مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, گفت:«هماکنون تا عمق 35 کیلومتری داخل مرز و در منطقه شمزینان نیروهای گریلا حضور قاطعانه دارند. لذا دیگر مسئله مرز و یا داخل و خارج مرز تنها یک حرف است و ارزشش را از دست داده». کارایلان خاطرنشان ساخت که این امر تنها در شمزینان بلکه در منطقه بوتان ـ زاگرس هم اینگونه است و خواهان تخلیه روستاهای اورامار و شتازن شد.
مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مصاحبه با خبرگزاری فرات, در خصوص عملیاتهای نیروهای گریلا که از 23 ژوئیه در منطقه شمزینان از توابع جولمرگ آغاز شده و همچنان ادامه دارد, گفت:«در مقابله با حملاتی که ارتش ترکیه در کردستان آغاز نموده, گریلاها با انجام عملیات نظامی «شتازن ـ اورامار» در 19 ژوئن آغاز مرحلهای نوین از مبارزات را موجب شدند».
کارایلان گفت:«فراتر از تاکتیک گریلایی ضربهبزن ـ بازگرد, هماکنون تاکتیکی نوین مورد بحث است که میگوید «در چندین منطقه ضربه بزن, در آنجاها مستقر شو و حاکمیت آن مناطق را بدست بگیر». در این چارچوب, هماکنون جنگی بیامان در کردستان در جریان است».
درعض سه روز دو فروند هلیکوپتر سکورسکی منهدم شد
کارایلان در ادامه گفت:«در منطقهای وسیع نبردهای نظامی , مبارزات و جنگی گسترده ادامه دارد. به همین خاطر دولت ترکیه و مطبوعات آنها حقایق را از افکار عمومی و جامعه مخفی نگاه میدارند. همچنین رویدادهای شمزینان را به شیوهای دیگر انعکاس میدهند». کارایلان یادآور شد که تنها در هفته گذشته , درعرض سه روز نیروهای گریلا 2 فروند هلیکوپتر اسکورسکی را منهدم و به دو فروند دیگر هم ضربه زدهاند».
مناطق اورامار و شتازن تحت کنترل گریلاهاست
مراد کارایلان در ادامه سخنانش گفت که بخش مهمی از جاده منتهی به اورامار به دست گریلاها افتاده و گفت:«آیا فکر میکنید که کنترل مناطق کوهستانی جیلو که بسیار پهناور است, کوهستان چارچلا و مناطق حوالی اورامار هماکنون در دست دولت ترکیه است؟ خیر. زیرا طی چند روز گذشته با استفاده از هلیکوپتر و هواپیما به حملاتی گسترده هوایی دست زد, اما نتوانست وارد آن مناطق شود. گریلاها به ارتش ترکیه اجازه ورود ندادند و تقریبا مناطق اورامار و شتازن تحت کنترل گریلاهاست».
کارایلان ضمن اشاره به روستاهای تخلیه شده گفت:«هماکنون دولت ترکیه غیر از روستاهای اورامار و شتازن, میخواهد تمامی روستاهای آن منطقه را خالی از سکنه کند. در دره «دوسکیان» قریب 9 الی 10 روستا تحت فشارهای بیامان دولت ترک قرار دارند و درصددند این روستاها را تخلیه کنند. تنها میخواهند اورامار و شتازن تخلیه نگردند. آنها میخواهد با توسل از این دو روستا از خود دفاع کنند».
شتازن و اورامار را تخلیه کنید
کارایلان در ادامه اذعان داشت:«من به خلقمان در آن دو روستا را خطاب قرار میدهم برای اینکه سیاستهای دورویی ترکیه یعنی سوءاستفاده از روستاهای کردنشین را محکوم کنند, آن دو روستا را هم تخلیه کنند تا دولت ترکیه از آن سودمند نگردد. مناسبترین موضعی که باید هماکنون خلقمان در این روستا اتخاذ کنند, همین است».
