کارایلان: در ماه رمضان زمینه اعلام آتش‌بس وجود ندارد

کارایلان: در ماه رمضان زمینه اعلام آتش‌بس وجود ندارد

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در پاسخ به درخواست‌ها مبنی بر اعلام آتش‌بس در ماه رمضان, گفت:«دولت اردوغان و حزبش زمینه برقراری آتش‌بس را از میان برده». کارایلان خاطرنشان ساخت که یک جناح بزرگ با تشویق حزب عدالت و توسعه خود را آماده می‌کنند تا از ما درخواست آتش بس کنند. وی گفت:«باید کمی وجدان داشت و یکدیگر را درک و عادلانه عمل کنیم. اگر خواستار توقف جنگ هستید, پیش اردوغان بروید, توپ هم‌اکنون در زمین اوست».

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مصاحبه با خبرگزاری فرات, فراخوان‌های برخی جناح‌ها جهت اعلام آتش بس و نیز گردهمایی شهر آمد در 14 ژوئیه را مورد تحلیل و بررسی قرار داد. کارایلان خشونت‌ نیروهای پلیس ترکیه در شهر آمد را «فاشیستی» خواند و خاطرنشان ساخت که زمینه اعلام و برقراری آتش‌بس از جانب دولت اردوغان و حزبش از میان برداشته شده است. وی یادآور شد که تاکنون در دوران حاکمیت «حزب عدالت و توسعه» 5 بار آتش‌بس اعلام کرده‌اند.

حزب اردوغان در آمد شکست خورد

کارایلان گردهمایی شهر آمد در روز 14 ژوئیه را که توسط کنگره جامعه دموکراتیک و حزب صلح و دموکراسی ارگانیزه شده بود و با اقدامات تروریستی پلیس و دولت ترکیه مواجه شده‌بود, مورد تحلیل قرار داد و گفت:« رژیم اردوغان در 14 ژوئیه باردیگر در شهر آمد روی راستین خود را افشا نمود. آنچه روی داد را تنها می‌توان فاشیسم نامید؛ درواقع نوعی عملکرد استعمارگرانه و نژادپرستانه بود».

کارایلان اذعان داشت هرچند دولت و مطبوعات ترکیه تلاش می‌کند که واقعیات را سانسور کرده و مخفی نگاه دارد, اما «امروز در کردستان جنگی تمام عیار در جریان است». وی در ادامه گفت:«آنکه در شهر آمد در مقابل مقاومت‌گری خلق با شکست مواجه شد, دولت اردوغان و حزبش بود».

کردها خواستار آزادی اوجالان و سیستم خودمدیریتی هستند

کارایلان در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که دستور منع گردهمایی کردها را استاندار نه بلکه خود اردوغان صادر کرد. وی یاد آور شد که حزب عدالت و توسعه در صدد زیردست‌ساختن خلق‌کرد است. کارایلان در ادامه گفت:«خلق‌کرد می‌خواهد در چارچوب ترکیه به موجودیتش ادامه دهد, اما هیچ‌گاه تسلیمیتی رذیل را نخواهد پذیرفت. خلق‌کرد خواستار آزادی رهبر خود و برقراری سیستم خود مدیریتی است. این امر کامل واضح اشت. محافل سیاسی کردها, سازمان‌های مدنی آنها, گریلاها و خلق‌ کرد و تمامی دوستان آنها, چنین مطالبه‌ای دارند. حتی تمامی طرفداران صلح و دموکراسی در ترکیه هم طالب این مقوله هستند. باید دولت ترکیه این امر را بخوبی بداند. باید مقامات حزب عدالت و توسعه هم که دولت را در دست دارند این امر را بخوبی درک کنند».

کارایلان گفت که در نتیجه حملات وحشیانه نیروهای پلیس سه پارلمانتار زن عضو حزب صلح و دموکراسی زخمی شدند. وی گفت:«دولت و حزب اردوغان با توسل به شکنجه, ضرب و شتم, زندانی کردن و کشتار تلاش می‌کند که خلق‌کرد را زیردست خود سازد. چنین چیزی غیر از یک عمل و ذهنیت «نسل‌کشی و فاشیستی» چیزی دیگر نیست».

