نتایج دیدارها در هولیر

نتایج دیدارها در هولیر

آنطور که به نظر می‌رسد, دولت ترکیه در هولیر به نتایج مورد نظرش نرسیده است. ادعا می‌شود که داود‌اوغلو با شورای عالی کردهای سوریه دیداری انجام دهد. این شورا هنوز این ادعا را تأیید نکرده است. کردها توانمندی های داخلی و خارجی خود را افزایش می‌دهند, این درحالیست که انشعاب در صفوف مخالفان سوریه به مرو زمان افزایش می‌یابد. در قاهره به بهانه تأسیس حکومت موقت یک شورا به نام «شورای انقلاب سوریه» تأسیس شد.

کردها از 19 ژوئیه بسیاری از شهرهای غرب کردستان را تحت کنترل در آوردند و اتحاد خود را نیرومند ساختند. کردها هم‌اکنون متحد شده و به توانمند‌ترین نیروی سوریه مبدل شده‌اند. کردها در سوریه خواستار «خودمدیریتی دموکراتیک» هستند, اما برخی طرف‌‌ها دستاوردهای کردها را خطر تلقی می‌کنند و نسبت به آن نگرانند. آنکه پیشاهنگی این کار را در دست دارد, دولت ترک است. دولت اردوغان و حزبش کردها را تهدید کردند و گفتند که در سوریه دخالت نظامی صورت می‌دهند و جنبش کردها در غرب کردستان را «ساختاری تروریستی» قلمداد کردند.

اما هیچ کس از این موضع ضدکردی ترکها حمایت نمی‌کند. احمد داود اوغلو, وزیر خارجه ترکیه برای از میان بردن اتحاد کردها و ممانعت از کسب دستاوردهای بیشتر آنها, روز 1 آگوست به هولیر سفر کرد و با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان و برخی دیگر از مقامات اقلیم کردستان دیدارهایی انجام دارد. در این دیدارها نچیروان بارزانی رئیس حکومت اقلیم و برهم صالح معاون دبیرکل حزب اتحادیه میهنی حضور یافتند.

هولیر به آنکارا پیام داد یا آنکارا به هولیر؟

آنچه جالب توجه است, این بود که شماری از مقامات «حزب اتحاددموکراتیک» و «حزب اتحادیه میهنی کردستان» هم در دیدار بارزانی و داوداوغلو هم شرکت کردند. از بیانیه پایانی این دیدار مشخص است که ترکیه به خواسته‌هایش نرسیده. حال, آیا همانطور که رسانه‌های ترکیه می‌گویند, آنکارا به هولیر پیام داد یا هولیر به آنکارا؟

در بیانیه پایانی آمده که فقط خلق‌های سوریه می‌توانند آینده سوریه را تعیین‌کنند. در ادامه گفته می شود: برای ایجاد سوریه‌ای دموکراتیک و اینکه حقوق و آزادی‌های خلق‌ها , نژادها و مذاهب به حقوق طبیعی خود برسند و به رسمیت شناخته شوند, باید زمینه رسیدن به حقوق برا‌ی آنها هموار شوند.»

در ادامه بیانیه اذعان شده: «به ایجاد آرامش و نیز به مسئله نبردها در سوریه اهتمام داده شد و تأکید شد که تمامی نیروهای با تمام توان خود جهت گذار از مشکلات و به کنار نهادن خشونت‌گرایی‌ها به صورت مشترک و بر اساس نیازهای مشترک , فعالیت کنند تا مسایل حل شوند».

ترافیک دیدارها در هولیر

در بیانیه مشترک دیدار هولیر, به پ.ک.ک و یا حزب اتحاد دموکراتیک اشاره‌ای نشده است. اما بنا به گزارشها, در هولیر, مخافان سوری, کرد و آنکارا درصدد انجام برخی روابط هستند. گفته می‌شود که رئیس شورای ملی سوریه , عبدالباسط سیدا در هولیر بسر می‌برد, اما این امر تاکنون تأیید نشده است. بنا به ادعاها, سیدا خواسته با «شورای عالی کردها» دیداری انجام دهد, اما هنوز معلوم نیست که آیا این دیدار صورت گرفته یا نه. اما راه آنکارا, قامشلو و شورای ملی سوریه به هولیر ختم شده است.

ادعا می‌شود که داوداوغلو با «شورای عالی کردها» دیداری انجام خواهد داد

بنا به خبری که در سایت «آکانیوز» منتشر شده, قرار است در هولیر با حضور اعضای شورای عالی کردها , اعضای شورای ملی سوریه , مسعود بارزانی و داوداوغلو دیداری به عمل آید. همچنین گفته می‌شود که احتمالا در این نشست, برای مشارکت کردها در مرحله سیاسی پس از اسد, پیمانی به امضاء برسانند.

شورای عالی کردها: ما مطلع نیستیم اما اگر صحت داشته باشد, خوشحال خواهیم شد

صالح مسلم, از روسای مشترک حزب اتحاد دموکراتیک و عضو شورای عالی کردها در مورد ادعای دیدار داود اوغلو و کردهای سوریه را تأیید نکرد. مسلم در مصاحبه با خبرگزاری فرات گفت:«ما چیزی در این باره نشنیده‌ایم, کسی هم چیزی به ما نگفته. اگر صحت داشته باشد, خوشحال خواهیم شد.

مسلم در خصوص دیدار بارزانی و داوداوغلو تحلیل زیادی انجام نداد و صرفا گفت:«حقیقا ما نمی دانیم که آنها برسر مسایل چگونه گفتگو کرده‌اند». وی گفت که تاکنون در خصوص محتوای این دیدار خبری منتشر نشده است.

آیا سیدا در هولیر است؟

مسلم خاطرنشان ساخت که میان «شورای عالی کردها » و «شورای ملی سوریه» دیداری انجام نگرفته و گفت که سیدا در هولیر بسر نمی‌برد. مسلم گفت:«سیدا به هولیر نیامده. رسانه‌ها ادعا می‌کنند که در هولیر است اما نیست».