پارلمانتار عضو گوران: مردم عراق خواهان آزادی اوجالان هستند

پارلمانتار عضو گوران: مردم عراق خواهان آزادی اوجالان هستند

«سردار عبدالله» پارلمانتار عضو حزب «گوران(تغییر)» در پارلمان عراق, در مورد کمپین جمع‌آوری امضا برای آزادی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان, گفت این گام اول و آخر نیست و ادامه خواهد یافت. عبدالله اذعان داشت که کمپینی که در پارلمان عراق آغاز کرده‌ اند, توسط همه تشکل‌های عراقی آغاز گردیده. وی افزود:«این بدان معناست که خلق‌های عراق چنین چیزی را خواستار شده‌اند. خلق‌های عراق می‌خواهند اوجالان آزاد شود, می‌خواهند مسئله‌کرد با توسل به راهکارهای صلح‌جویانه چاره‌یابی گردد».

روز دوشنبه گذشته, در پارلمان عراق در پی تلاش پارلمانتاران جنبش گوران کمپین آزادی برای اوجالان آغاز شد و در این چارچوب 83 پارلمانتار عراق امضا دادند و خواستار آزادی رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان شدند.

پارلمانتار گوران«سردار عبدالله» که پیشاهنگی این کمپین را برعهده دارد, در مورد این کمپین و اهداف آن گفت بیش از نیمی از پارلمانتارانی که امضا داده‌اند, کرد نیستند و اذعان داشت که پارلمانتارانی از همه ملت‌ها و تشکل‌های عراق این برگه‌ها را امضا کردند. عبدالله یادآور شد که از رئیس پارلمان عراق خواسته‌اند که امضاهای جمع‌آوری شده را برای سازمان‌های مربوطه از قبیل سازمان ملل, اتحادیه اروپا, اتحادیه عرب, مقامات عراق و کشورهای مربوطه بفرستند.

این یک وظیفه ملی است

سردار عبدالله افزود:«این یک وظیفه ملی است. وظیفه ما این است که به چنین اقدامی دست زنیم. باید برای احقاق حقوق ملت‌کرد در هر چهار بخش کردستان حمایت‌هایی صورت گیرد. هدف ما از این کمپین همین مسایل است. البته این اولین و آخرین تلاش ما در این زمینه نیست و مسلما ادامه خواهد یافت.

باید مسئله کرد به طرق صلح‌جویانه چاره‌یابی شود

عبدالله همچنین یادآور شد که این تلاش‌هایشان تنها یک سرآغاز است و افزود:«ما پیشتر هم در پارلمان, از طریق مطبوعات و ارایه بیانیه‌هایی از کشورهای همسایه کردستان خواسته‌ایم به ضدیت نظامی علیه خلق‌کرد پایان دهند مسئله کرد را از طرق صلح‌جویانه چاره‌یابی نمایند. ما خواستار چاره‌یابی‌ای عادلانه برای هر چهار بخش کردستان هستیم. غیر از راهکارهای صلح‌جویانه عادلانه, هیچ راهکار دیگری را نمی‌پذیریم».

آرامش و امنیت خاورمیانه به مسئله کرد بسته است

سردار عبدالله در ادامه گفت امروزه مسئله‌کرد اساسی‌ترین و بزرگترین معضل خاورمیانه است و برای ایجاد آرامش و امنیت در این منطقه بسیار حیاتی می‌باشد. وی افزود:«امنیت خاورمیانه به مسئله کرد وابسته است. اگر مسئله کرد با توسل به طرق صلح‌جویانه حل نشود, آرامش و امنیت هم در خاورمیانه به میان نمی‌آید. اگر از طرق صلح‌جویانه چاره‌یابی شود, مسلما موجب تحولاتی عظیم خواهد شد و ملت‌های منطقه در صفوف ملت‌های خوشبخت جهان جای خواهندگرفت».

گام‌هایی مهمتر برخواهیم داشت

سردار عبدالله در ادامه گفت:«ما گام‌هایی مهمتر برخواهیم داشت, اما گامی‌که در پارلمان عراق برداشته‌ایم بسیار مهم است. زیرا بیش از نیمی از پارلمانتارانی که برای آزادی اوجالان امضا داده‌اند, نماینده همه خلق‌های عراق هستند. نمایندگانی از همه استان‌های کشور و ملت‌ها. نمایندگان ادیان, مذاهب و تشکل‌های دیگر هم آن را امضا کردند. چند تن از آنها هم عضو تشکل‌های سیاسی دیگر هستند. حتی نمایندگان ملت‌های سریانی بیش از شیعیان آن را امضا کرده‌اند. می‌توان گفت که پیمانی سراسری از سوی ملت‌های عراق است. آنها دو مطالبه دارند: برقراری صلح در ترکیه و احقاق حقوق مشروع ملت‌کرد. همچنین چاره‌یابی مسئله کرد از طرق عادلانه و آزادی اوجالان از مطالبات اساسی آنهاست».

اگر رئیس پارلمان امضاها را نفرستند, خود ما می‌فرستیم

عبدالله همچنین در مورد کمپین جمع‌آوری امضا گفت:«ما دوشنبه گذشته این تعداد امضا را جمع‌آوری کردیم. ما بعنوان نمایندگان عضو گوران, امضاها را بصورت رسمی به رئیس مجلس عراق تقدیم کردیم. ما از وی خواستیم که به رئیس‌جمهور عراق, وزیرای عراق و همه اعضای دیپلماسی ارایه دهند. همچنین خواستیم که نسخه‌ای از آن را برای سفارتخانه کشورهای دیگر عراق, نمایندگان سازمان ملل , اتحادیه عرب و اروپا بفرستند. ما منتظر پاسخ رئیس پارلمان عراق هستیم. ما شخصا با وی حرف زدم. به من گفت به لحاظ قانونی اقدام خواهند کرد. امیدواریم که آن را در قالب نامه‌‌ای به مراکز مربوطه بفرستند. اگر نفرستند, خود ما اقدام خواهیم کرد».

زمان, زمان چاره‌یابی واقعی است

سردار عبدالله, پارلمانتار عضو فراکسیون حزب گوران از ترکیه خواست که با توسل به راهکارهای صلح‌جویانه مسئله کرد را چاره‌یابی کند. وی افزود:«ما خطاب به دولت ترکیه می‌گوییم, خون‌ریزی بس است. دیگر گناه است که جوانان کرد و ترک جان خود را از دست دهند. دیگر زمان دیالوگ حقیقی فرارسیده. برای این مهم‌ هم تنها راه آزادی اوجالان است. زیرا موجب تغییر اوضاع منطقه هم خواهد شد. ما نمی‌خواهیم در امور داخلی ترکیه دخالت کنیم, اما این یکی از وظایف ما کردهاست, یک وظیفه ملی است».