KCK: روند خروج گریلاها متوقف شد؛آتش‌بس ادامه خواهد یافت

KCK: روند خروج گریلاها متوقف شد؛آتش‌بس ادامه خواهد یافت

ریاست مشترک شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» اعلام کرد بخاطر اینکه دولت ترکیه در زمینه چاره‌یابی مسئله کرد و دموکراتیزاسیون گامی برنداشته, روند خروج نیروهای گریلا به خارج از مرزها را متوقف ساخته‌اند.

ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.ک اعلام کرد که بخاطر بی‌توجهی‌های دولت ترکیه در قبال گام‌هایی که ک.ج.ک برداشته و نیز بخاطر اینکه دولت ترکیه در زمینه حل مسئله کرد و دموکراتیزاسیون هیچ گامی برنداشته, روند خروج نیروهای گریلا به خارج از مرزها را متوقف ساخته‌اند.

ریاست مشترک ک.ج.ک گفت:«آنکه آتش‌بس, اراده ما برای خارج ساختن نیروهای گریلا  را مهم ندیده و آنکه پاسخی صحیح به این تلاش‌های ما نداده و از روند صلح و آتش‌بس سوء استفاده کرده و با سیاست مشغول‌سازی می‌خواهد در انتخابات محلی به پیروزی برسد, دولت آ.ک.پ ترکیه است. لذا مسئول چنین وضعیتی خود دولت آ.ک.پ است».

ریاست مشترک ک.ج.ک علی‌رغم «بی‌توجهی‌های و بی‌مسئولیت‌های دولت ترکیه» بازهم باردیگر از آن دولت خواست که برای دموکراتیزاسیون و حل مسئله کرد گام‌هایی بردارد. همچنین افزود:«خروج نیروهای گریلا متوقف شد, اما آتش‌بس همچنان ادامه خواهد یافت. با تداوم آتش‌بس به دولت آ.ک.پ فرصت داده می‌شود که در چارچوب پروژه رهبر آپو گام‌هایی بردارد».

هیچ مانعی برسر راه دولت ترک وجود ندارد

بیانیه ریاست مشترک شورای رهبری ک.ج.گ چنین است:

«رهبر آپو بر بنیان تجارب 40 ساله مبارزات آزادیخواهی و دهها سال مبارزه دموکراسی‌خواهی در ترکیه به این نتیجه رسید که با دموکراتیزه شدن ترکیه مسئله کرد چاره‌یابی خواهد شد و بر پایه همین مفهوم, پروژه حیات آزاد و رهایی دموکراتیک را برای افکار عمومی کردستان, ترکیه, خاورمیانه و جهان ارایه داد. مانیفست رهایی دموکراتیک که در 21 مارس 2013 در نتیجه گفتگوهای امرالی اعلام شد. رهبر آپو بر این اعتقاد است که هم‌اکنون شرایط و اوضاع کردستان, ترکیه, خاورمیانه و جهان برای عملی ساختن آن پروژه مناسب است.

رهبر آپو از سال 1993 تاکنون برای دموکراتیزه شدن ترکیه و چاره‌یابی مسئله کرد تلاش می‌کند. این تلاش‌های رهبری بنیان و پایه‌ای بسیار مهم به میان آورده. در چارچوب این مواضع رهبر آپو بارها آتش‌بس اعلام و جنگ متوقف شد. آتش‌بسی که رهبر آپو 9 ماه قبل اعلام کرد, نتیجه همان روند تاریخی بود. اراده جنبش آزادیخواهی خلق‌کرد برای چاره‌یابی دموکراتیک و تلاش‌های بیست ساله آن در این راستا ادامه دارد و از سوی بخش بزرگی از افکار عمومی ترکیه و جهان مورد تأیید و پذیرش قرار گرفته است.

رهبر آپو با اعلام آتش‌بس, آزادی نظامیان اسیر و خروج نیروهای گریلا به خارج از مرزها, فرصت و زمینه‌ای برای چاره‌یابی مسئله کرد برای دولت ترکیه و آ.ک.پ مهیا ساخت. هم‌اکنون هیچ مانعی برسر راه دولت ترکیه برای برداشتن گام‌های دموکراتیک, باقی نمانده. اگر در هر نقطه از جهان چنین برخوردی نشان داده می شد, مسلما بعنوان فرصتی بسیار بزرگ مغتم شمرده می‌شد. آنکه بخواهد مسئله کرد را چاره‌یابی کند, مسلما بدنبال چنین فرصتی می‌گردد. درحالی که جنبش آزادیخواهی کردها چنین فرصتی را بیش از حد انتظار هم فراهم ساخته.

تنها راه حل مسئله, دموکراتیزه شدن است

رهبر آپو و جنبش آزادیخواهی کرد بخاطر اینکه باور دارد که بهترین راه چاره‌یابی, برادری خلق‌ها و راهکار دموکراتیک است, چنین گام‌هایی برداشت. چاره‌یابی مسئله کرد با توسل به خشونت را صحیح ندانست, به  همین خاطر سالهاست که برخوردی معقولانه در قبال مسئله دارد و معتقد است که با دموکراتیزه شدن ترکیه, مسئله کرد هم حل خواهد شد.

