کمیته برگزارکننده کنگره خلق مطالبات خلقکرد غرب کردستان را پذیرفت
کمیته برگزارکننده کنگره خلق مطالبات خلقکرد غرب کردستان را پذیرفت
کمیته برگزارکننده کنگره خلق مطالبات خلقکرد غرب کردستان را پذیرفت
گزارش هیأت تحقیقاتی «کمیته برگزارکننده نخستین کنگره ملی کردستان» در مورد اوضاع غرب کردستان تصویب شد. در آن گزارش 12 درخواست آمده و از همه جناحها خواسته شده که برای برآوردن آن مطالبات تلاش کنند.
هیأت 7 نفره تحقیقاتی وابسته به «کمیته برگزارکننده نخستین کنگره ملی کرد» که بنا به درخواست ک.ج.ک و مسعود بارزانی برای بررسی اوضاع غرب کردستان, به آن بخش رفته بود, نتایج تحقیقات خود از 19 الی 23 آگوست را در قالب گزارشی مفصل به کمیته برگزارکننده کنگره ارایه داد.
کمیته برگزارکننده هم امروز, پس از بررسی آن گزارش, اعلام کرد که گزارش هیأت تحقیقاتی غرب کردستان در نشست روز 29 آگوست به تصویب رسیده است.
کمیته برگزارکننده برای برآوردن مطالبات خلقکرد که در گزارش به آن اذعان شده, از همه جناحها خواست که طی تلاشها و همکاری مشترک , اقدامات لازم را به انجام برسانند. گفته شد که نسخهای از آن گزارش برای مقامات غرب کردستان و نسخهای هم برای مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان فرستاده شده است.
کمیته برگزاری کنگره ملی کرد که در ماه جاری برگزار خواهد شد, مطالبات خلقکرد در غرب کردستان را چنین عنوان کرده:
1ـ باید همه جناحها و احزاب به مواد پیمان هولیر عمل کنند و شورای عالی کرد و کمیتههای مربوط به آن فعالتر گردانده شوند.
2ـ خواسته شد که هرچه سریعتر برای توقف جنگ جاری علیه خلقکرد, اقداماتی صورت گیرد, زیرا این جنگ به نفع خلقکرد نیست و تنها بر شمار دشمنان کرد میافزاید. همچنین خواسته شد که همه جناحها در قرارات در مورد جنگ و صلح سهیم باشند و تنها به یک جناح محدود نگردد.
3ـ خواسته میشود که نیرویی نظامی مشترک و متحد میان همه جناحها و تشکلات تشکیل شود.
4 ـ تأمین هرچه سریتعر کمکهای دارویی و فرستادن آن برای غرب کردستان.
5 ـ باید دروازه مرزی سمالکا میان غرب ـ جنوب کردستان برای امور تجارت عمومی , آن هم با برنامهای منظم و مشارکت عملی همه جناحهای غرب کردستان و خارج از حاکمیت یک جناح, گشوده شود.
6ـ تلاش برای پیشگیری از پناهنده شدن کردهای غرب کردستان به اقلیم جنوب کردستان,و ترکیه و تنها به خروج اشخاصی اجازه داده شود که برای کارهایی ضروری انسانی میروند .
7ـ مراکز احزاب به غرب کردستان منتقل گردد.
8ـ متوقف ساختن جنگ رسانهای میان جناحهای کردی.
9ـ تلاش برای احداث کمپی برای پناهندگان در خاک غرب کردستان و در صورت پناهنده شدن کردهای غرب, میتوانند در آن کمپ اسکان یابند. همچنین تلاش شود که پناهجویان از جنوب به غرب کردستان بازگردانده شوند.
10 ـ آزادیها و حقوق روزنامهنگاران و روشنفکران رعایت شود و از فعالیتهای آنها ممانعت بعمل نیاید.
11ـ از کردهای شمال کردستان خواسته میشود که حکومت ترکیه را تحت فشار قرار دهند تا دروازههای مرزی را بروی غرب کردستان بگشاید.
12ـ بسیاری از مردم خواهان کمک تسلیحاتی به نیروی ی.پ.گ شدند.
پیشنهادات خود هیأت کنگره ملی:
1ـ برای تأمین داروی مورد نیاز برای غرب کردستان مراکز امداد تشکیل شوند.
2ـ برای عملیساختن و برآوردن مطالبات فوقالذکر که به کمیته ارایه شده, تلاش شود.
3ـ در ارتباط با گشودن دروازه مرزی سمالکا (فیشخابور) جهت انجام روابط تجاری, باید سیستمی نوین طرحریزی شده و امورات آن تنها تحت حاکمیت انحصاری یک جناح قرار نگیرد.