دولت اردوغان و حزبش تمامی امیدها را به نامیدی مبدل ساخت

رئیس شورای رهبری «ک.ج.ک» در ادامه می‌گوید:«تلاش‌های نسل‌کشی سیاسی ادامه یافته, اما علی‌رغم آن, برخی‌ها به آنها امیدوار هستند؛ آیا هم‌اکنون زمینه‌ای سیاسی فراهم شده یا نه؟ دولت اردوغان و حزبش در روز 14 ژوئیه تمامی امیدهای این افراد را به باد داد و به آنها حقارت کرد. آنچه روی داد همین بود».

کارایلان گفت:«از 14 ژوئیه سال گذشته تا به امروز جنگی تمام عیار علیه جنبش ما ادامه دارد». وی گفت:«این جنگ, نخست با پیشبرد سیستم شکنجه‌گری و تحمیل نمودن انزوا علیه امرالی و رهبر خلق‌کرد, آغاز شد؛ علیه عرصه سیاسی کردها هم دست به حملات نسل‌کشی سیاسی تحت نام «ک.ج.ک» زدند. اما در مقابله با تمامی این حملات ترکیه, رهبر آپو و رفقای وی در زندان امرالی و سپس تمامی خلق کرد, سیاستمداران, و بویژه گریلاهای راه آزادی, دست به مقاومتی عظیم زدند؛ بر این بنیان, دولت اردوغان و حزبش با شکست رویارو شدند».

دولت اردوغان و حزبش در سیاست‌ خارجی خود هم شکست خورد

کارایلان در ادامه تأکید کرد:«اما دولت اردوغان و حزبش نه تنها در رویارویی با ما شکست خورد, بلکه در تمامی خاورمیانه سیاست‌هایش با هزیمتی سنگین مواجه شد». وی همچنین گفت:«این دولت ادعا پیشبرد سیاستی بدون معضل با کشورهای همسایه کرد, اما این درحالی است که امروزه با تمامی همسایگان مسئله دارد. لذا این دولت همانگونه که در زمینه حل مسئله کرد با شکست مواجه شد, همانگونه نیز در سیاست خارجی خود در خاورمیانه هم موفقیتی حاصل ننمود».

کارایلان به فراخوان‌ برخی طرف‌ها جهت اعلام آتش‌بس در ماه رمضان هم پاسخ داد و ضمن اشاره به حملات گسترده دولت ترکیه, گفت:«آیا علی‌رغم آن همه حملات گسترده‌ای که علیه خلق‌کرد و جنبش‌ آزادیخواهیمان صورت می‌گیرد, می‌توانیم گامی جهت برقراری آتش‌بس برداریم؟ دولت اردوغان و حزبش در راستای تداوم استعمارگری ترک در تمامی عرصه‌ها دست به حمله زده و در چنین شرایطی اگر از ما خواسته شود که مقاومت‌مان را تضیف نماییم, آن, به معنای تسلیم‌پذیری خواهد بود».

کارایلان گفت:«اگر حقیقا برخی طرف‌ها خواستار حل مسئله از طرق صلح‌جویانه هستند, باید نخست به شیوه‌ای صریح از دولت استعمارگر ترک بخواهند که جنگی را که خود برپا کرده را متوقف ساخته و بدان خاتمه دهد. اگر این امر صورت نگیرد و بازهم از گریلا بخواهند که عملیات دفاعی خود را متوقف سازد, آن, به معنای تسلیم‌پذیری خواهد بود. زمینه‌ آن هم‌اکنون مهیا نیست, اگر می‌بود, فی‌الفور می‌پذیرفتیم».

