مجلس زنان کُرد در برن سوئیس نخستین کنگره خود را برگزار کرد
مجلس زنان کُرد در برن سوئیس نخستین کنگره خود را برگزار کرد
مجلس زنان کُرد در برن سوئیس نخستین کنگره خود را برگزار کرد
مجلس زنان کرد در شهر برن پایتخت سوئیس, دیروز نخستین کنگره خود را برگزار کرد و کمیسیونی تشکیل داد.
این کنگره در یادبود «سکینه جانسز, از بنیانگذاران جانباخته پ.ک.ک», «فیدان دوغان, نماینده ک.ن.ک» و «لیلا شایلهمز, عضو جنبش جوانان» که در 9 ژانویه در پاریس ترور شدند, برگزار شد.
کنگره زنان با یک دقیقه سکوت به احترام جانباختگان راه آزادیخواهی کردستان, آغاز شد. سپس پیام رهبر ملتکرد, عبدالله اوجالان برای زنان, قرائت شد.
در ادامه کنگره پیام مادران صلح هم خوانده شد. همچنین اساسنامه مجلس برای شرکتکنندگان خوانده و مورد بحث و بررسی قرار گرفت. زنان بر سر مشکلات و مسایل خاص زنان در تاریخ و امروز بحث و تبادلنظر کردند و به آسیبهای ناشی از سیستم مدرنیته سرمایهداری و حاکمیت مردسالارانه اشاره کردند.
پس از گفتگوهای صورت گرفته, کمیسیونهای «سازماندهی» , «مادران صلح» ,«روابط خارجی» ,«انضباطی» , «آموزش» و «زنان جوان» تشکیل شدند و اعضای آنها هم انتخاب شدند. همچنین نام مجلس سی نفره با خواست اعضای شرکتکننده تغییر یافت. نام «هوزان مزگین (غربت آیدن) که در 11 می 1991 در جریان مبارزات آزادیخواهانه کردستان جان باخته بود, برای مجلس انتخاب شد.
کنگره مجلس زنان در خاتمه با بخشهای متنوعی از قبیل تئاتر و شادی و پایکوبی زنان خاتمه یافت.