افزایش تهدیدهای رادیکال در سوریه: تیپ‌های انصار السنه

گروهی که مسئولیت حمله به کلیسای مار الیاس در دمشق را بر عهده گرفته است، احتمالا با سایر گروه‌های رادیکال در منطقه متحد خواهد شد. این گروه که پیش‌بینی می‌شود جوامع باورداشتی کم‌شمار را هدف قرار دهد، در ماه گذشته به ۵ روستای علوی‌نشین حمله کرده است.

انصار السنه

در حمله بمب‌گذاری شده به کلیسای مار الیاس در محله دویلا دمشق در روز یکشنبه، ۲۲ ژوئن، بیش از بیست و پنج نفر غیرنظامی جان خود را از دست دادند و ده‌ها نفر زخمی شدند. این حمله به عنوان اولین اقدام هدفمند علیه مسیحیان در دهه‌های اخیر در داخل یک کلیسا ثبت شد.

در حالی که وزارت کشور سوریه وابسته به هیئت تحریر الشام (HTS) اعلام کرد که این حمله توسط اعضای داعش که از اردوگاه الهول به دمشق نفوذ کرده بودند، انجام شده است، گروه اسلام‌گرای افراطی تیپ‌های انصار السنه در بیانیه‌ای که در ۲۴ ژوئن منتشر کرد، مسئولیت حمله را بر عهده گرفت و اعلام کرد که یک ستیزه‌جوی آنها به نام «محمد زین العابدین ابوعثمان» این حمله را انجام داده است.

تیپ انصار السنه:

این سازمان مسلح اسلام‌گرای افراطی در اوایل سال ۲۰۲۴ در مناطق شمالی سوریه ظهور کرد و ایدئولوژی سلفی-وهابی را پذیرفته است. این گروه به ویژه ملت‌های کم‌شمار سوریه (علویان، دروزی‌ها، مسیحیان) را هدف قرار می‌دهد و دولت‌های سکولار را «کافر» می‌نامد. آنها از اجرای سخت‌گیرانه احکام شریعت دفاع می‌کنند.

گمان می‌رود که این گروه با تشکیلات القاعده در یمن و گروه‌های رادیکال در لیبی ارتباط دارد.

آنها از طریق تلگرام سازماندهی می‌شوند؛ مسئولیت ترورها، خرابکاری‌ها و اقدامات آتش‌سوزی را بر عهده می‌گیرند. در حومه ادلب، حمص و دمشق فعالیت می‌کنند. آنها با ساختار هسته‌ای عمل می‌کنند.

این گروه از طریق تلگرام ویدیوهای اعدام و پیام‌های تهدیدآمیز خاصی را برای ملت‌های کم‌شمار مورد هدف منتشر می‌کند و با حساب‌های جعلی در شبکه‌های مجازی تبلیغات می‌کند.

ریاست:

ابو عایشه الشامی (سرکرده نظامی)

ابو الفتح الشامی (مرجع دینی)

ابو سفیان الدمشقی (سرکرده ایدئولوژیک)

منابع مالی:

کمک‌های مالی از کشورهای خلیج فارس و خارج از کشور

شبکه‌های تجارت غیرقانونی در منطقه (سلاح، مواد مخدر)

تیپ‌های انصار السنه که به عنوان یکی از نسل‌های جدید سازمان‌های تروریستی تعریف می‌شود، احتمالا با سایر گروه‌های رادیکال در منطقه متحد خواهد شد. این گروه که پیش‌بینی می‌شود جوامع باورداشتی کم‌شمار را هدف قرار دهد، در ماه گذشته به ۵ روستای علوی‌نشین حمله کرده است.