بالادست در منطقهی گازی است
حزب چپ سبز در منطقه گازی استانبول، جایی که اکثر ساکنان آن جامعه علوی هستند، غالب است. خدر کاراداش، که برای مدت طولانی ریاست جمعخانه گازی را بر عهده داشت، یک نامزد پارلمانی از حزب چپ سبز است.
حزب چپ سبز در منطقه گازی استانبول، جایی که اکثر ساکنان آن جامعه علوی هستند، غالب است. خدر کاراداش، که برای مدت طولانی ریاست جمعخانه گازی را بر عهده داشت، یک نامزد پارلمانی از حزب چپ سبز است.
در مورد نگرش علویان در انتخابات با رهبران باورداشت علویان در محله گازی صحبت کردیم، سعی کردیم نبض محله را حفظ کنیم.
محله گازی محلهای است که جمعیت علویان آن بسیار زیاد است و کارگر هم زیاد دارد. حزب چپ سبز در حال حاضر ۶ ستاد انتخاباتی افتتاح کرده است که یکی از آنها دفتر انتخابات زنان است. علاوه بر دفاتر انتخاباتی در این محله، ه.د.پ و ج.ه.پ در حال رقابت هستند. در محلهای که بخشی از علویان به ج.ه.پ رای میدهند، در هر خیابان، در هر کارگاه، انتخابات و جایگاه احزاب ارزیابی میشود.
نامزدهای حزب چپ سبز از محله گازی
در محلهای که آ.ک.پ شکست خورد، مخالفتهایی علیه لیست ج.ه.پ وجود دارد. هیچ بلاتکلیفی در مورد نامزدی کیلیچداراوغلو برای ریاست جمهوری وجود ندارد. نارضایتی از لیست ج.ه.پ در کافی شاپهای محله نشان داده میشود. حزب چپ سبز با دیدی مثبت نگریسته میشود، زیرا بسیاری از نامزدهای علوی را در لیست خود قرار داده است. خدر کاراداش که رئیس جمعخانه (عبادتگاه علویان) گازی است در ردههای اول لیست حزب چپ سبز قرار دارد. این موضوعی است که در محله زیاد مطرح و مثبت دیده میشود. خدر کاراداش که مدتها ریاست جمعخانه گازی را بر عهده داشت، توسط اهالی محله به عنوان یکی از افرادی که مشکلات محله را حل میکند، شناخته میشود.
حسین اسن، از روشنفکران مشهور علوی اهل کانون بابا منصوران در محله گازی است. اسن گفت: مشکلات و مطالبات جدی علویان وجود دارد، همه مشکلات سرهم تلمبار شده و حل نشدهاند، با وجود اینکه در انتخابات وعدههایی داده شد، اما کاری انجام نشد. علویان از دولت فعلی انتظار حل آنها را ندارند. آنها به این انتخابات معنای جدی می دهند به این امید که دولت جدید آن را حل کند.
"ما میخواهیم با قانون اساسی مورد حمایت قرار بگیریم"
ابراهیم اردوغان دده یکی از پیران جمعخانه ایازآقا و کانون آغوچان که در جمعخانهی گازی با وی دیدار کردیم نیز گفت که آنها خواستار یک وضعیت دموکراتیک هستند تا بتوانند بر اساس باورداشت خود زندگی کنند و افزود: علویان می خواهند باورداشتشان آزاد باشد و دولت باید با هویتها و باورداشتهای مختلف در این کشور یکسان رفتار کند. نیز به همان اندازه که یک باورداشت را به رسمیت می شناسد، باورداشت دیگری را نیز به رسمیت بشناسد. باید توسط قانون اساسی تضمین شود. ما عبادتگاه داریم اما در قانون اساسی پذیرفته نشده است. اینجا جای عبادت است.
ابراهیم اردوغان دده با بیان اینکه برخی احزاب، به علویان، مظلومان و خلقی که مورد توجه نیستند امید میدهند و اظهار داشت که معتقدند این احزاب در انتخابات پیروز خواهند شد، بنابراین از آنها حمایت خواهند کرد.