کنش‌های ‌‌«به تحمیل انزوا پایان دهید»‌: ما با مقاومت پیروز خواهیم شد

کنش‌های بستگان زندانیان علیه انزوای امرالی در ۱۵مین هفته خود ادامه دارد. در این کنش‌ها پیام ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌«ما با مقاومت پیروز خواهیم شد» داده شد.

بستگان زندانیان با مطالبه آزادی جسمانی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان و رهیافت مسئله کورد از راه‌های دمکراتیک، ۱۵ هفته است که گردهم می‌آیند. کنش ‌«به تحمیل انزوا پایان دهید» این هفته در آدانا، مرسین و وان تداوم یافت.

وان

به پیشاهنگی جمعیت حمایت و پشتیبانی از خانواده‌های زندانیان و محکومین ‌(TÛAY-DER) در مقابل ساختمان حزب برابری و دمکراسی خلق‌ها ‌(دم پارتی) بروی جاه آرموش یک کنش انجام شد. در این کنش پلاکارت‌هایی با عناوین ‌«به زندانیان رای دهید» و ‌«به تحمیل انزوا پایان دهید» برافراشته شده. کنشگران در این کنش شعارهای ‌«زنده‌باد مقاومت زندان‌ها» و ‌«بدون رهبری حیات میسر نیست» را سردادند. نمایندگان پارلمان از حزب دم پارتی، زولکوف اوچار، محمود دیندار و سینان چیفتیورک، مدیران حزب مناطق دمکراتیک ‌‌(د‌ب‌پ) و ‌دم پارتی از مراکز و مناطق مرکزی،‌ مجلس مادران صلح، مجلس جوانان و افراد بسیاری در این کنش شرکت کردند.

مدیر د‌ب‌پ در منطقه توشبا، امین باغاتور در این کنش، متن بیانیه را قرائت کرد. باغاتور بیان کرد که در زندان‌های ترکیه، حقوق ملی و بین‌المللی نقض می‌شود. باغاتور اشاره داشت که بسیاری از زندانیان سیاسی را بدون دلیلی حقوقی، طولانی مدت در زندان‌ها نگه می‌دارند، حق حیات،‌ تندرستی،‌ ورزش،‌ آگاهی گرفتن، ملاقات با خانواده و وکلا به شیوه‌ای سیستماتیک نقض می‌شوند. باغاتور اعلام کرد که باید زندانیان کودک، بیمار، معلول و پیر هرچه زودتر آزاد شوند و چنین ادامه داد‌: ‌«هر سال بیش از ۱۰۰ زندانی و محکوم در شرایط زندان، جان خود را از دست می‌دهند. درباره مرگ‌های رخ داده در زندان‌ها، حکومت آک‌پ-م‌ه‌پ مسئول است. هرکدام از آن مرگ‌ها، یک قتل سیاسی است.‌»

باغاتور در پایان گفت‌: ‌«همچنین نقض حقوق درباره جناب خیری کونار، حامیلی ییلدریم و ویس آکتاش در زندان امرالی ادامه دارد.‌» باغاتور همچنین از وزارت دادگستری، بسیاری از نهادها و سازمانهای ملی و بین‌المللی در ارتباط با حقوق بشر و بخصوص کمیته منع شکنجه اروپا ‌(سی‌پی‌تی)، را فراخواند که به مسئولیت‌های خود عمل کنند.‌

این کنش همراه با تشویق و سردادن شعار ‌«زنده‌باد رهبر آپو» به پایان رسید.

آدانا

کنگره دمکراتیک خلق‌ها ‌(ه‌د‌ک)،‌ مادران صلح، دب‌پ، دم پارتی، جمعیت حمایت از خانواده‌های مفقودین ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌در آکدنیز ‌(AATUHAY-DER)، جمعیت مددکاری و پشتیبانی از خانواده‌های مقفودین در آکدنیز ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌(AYKAY-DER) نیز در آدانا بیانیه دادند. اجازه داده نشد که مشارکت کنندگان به مقابل ساختمان آک‌پ در آن شهر بروند. کنشگران بروی جاده مقابل ساختمان آک‌پ بیانیه دادند. در این بیانیه، مشارکت کنندگان لباس‌هایی که عبارت ‌«تحمیل انزوا جنایت علیه بشریت است» را پوشیده و پلاکارتی با عنوان ‌«برای عدالت، ما انزوای تحمیلی را شکست خواهیم داد، برای صلح اجتماعی به آزادی رای بدهید» را برافراشتند و شعارهای ‌«زنده‌باد مقاومت زندان‌ها»، ‌«ما با مقاومت پیروز خواهیم شد» و ‌«نه به انزوای تحمیلی، صلح برای اکنون» را سردادند.

ریاست مشترک دم پارتی در آدانا، صفی‌الدین آیدمیر درباره این موضوع بیانیه‌ را قرائت کرد. آیدمیر گفت‌ که انزوای تحمیلی بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان به شیوه‌ای غیرحقوقی و خودسرانه ادامه دارد. آیدمیر مشخص کرد که انزوای امرالی به سراسر جامعه شیوع پیدا کرده و این انزوای تحمیلی منبع تمام مشکلات می‌باشد. آیدمیر درخواست که انزوای تحمیلی هرچه زودتر از میان برداشته شود و برای رهیافتی دمکراتیک و صلح‌طلبانه، گام‌هایی برداشته شوند.

این بیانیه پس از کنش تحصن، همراه با تشویق به پایان رسید.

مرسین

در مرسین اجازه داده نشد که کنشگران به مقابل ساختمان آک‌پ در آن شهر بروند. بستگان زندانیان و دیگر شهروندان همراه آنان نیز، کنش تحصن را برگزار کردند و با شعار ‌«زنده‌باد مقاومت زندان‌ها» واکنش نشان دادند. ریاست مشترک دم پارتی در مرسین، رَشا آشان در جاییکه از آنان مانع شدند، بیانیه داد و گفت که انزوای تحمیلی این کشور را هم متلاشی می‌کند. آشان چنین ادامه داد‌: ‌«تلاش می‌کند که کوردها را از جنبه فرهنگی و سیاسی تصفیه کنند. ما می‌گوییم که نمی‌توانید پیروز شوید. از میان برداشتن انزوای تحمیلی در ترکیه راه را بریا یک برهه جدید گفتگو می‌گشاید. باید اپوزوسیون و حکومت،‌ همراه با هم برای از میان برداشتن انزوای تحمیلی، تلاش‌هایی انجام دهند. زیرا در پایان همه سر یک میز گردهم می‌آیند و این مشکل را از راه مذاکره به رهیافت خواهند رساند. در حال حاضر مخاطب مشخص است. در سال ۲۰۱۳ همانگونه که خود دولت در امرالی، میز را ایجاد کرده و با جناب اوجالان مذاکره می‌کرد، امروز هم مخاطب اوست. سیاست‌های تحمیل انزوا، این کشور به سوی بدی ‌ها می‌برد. باید از این کار دست بردارد شوند. بنیاد گفتگو و رهیافت در ترکیه و کوردستان وجود دارد، اما باید اپوزوسیون و حکومت،‌ اراده این کار را از خود نشان بدهند. باید این اراده هرچه زودتر نشان داده شود.‌»