نمایندگی پژاک در اروپا با صدور بیانیهای بهزبان انگلیسی خطاب بهجامعهاروپا، ضمن انتقاد تند از گزارش روزنامهاکسپرسن در 28 سپتامبر از دیدار اوین چتین از مناطق حفاظتی مدیا ، ماهیت گزارش را خلاف ارزشهای روزنامهنگاری خوانده است.
نمایندگی اروپای حزب حیات آزاد کردستان پژاک در بیانیه خود توصیف مناطق حفاظتی مدیا و تحت کنترل جنبش آزادیخواهی ملت کرد را بهکمپی نظامی از سوی روزنامهاکسپرسن اشتباه و خلاف واقع میداند و در ادامهمیگوید:
این واقعیت که روزنامه اکسپرسن واژه تروریست را برای توصیف پژاک به کار برده نقض ارزشهای روزنامه نگاری بوده و ماهیت مقاله را از یک گزارش خبری به گزارشی قضاوتی و افترا آمیز تغییر می دهد.
ابتدا و قبل از هر چیز، لازم است که به این نکته اشاره کرد که پژاک یک جنبش سیاسی و آزادیخواه بوده که برای حقوق اساسی ملت کرد و مردم ایران مبارزه می کند. تا جاییکه دهها تن از اعضایمان قربانی ترور جمهوری اسلامی ایران شدهاند و بسیاری نیز در زندانهای آن کشور اعدام گردیده اند.
در ادامهبیانیهچنین آمده:
باید توجهداشت که پژاک نه در لیست ترور اروپا بوده و نه در لیست ترور آمریکا.
بلکهپژاک در لیست خزانه داری آمریکاست و تنها دلیل آن نیز رابطهپژاک با برخی سازمانهای کردی است که توسط آمریکا در لیست ترور جای گرفتهاند و نه به دلیل انجام اقدامات تروریستی.
هرچند قرار گرفتن پژاک در لیست خزانه داری آمریکا نیز مطابق با قانون نبوده و هم اکنون اقدامات حقوقی در آمریکا جهت حل این موضوع در جریان است.
نمایندگی اروپای پژاک در اشاره به موضوعی که روزنامه اکسپرسن با زیرپا گذاشتن معیارهای رسانهای بهتحلیل آن پرداخته, میگوید:
موردی که روزنامه اکسپرسن پس از چندین ماه به آن پرداخته، ویدیو کلیپی است که پیشتر در رسانه ها منتشر شده است. دیدار اوین چتین همزمان بود با جشن سالگرد تاسیس پژاک. در این جشن بیش از 48 سازمان بین المللی سیاسی و مدنی و همچنین حدود 50 روزنامه نگار که بیشترشان از روزنامه های بین المللی بودند حضور داشتند. کلیپ مزبور مربوط به همین روز است و محل آن نیز یکی از روستاهای کردستان است، نه آنچه که این روزنامه از آن بهعنوان کمپ نظامی نام بردهاست.
پژاک گزارشها و مقاله هایی را که همراه با ضعف خبررسانی به جزئیات این دیدارها می پردازند، به ابزاری تبلیغاتی و نوعی کمپین سیاسی توصیف کردهاست که در آن از مسئله کرد و پژاک در راستای رقابت احزاب سیاسی سوئد سوء استفادهمیشود.
این بیانیهمیگوید، چنین کمپینی ما را به یاد مسئله کرد در زمان هانس هولمر میاندازد که به تحقیقاتی می پرداخت که اخیرا توسط جان گویلو در مقاله ای در روزنامه افتونبلادت منتشر شده است.
این امر بسیار ضروری است که اروپا و سوئد در سیاستهایشان در مورد مسئله کرد بازنگری کرده و به جای تحریف حقایق ، واقعیت را در مورد مسئله کرد و جنبش آزادیخواهی آن منعکس نمایند. چنین مواردی این گمان و پرسش را پیش روی ما قرار میدهند که آیا بعضی از اشخاص و گروههای سیاسی در اروپا مسئلهکرد را قربانی منافع خود درروابط سیاسی با رژیمهای ترکیه و ایران نمی کنند.
در پایان بیانیهچنین آمده است:
افکار عمومی و فضای سیاسی سوئد به طور ضروری نیازمند یک بازنگری شجاعانه در خصوص مسئله کرد است. سوئد باید یکبار برای همیشه بداند که آنها نمی توانند همزمان عدهای را بهعنوان مخاطب مسئلهکرد تعیین کرده و درعین حال نیز جنبش آزادیخواهی کرد را مجرم معرفی نموده و برچسب تروریسم بهآن بزنند.