کالکان: جامعه ساختار حاکمیتی واحد را رد میکند
کالکان: جامعه ساختار حاکمیتی واحد را رد میکند
کالکان: جامعه ساختار حاکمیتی واحد را رد میکند
«دوران کالکان» عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» گفت مقاومت پارک گزی استانبول نشان داد که دیگر مردم کاسه صبرشان لبریز شده و نمیتوانند تحت حاکمیت سیستم کنونی بسربرند. کالکان افزود که جامعه دیگر ساختار حاکمیتی واحد را رد میکند.
دوران کالکان عضو شورای رهبری ک.ج.ک شب گذشته در برنامه «نوچه تیوی» شرکت کرد و در خصوص موضوعات سیاسی, نگرش کردها به مقاومتهای ترکیه و درگیریهای اخیر در غرب کردستان مسایلی مهم برزبان راند.
کالکان خاطرنشان ساخت که رویدادها از پارک گزی استانبول شروع شد و بخشهای مختلف جامعه ترکیه نارضایتی خود را ابراز داشتهاند. وی افزود:«این امر نشان داد که مردم دیگر کاسه صبرشان لبریز شده و نمیتوانند تحت ساختار حاکمیتی واحد بسر برند. تحمل فقدان دموکراسی را ندارند. آنها خطاب به این سیستم میگویند, دیگر بس است. مشخص است که سازماندهیشده و از پیش برنامهریزی شده نیست. بطور آشکار نشان میدهد که جامعه ترکیه ناراضی است».
حزب آ.ک.پ برای دموکراتیزهکردن گامی برنداشت
کالکان تصریح کرد که این نارضایتی جامعه در پی مدیریت دسپوتیک و فشار نظامی حاکمیت ترکیه در چهل سال گذشته بروز کرده که این حاکمیت از کودتای 12 سپتامبر آغاز شده. امروزه هم ساختار حاکمیتی واحد و یونیتر حزب آ.ک.پ آن را شدت بخشیده است.
کالکان در ادامه یادآور میشود:«آیا میتوانستند جلوی آن نارضایتیها را بگیرند. حقیقتا در سایه مرحله نوین چارهیابی میتوانستند از این رویدادها جلوگیری کنند. اگر حزب آ.ک.پ صادق میبود, سر برنمیتابید و گامهایی دموکراتیک لازم برمیداشت, چنین رویدادهایی روی نمیداد. رهبر آپو راه را هموار ساخت, جنبش ما هم زمینه را مستعد ساخت تا دولت ترکیه به مسئولیتها و وظایف خود بخوبی عمل کند. ما اسرا را آزاد کردیم. آتشبس اعلام کردیم و گریلاها عقبنشینی کردند. پیش از آن هم کردها برای دموکراتیزه کردن ترکیه گامهایی برداشتند, اما در قبال آن, حزب حاکم آ.ک.پ به روند صلح تن در نمیدهد و به تعهدات خود عمل نمیکند. پس از دو ماه و در اواخر هفته جاری با رهبر آپو دیداری صورت گرفت. آیا با هر دو ماه یک دیدار, مرحله صلح پیشبرد مییابد؟ مسلما خیر. موضع آنها سربرتافتن مکرر است. جامعه نسبت به این برخوردها ناراضی است, بصورت عطشناک تشنه دموکراسی است. تحت حاکمیت فاشیستی ـ نظامی کنونی ترکیه دیگر کاسه صبر جامعه لبریز شده و فقدان دموکراسی را تحمل نمیکند. این امر کاملا آشکار است».
آنهایی که درصدد کشاندن کردها به جبهه خود هستند, اخلالگر هستند
دوران کالکان ضمن اشاره به حملاتی که در غرب کردستان و استان عفرین صورت میگیرد گفت که این حملات اخلالگری برخی نیروها در راستای جذب کردها بسوی خود است کالکان بیان داشت که کردها چنین چیزی را نخواهند پذیرفت. وی افزود:«کردها با خط سومین که خط جامعه دموکراتیک است, وارد میدان شده و از موجودیت خود دفاع میکند. کردها بعنوان بخشی از سوریه دموکراتیک, انقلاب غرب کردستان را پیشبرد دادند. با وجود اخلالگریهای متعدد, اما بصورت مصمم از خط سومین خود دفاع کرده و پیروز شده. انقلاب 19 ژانویه را تحقق بخشید. غرب کردستان پیشاهنگ شد و ارمغانآور امنیت و مدل نوین سوریه دموکراتیک است. برخی نیروها هم به دنبال اخلالگری هستند و از این عمل خود دست برنمیدارند. یکی از دلایل وقوع درگیریها هم همان مسئله است».
کالکان اذعان داشت که تلاشها برای حل دموکراتیک مسایل از طرق دیپلماتیک و سازش میان آمریکا و روسیه بر وجود نیروهای مسلح تأثیرگذار شده. وی گفت که همه طرفها تلاشمیکنند که جنگ را شدت بخشند و بیشتر جنگ مذهبی و ملی را ترویج دهند. کالکان گفت هر نیرویی سعی میکند مناطقی برای خودبه تصرف درآورد. وی افزود:«هماکنون هم برخی نیروهای تلاش میکنند که مناطق کردنشین را تحت تصرف درآورند. جنگ در عفرین و حلب هم دارای چنین ابعادی است».
کالکان در این زمینه گفت:«اما درشهرهای حلب, عفرین و جزیر وضعیتی به میان آمده که متأثر از روند چارهیابی صلح دموکراتیک در شمال کردستان است. برخی نیروها بر ضد این روند صلح هستند. میخواند این روند را برهم زنند. به همین دلیل به اخلالگریها دست میزنند. حتی ترور سه زن سیاستمدار کرد در پاریس از جمله آن اقدامات اخلالگرانه است. اخلالگری در دانشگاه دجله در شهر آمد هم در آن راستا بود. جنگ و درگیریها در غرب کردستان هم مستقیما با مسئله صلح در ارتباط است. حزب دموکرات کردستان دروازههای مرزی را بست , رژیم بعث سوری هم محلات کردها در حلب را مورد هدف قرار داد, گروههای تبهکار مسلحی هم که با ترکیه, حزب دموکرات و مخالفان سوری رابطه دارند به کردها در عفرین حمله کردند. همه این رویدادها با مرحله صلح در ارتباط است. دشمنان روند صلح با شعلهور ساختن آتش جنگ در استان عفرین غرب کردستان, میخواهند این روند چارهیابی در شمال کردستان را برهم زنند. میگویند اگر در غرب کردستان جنگ روی دهد, روند صلح در شمال کردستان هم با شکست مواجه میشود. البته کردها هم در این زمینه هوشیار هستند. باید جنبش آزادیخواهی در غرب کردستان هم کاملا هوشیار باشد و بر ضد این اخلالگریها مبارزه کند».