آنهایی که خواستار تعدیل مواضع هستند, آن را از دولت ترک بخواهند

کارایلان در ادامه اذعان داشت:«ما پیشتر بارها در روزها و مناسبت‌های مذهبی و مقدس آتش بس اعلام کرده‌ایم. در دوران حاکمیت دولت اردوغان و حزبش بصورت رسمی و طولانی‌مدت 5 بار آتش‌بس اعلام کرده‌ایم. ما دهها به آتش‌بس‌هایی طولانی مدت که با پیام صلح توأمان بود, عمل کرده و بدان متعهد ماندیم. اما ذهنیت دولت اردوغان و حزبش مدام چنان بوده که هر بار آن را حمل بر ضعف ما کرده و هر بار از فرصت استفاده می‌کرد که از طریق آن ضرباتی نابودگر به ما وارد سازد. حال که چنین امری کاملا پرواضح و هویداست, آنگاه ما چگونه می‌توانیم گامی در راستای تعدیل مواضع و سیاست‌هایمان برداریم. ما با حملاتی سنگین و بی‌رحمانه روبرو هستیم. در مقابل این حملات ایستادگی می‌کنیم و مسلما این هم دینی است بر گردن ما. (...) من معتقدم شماری از کسانی که چنین فراخوان‌هایی برای صلح دارند, از نیات پاک و صلح‌جویانه‌ای برخوردارند. اما من هم آنها را فرامی‌خوانم که حتی برای یک بار هم که شده خود را جای من بگذارند. اگر رهبری شما که دلسوز وی هستید, تحت شکنجه باشد, یک سال است که اطلاعی از سرنوشتش در دست نیست, همچنین هشت هزار نفر که در راه هویت خلق‌ خود مبارزه می‌کنند و فعالیت‌هایی قانونی انجام می‌دهند را به زندان انداخته باشند, و یا جوانان, زنان و کودکانتان با شکنجه پلیس روبرو و قتل‌عام شوند و نیز درحالی که جهت نابودی موجودیت شما حمله‌ای تمام عیار و همه‌جانبه صورت می‌گرفت, آنگاه چکار می‌کردید؟ لذا نباید کسی بی‌حیثیتی را بر ما فرض نماید. باید کمی وجدان داشته باشیم. یکدیگر را درک کنیم و عادلانه عمل نماییم. اگر خواستار توقف جنگ هستند, بروند پیش اردوغان, گوی و میدان در دست اوست. زیرا همه‌چیز در دست او می‌باشد. اگر او همت کند, همه‌چیز حل می‌شود. در وضعیت کنونی طلب آتش‌بس از ما به معنای «تسلیمیت» است».

کارایلان در پایان اضافه کرد:«تمامی طرف‌های باوجدان و همه سازمان‌های جامعه مدنی باید روی این مسئله تأمل کنند. بنا به گزارش‌هایی که من دریافت نموده‌ام, نه تنها برخی از جناح‌های طرفدار و یا همدست آنها بلکه برخی سازمان‌های جامعه مدنی هم با تشویق و تحریک‌های دولت اردوغان و حزبش درصدد درخواست آتش‌بس از ما هستند. این امر کاملا به معنای زیردست ساختن خلق‌کرد توسط دولت و حزب اردوغان. چه‌بسا بخشی از پروژه تسلیم‌پذیر ساختن کردها توسط این دولت است. لذا سازمان‌های جامعه مدنی دموکراتیک و درستکار باید در این زمینه هوشیارانه عمل کنند. ما هر بار برای فراخوان‌های آنها احترام قایل شدیم و آن را جدی تلقی می‌کردیم. اکنون هم آن را جدی می‌دانیم. اما هم‌اکنون آشکارا می‌گویم که نباید هیچ طرف و یا فردی از سیاست‌های زیردست‌ساختن خلق‌کرد حمایت کند که حزب عدالت و توسعه با حاکمیت اردوغان به هر شیوه آن را ترویج می‌دهد. باید برای آتش‌بس, نخست , زمینه فراهم شود».

کارایلان گفت:«ما همیشه از ماه رمضان و جشن‌های مذهبی و دینی با احترام استقبال کرده‌ایم. تا جایی که از دست‌مان برآمده, از سیاست صلح‌جویانه پیروی کرده‌ایم,اما متأسفانه دولت و حزب اردوغان زمینه‌های آن را از میان برده است».