نامه 6 فعال ملی مذهبی به خامنه‌ای

نامه 6 فعال ملی مذهبی به خامنه‌ای

شش فعال ملی - مذهبی و از سیاستمداران سابق ایران طی نامه ای به خامنه ای نقطه نظرات استراتژیک - سیاسی خود در باره مذاکره با آمریکا ، انتخابات ریاست جمهوری و مصالح ملی را در میان گذاشتند.

به گزارش سایت ملی - مذهبی, محمد بسته نگار، حبیب الله پیمان، حسین شاه حسینی، احمد صدر حاج سید جوادی، اعظم طالقانی و نظام الدین قهاری هدف از نگارش این نامه‌ را احساس مسئولیت ملی و مذهبی خوانده و لازم دانسته‌ اند تا برخی مسائل را بطور شفاف و مستقیم با خامنه‌ ای در میان بگذارند.

آنها در این نامه‌ ‌تحلیلی در اشاره‌ به‌ آنچه‌ که‌ درباره‌ مذاکرات ایران و امریکا گفته‌ می‌شود، ضمن تأکید بر اینکه‌ شرایط فعلی برای انجام چنین مذاکره ای به نفع ایران نیست، پیشنهادهای خود را برای زمینه چینی مذاکره در شرایطی بهتر و نه از موضع ضعف، مطرح کرده‌ اند.

در این نامه‌ شرایط روانی مذاکره‌ کنندگان نابرابر خوانده شده‌ و گفته‌ اند اوباما پیروز انتخابات آمریکاست درحالیکه‌ ایران هنوز در سایه‌ مناقشات و تلاطم انتخابات بحث برانگیز سال 88 قرار دارد.

آنها شرایط اقتصادی ـ سیاسی طرفین را نیز همسان نمی‌دانند و نوشته‌ اند که‌ اوباما در فضای سیاسی تعریف شده‌ آمریکا مشکلی ندارد اما‌ایران با گرفتاری در بحرانهای جدی بین المللی، منزوی شده‌ است.

در این نامه‌ به‌ اوضاع نابسامان اقتصادی ایران ، تأثیر تحریمهای غرب، کاهش ارزش پول ملی ، رشد بیکاری و تورم، گسترش فساد مالی ـ اداری در دستگاه دولتی، رشد اعتیاد و فسادهای اخلاقی در جامعه، بحران سلامت ، اشاره‌ شده‌ است .

با توجه‌ به‌ همه‌ این موارد و اشاره‌ به‌ حقوق بشر و سیاست خارجی، در مجموع ایران را شکست خورده‌ مذاکرات می‌دانند.

از نظر آنها ایران با عقب انداختن مذاکرات ، باید پیش از انجام آن، تمهیداتی فراهم کند. نویسندگان نامه‌ در توضیح مقصود خود گفته‌ اند ایران باید مذاکرات را تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری عقب انداخته‌ و پس از برگزاری انتخابات آزاد و بدون نظارت استصوابی و انتخاب رئیس جمهوری که‌ واقعا نماینده مردم باشد ، مذاکرات را آغاز کند.

فعالان سیاسی ملی مذهبی همچنین تعلیق غنی سازی اورانیوم، آزادی کلیه محصورین و زندانیان سیاسی، آزادی فعالیت احزاب و نهادهای مدنی و جایگزینی فضای امنیتی - نظامی کنونی با فضای دمکراتیک و همدلی ملی را به عنوان پیشنهادهای تکمیلی مطرح کرده اند تا به نوشته آنها، پس از انتخاب رئیس جمهور، تعامل با امریکا خلاقانه شروع شود تا با پشتوانه مردمی و روند دمکراتیزاسیون بتوان از منافع ملی، دفاع کرد و شرایطی امن، دموکراتیک و همدلی بین ملت-حکومت ایجاد کرد.