هرچند جنبش آزادیخواهی کرد به همه مسئولیت‌های خود عمل کرد, اما دولت و حکومت ترکیه به شیوه‌ای بی‌مسئولانه به چنین گام‌هایی پاسخی مثبت و سیاسی نداد. چه‌بسا با این کار خود تلاش‌های جنبس کردها را بی‌معنا جلوه داد. چنانکه انگار در امرالی هیچ گفتگویی صورت نگرفته. بسیاری جناح‌ها و افکار عمومی دموکراتیک که به مسئله کرد اهمیت می دهند می‌گویند که دولت ترکیه در قبال گام‌های جنبش آزادیخواهی خلق‌کرد هیچ گامی عملی برنداشته.

نخست‌وزیر و دولت همه روزه نشست‌هایی برگزار کردند و نظرات دیگران را جویا شدند, اما از سوی دیگر در یک ماه تنها 2 ساعت به رهبری اجازه دیدار دادند. این وضعیت نشان می‌دهد که روند چاره‌یابی به شیوه‌ای مثبت تداوم نیافته و نخواهد یافت.

مرحله آتش‌بس

در هنگام آتش‌بس, احداث پایگاه‌های نظامی جدید, سدسازی‌ها در کردستان و تأسیسات نظامی نشان داد که نیتی مثبت ندارند. مشخص است که دولت نه برای چاره‌یابی بلکه برای جنگ و خونریزی دست به تدارک می‌زند. در 9 ماه آتش‌بس, هر آنچه پیشتر در حین جنگ نتوانسته بود انجام دهد, انجام داد. حتی برای گشودن راه سیاست دموکراتیک, به پرونده ک.ج.ک هم اهمیت داده نشد و قانون «مقابله با ترور» هم لغو نشد. دولت آ.ک.پ هم همانند دولت‌های قبلی با سیاست مشغول‌سازی اقدام به تدوین بسته‌های قانون اساسی جدید دست زد. در جریان حل هرمسئله اجتماتی , معمولا به دیدگاه‌های مخاطبان آن مسایل توجه می‌شود, اما در زمینه حل مسئله کرد که مهم‌ترین مسئله ترکیه است,به دیدگاه‌ها و نظرات و مطالبات رهبران و سازمان‌های نماینده اراده خلق‌کرد توجه نشد. این امر اثبات می‌کند که دولت قصد حل مسئله کرد را ندارد.

مسئول اصلی دولت آ.ک.پ است

رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان دهها بار از دولت و حکومت ترکیه خواست که به تلاش‌های جنبش آزادیخواهی کردها پاسخ مثبت داده و گام‌هایی بردارند, اما دولت ترکیه چنان وانمود کرد که انگار جنبش کردها هیچ هشداری نداده , لذا به وظایفش عمل نکرد. چه بسا نخست‌وزیر ترکیه گفت:«مرحله‌ای بنام حل مسئله کرد در میان نیست, بلکه تنها فعالیت‌هایی قابل طرح است که ما انجام می‌دهیم» . وقتی که این دولت آموزش به زبان مادری کردی را رد شد, نشان داد که قصدی جدی برای حل مسئله ندارد.

دولت آ.ک.پ سیاست مشغول‌سازی را دربر گرفت و تلاش می‌کند با این کار در انتخابات آینده پیروز شود. از این پس مسئول تمامی مسایل خود دولت آ.ک.پ ترکیه خواهد بود. خود این دولت کاری کرد که ما چنین تصیمیم بگیریم.

آتش‌بس ادامه خواهد یافت

جنبش ما به پروژه دموکراتیزاسیونی که رهبر آپو در نوروز امسال ارایه داد, باور کامل دارد. با این پروژه می‌شد که خلق‌های ترکیه به برادری برسند, اتحاد دموکراتیک خاورمیانه و نیز حل مسئله کرد با توسل به آن حل گردد. مواضع و بر خورد ما در قبال آتش‌بس به قوت خود باقی مانده و ادامه خواهد یافت. توقف خروج نیروهای گریلا برای این است که  این پروژه جدی تلقی شود و اقدامات لازم صورت گیرد. هر نیرویی که گریلا و جنبش آزادیخواهی را نیرویی جدی نداند, ذهنیت آن دموکراتیک نیست, بلکه هژمونگرایانه و در راستای نابودی است.

تداوم آتش‌بس به این معناست که کماکان می‌توان در راستای عمل به پروژه رهبر آپو گام‌هایی مثبت برداشت.

از خلقمان و نیروهای دموکراتیک می‌خواهیم که مبارزات خود بر ضد دولت آ.ک.پ ترکیه را ارتقاء دهند و برای اینکه این دولت را مجبور به برداشتن گام‌هایی بکنند, مبارزاتشان را گسترش دهند. ما بر این باوریم که اگر مبارزه صورت گیرد, بطور قطع این گام تاریخی به پیروزی نایل خواهد شد.