روزنامهها و سایتهای اینترنتی روسیه، مبارزات کردها را مورد ارزیابی قرار داده و بیان داشتند که کردها به بازیهای بزرگ ملی ـ سیاسی در خاورمیانه ملحق شدهاند و گفتند: "کردها در رویدادهای این منطقه نقش اول را ایفا میکنند". BCM News در یکی از گزارشهای خود از عنوان «به بهار کردها خوش آمدید» استفاده کرده و بیان داشت که کردها در مقابل ترکیه متحد شده و کنترل منطقه را در اختیار گرفتهاند.
Digitalmetro.us نیز در گزارش خود نوشته است «جنگ در یک قدمی ترکیه است» و به حملهای که حزب کارگران کردستان در شمال کردستان آغاز کرده, اشاره داشته و همچنین نوشته است: "استفاده از اصطلاح تروریست برای مبارزان حزب کارگران کردستان، اشتباه بزرگی است". این روزنامه بیان داشته که در میان مخالفان سوریه کسانی که در ازای پول وظایف خود را به جای میآورند, زیادند، اما مبارزین کرد در میهن خود، از خود دفاع میکنند.
در سایت اینترنتی fîncake.ru مقاله النا لئونوا نیز منتشر شده است. در این مقاله گفته شده: "سوریه و عراق قادر بودند که به کردستان مستقل مبدل شوند، اما دولتهایی که در جنگ جهانی اول پیروز شدند، این واقعیت را به نادرست جلوه دادند. کردها نیروی بزرگ نظامی میباشند".
النا لئونوا در مقاله دیگر خود نیز گفته است که رویدادهایی که در سوریه روی میدهند، تداوم تحولات بهار عربی و خاورمیانه میباشد. وی در ادامه گفت: "مداخلههای ایالات متحده آمریکا، فرانسه و انگلیس، در رابطه با تنشهای عرب، ترک و فارسها ادامه دارد. حاکمان جهان آنها را به عنوان نیروی مخفی متوقف کردهاند، اما این نیرو چیزی به نام عشیره, قبیله و یا اسلحه نیست. این نیرو, نیروی خلق است، خلقی چهارمین خلق بزرگ خاورمیانه است، جمعیتی بالغ بر 35 میلیون نفر دارد. این خلق توسط دیگر دولتها تجزیه شدهاند. بزرگترین مشکل آنها این است که هنوز به دولت خود دست نیافتهاند. این خلق برای هویت، زبان و تاریخ خود مبارزه میکند. قریب 90 درصد کردها از زمانهای بسیار دور در این سرزمین حیات بسر میبرند. در گذشته نیروی نظامی بسیاری را در اختیار داشتند. هر کردی که به 13 سالگی میرسید یک سرباز محسوب میشد. اکنون نیز حزب کارگران کردستان به شیوهای رادیکال از آزادی کردها دفاع میکنند".
سایت خبری BCM News نیز اظهار داشت که نکته بسیار مهمی که در مبارزات سوریه نادیده گرفته میشود، مطالبات خلق کرد است و در گزارشی با عنوان «به بهار کردها خوش آمدید» چنین نوشته است: "شاید میان شورای ملی کرد و حزب اتحاد دموکراتیک تنشهایی وجود داشته باشد، اما همگی دارای یک نقطه مشترک هستند. سوریه میخواهد کردستان نیز به جنگ داخلی ملحق شود. کردها نه از اسد حمایت میکنند و نه از مخالفان اسد. به شیوهای بسیار راحت مناطق خود را تحت کنترل درآوردهاند".
نباید به مبارزین حزب کارگران کردستان لقب تروریست بدهیم
سایت اینترنتی Dicitalmetro.us نیز به حملات اخیر حزب کارگران کردستان در شمال کردستان اشاره داشته و نوشته است: "استفاده از کلمه تروریست برای مبارزین حزب کارگران کردستان، اشتباه بزرگی است. در میان مخالفان سوریه کسانی وجود دارند که با دریافت پول وظایف خود را انجام میدهند، اما کسانی که در ترکیه در مقابل دولت میجنگند، صاحبان این خاک و میهن هستند. به همین خاطر ترکیه از این لحاظ مجرم است".
فیادر لوکیانوف، یکی از روزنامهنگاران روسی در یکی از مقالههای خود چنین نوشت: "رویدادهای اخیر سوریه، استراتژهای سیاست خارجی ترکیه را با شکستی مفتضح مواجه ساخته است".