اوضاع شمزینان
مراد کارایلان خاطرنشان ساخت که قصد ندارند منطقه شمزینان را به تصرف درآورند و گفت:«در این منطقه, گریلاهای ما علیه گردانی از ارتش که هر روزه روستاهای آنجا را توپباران میکند و به آنها ظلم میکنند, میجنگند. بعبارتی ترکیه در هر دو سوی مرز خلق ما را توپباران میکند, پس گریلا هم مجبور است که به داخل خاک او نفوذکند. هماکنون گریلاها تا عمق 35 کیلومتری داخل مرز نفوذکردهاند. لذا دیگر مسئلهای به نام داخل و خارج مرز معنیش را از دست داده. چه بسا نیروهای گریلا در مناطق نزدیک شهر شمزینان مواضعشان را مستحکم نمودهاند. تمامی نقشههایشان برای بیرون راندن گریلاها از آن منطقه با شکست مواجه شد. وضعیت حقیقی این است».
حمله علیه اشغالگری
کارایلان گفت:«وقایعی که هماکنون در منطقه شمزینان روی میدهد, درواقع مبارزه گریلاها علیه ظلم و ستم اشغالگری است. این عملکرد گریلاها توانمندی بالای آنها را به اثبات میرساند». کارایلان خطاب به خلقکرد در شمزینان و روباروک گفت:
«باید بگویم: در نتیجه حملات توپخانهای و هوایی ارتش ترکیه علیه خلق میهندوست ما در آن مناطق, خلقمان زیانهایی جدی متحمل شده. سالهاست که خلقما در این مناطق در فشار مضاعفی بسر میبرد. اما باید بخوبی دانست که برای پایان دادن به این ستمهای ترکها و دفع حملات و ظلمهای دولت ترک, تنها یک راه وجود دارد آن هم این است که خلق ما با ایجاد اتحاد , علیه نیروهای اشغالگر اتخاذ موضع کند. به اعتقاد من خلق ما در این منطقه از این هوشیاری و آگاهی لازم برخوردار است».
کارایلان در ادامه سخنانش تأکید کرد که در ترکیه باید کردها و علوی ها با هم متحد شوند و از یکدیگر حمایت کنند. این اتحاد باید در مقابله با دولت شوونیستی ترکیه صورت گیرد.
پیامی در خصوص جشن «گلها»
کارایلان ضمن اشاره به اهمیت روز 2 آگوست 1999 گفت که اوجالان برای برقراری صلح و ایجاد اتحاد و همچنین جهت متبلور ساختن یک سیستم دموکراتیک جهت حل مسئله کرد, حمله کاری 2 آگوست 1999 را اعلام کرده بود.
کارایلان اعلام کرد که پس از مدتی اثبات شد که دولت ترکیه قصد حل مسئله کرد را ندارد و گفت:«هرچند ما تا ژوئن سال 2004 حتی یک گلوله را هم شلیک نکردیم و ما همچو جنبش کرد و رهبریمان برای اینکه مسئله کرد از طرق صلحجویانه و سیاسی حل شود, تلاشهای زیادی بخرج دادیم. اما ترکها گفتند «ما پیروز شدهایم و آنها را نابود میکنیم» و وجود مسئله کرد را انکار کردند. در همان زمان بود که رجب طیب اردوغان در سفری به روسیه در پاسخ به یک پرسش گفت:«اگر شما به مسئله کرد فکر نکنید, دیگر مسئلهای به نام مسئله کردهم وجود نخواهد داشت».
ما آن روز را جشن «گلها» نامیدیم. ما خواستیم برای کشور ترکیه گل هدیه کنیم, گلی هدیه کردیم, اما آنها در پاسخ به آن «گل» , «گلوله» به ما هدیه کردند. جنگی شدید براه انداختند.
کارایلان خاطرنشان ساخت که برای اینکه دولت اردوغان و حزبش دست از سیاست انکار و امحا خلقکرد بردارند, بازهم از سال 2004 مرحلهای دیگر از مبارزات شروع شد که تا به امروز ادامه دارد.
وی گفت:«بر این اساس, یاد و خاطره شهدای راه آزادی را, بویژه شهدایی که هنگام عقبنشینی سال 1999 به شهادت رسیدند, گرامی میدارم. شعار آنها این بود که «نمیتوانید ما را نابود کنید». آنها در مقابل گلوله ایستادند و برای نقشبرآب ساختن توطئه دشمن, دست به فداکاریای بزرگ زدند. ما تا رسیدن به آزادی راهشان را ادامه می دهیم».