پرفسور جان گالتونگ موسس انستیتوی صلح اسلو که تا کنون میانجیگری 50 نبرد را انحام داده است، گفت که وی آماده است تا برای برقراری صلح در کردستان نقشی را ایفا کند. پرفسور گالتون تحلیلگر روابط بینالملل و پيشتاز مطالعات جنگ و صلح در جهان، در بیانیهای ویژه که به خبرگزاریمان ANF ارائه داده است، بیان داشت که مسئله کرد را میتوان با انجام کنفدرالیزم کردستان که از 4 منطقه اوتونم در چهار کشور تشکیل میشود چارهیابی شود.
پرفسور جان گالتونگ در سال 1930 در شهر اوسلو پایتخت نروژ به دنیا آمد و به عنوان موسس علم تحقیق نبردها دانسته میشود. وی در سال 1957 برای اولین بار انستیتوی صلح در اروپا به نام انستیتوی صلح اسلو را تأسیس کرد و از این تاریخ تا کنون در 50 جنگ به عنوان میانجی نقشی را ایفا نموده است.
امپراتوری ایالات متحده آمریکا تا سال 2020 ادامه خواهد داشت
وی در سال 2009 به دلیل اهدا جایزه صلح نوبل به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان داده و گفت: "جرج بوش تنها در عراق و افغانستان جنگهایی را به راهانداخت، اما اوباما در پاکستان، سومالی، یمن و لیبی، جنگهای را اعلام داشته. مثلا خوزه فیگورس کشور خود کاستاریکا را از کودتای نظامی رها ساخت و به وی هیچ جایزهای تعلق نگرفت. همچنین کشورهای چین و هند، توافقنامههای صلح تاریخی را به امضا رساندند اما شایان دریافت جایزه قرار نگرفتند".
وی در ادامه تصریح کرد که آمریکا درصدد است تا هواپیماهای بدون سرنشینی که میسازد را به ترکیه بفروشد و بدین شیوه قتلعامهایی را انجام میدهند، وی این برخورد را به عنوان یک جرم بزرگ بشری نام نهاد. گالتون میگوید که امپراتوری آمریکا تا سال 2020 ادامه خواهد داشت. گالتون در سال 1980 قبل از هر کس خبر از فروپاشی دیوار برلین و فروپاشی شوروی داده بود.
پرفسور گالتونگ در سریلانکا، افغانستان و قبل از جنگ عراق نیز با صدام دیدارهایی را برای برگزاری صلح انجام داده بود، وی همچنین در این رابطه با قدافی نیز دیدار انجام داده بود.
بایستی به دمشق سفر کنم
وی بیان داشت که او از روزی که بحران در سوریه آغاز شده تا کنون وضعیت در این منطقه را مد نظر قرار داده و درصدد تحلیل آن میباشد، وی در ادامه گفت که در آیندهای نزدیک به دمشق سفر خواهد کرد و با بشار اسد دیدار خواهد کرد. وی اظهار داشت که در این رابطه وی دارای مسئولیت رسمی نیست و گفت: "اما برای اینکه در این رابطه کاری را انجام دهم، اشخاص بسیاری خواهان میانجیگری من هستند".
پرفسور گالتونگ در جواب پرسش، بحران سوریه به چه شیوهای چارهیابی خواهد شد گفت: "موضوع اصلی:تا زمانی که چارهیابیهای چشمگیری انجام نشود، صلح نیز برقرار نخواهد شد. به احتمال بسیار راه حل این مسئله در تشکیل فدراسیون سوریه میباشد".
طرح 3 مرحلهای برای کردستان
وی در ادامه گفت: "میتوان گفت که قریب 20 سال در ترکیه برای چارهیابی مسئله کرد میانجیگری کردم" وی تصریح کرد که در اینباره نمیتواند معلومات بیشتری را منتشر کند؛ او اظهار داشت که برای چارهیابی مسئله کرد طرح 3 مرحلهای را مطرح کرده است.
پرفسور گالتونگ در رابطه با طرح خود اظهار داشت "بایستی در کشورهای ترکیه، ایران، عراق و سوریه حقوق بشر و حقوق کردها بازبینی شود. بایستی کردها در هر چهار کشوری که زندگی میکنند به حقوق خودمدیریتی خود دست یابند. در واقع در کشور عراق برای این مورد آماده میباشد. بایستی هر چهار اتونومی کردها متحد شده و کنفدرالیزم کردستان را تشکیل دهند. بایستی ترکیه نیز کنفدرالیزم کردستان را قبول کند".
وی در ادامه خاطر نشان ساخت که دیدارهای میان حزب کارگران کردستان و حکومت ترکیه که به عنوان دیدارهای اسلو شناخته میشوند به پایان رسیده است و بیان داشت که اگر در این رابطه دیدارها بار دیگر آغاز شود وی آماده است تا نقش میانجی را ایفا نماید.