قبل از نیروهای ناتو تسلیحات نظامیشان به سوریه رسید!

قبل از نیروهای ناتو تسلیحات نظامیشان به سوریه رسید!

در سوریه که مدام بر شدت جنگ‌داخلی افزوده می شود, هنوز دخالت نظامی ناتو عملی نشده ولی تسلیحات ناتو در سوریه همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک شرکت اسلحه‌سازی , اسلحه «گ ـ 3» تولید می‌کند و افشا شد که یک مرکز آلمانی به نام « Hecker& Koch» هم به قذافی تسلیحات نظامی فروخته و هم به مخالفان و مبارزان لیبی. این درحالی است که سازمان ملل آماده می‌شود تا تولید تسلیحات را کنترل نماید.

دادستانی «اشتوتگارت» آلمان در اکتبر 2011 شرکت تولید تسلیحات « Hecker& Koch» را که در آلمان بزرگترین و در سطح جهان هم پنجمین شرکت بزرگ است , مورد بازپرسی قرار داده بود. دلیل این کار هم این بوده که اسلحه نوع «گ ـ 36» چگونه به دست مخالفان و قیام‌کنندگان لیبی افتاده و آیا قانون محاصره‌ای که علیه رژیم قذافی اعمال نموده را زیرپا گذاشته است یا نه.

تسلیحاتی که در آلمان تولید می‌شود, بویژه در ماه آگوست 2011 که قذافی طی یک درگیری کشته شد, بکار برده شده بود. مسئله عجیب این است که از همان نوع اسلحه در دست نظامیان قذافی هم بوده است. آن موقع دادستان در مصاحبه با مجله «اشپیگل » گفته بود که به احتمال زیاد, شرکت مذکور قوانین تحریم را زیرپا گذاشته باشد.

کارنامه این شرکت سیاه است

در بازجویی‌ها و بازپرسی‌هایی که از مسئولین این شرکت شده, نتیجه‌ای حاصل نشده است و همچنین مسئولین « Hecker& Koch» ادعا کرده‌اند که هیچوقت تسلیحات به لیبی‌ها نفروخته‌اند. همچنین ادعا کرده‌اند که تسلیحاتی که به آن اشاره شده را در سال 2003 به وزارت دفاع مصر فروخته‌اند. شرکت « Hecker& Koch» که در ایالت «ورتنبرگ» قرار دارد , همان اندازه که تسلیحاتی با کیفیت تولید می‌کند, به همان اندازه هم کارنامه‌اش سیاه است.

در سال 1980 قانون تحریم غرب را زیر پا گذاشت و به آلمان غربی و یوگسلاوی مقدار زیادی تسلیحات فروخت. گذشته از این در سال 1988 هم با استناد به مدارک مستند اثبات شده بود که برای به سازمان سیا کمک کرده و حتی به نیکاراگوئه تسلیحات فروخته است. در سال 1993 رئیس شرکت هم برای اینکه از طریق انگلیس تسلیحات به دوبی فروخته بود , محاکمه شده بود و در سال 2006 وقتی که در قفقاز بحران به میان آمده بود, با توافق حکومت آلمان تسلیحات «گ ـ 36» را به گرجستان فروخته بودند.

در چند روز گذشته روزنامه «استودچ زیتینگ» گفته بود که در سال 2006 نوجوانی به نام «انس آتا» با استفاده اس اسلحه «گ 3» که مربوط به « Hecker& Koch» کشته شده است و همچنین به زیرپاگذاشتن پیمان‌های خود شرکت اشاره کرده و گفته :«این تسلیحات علیه غیرنظامیان و در مناطق درگیری‌ها بکار برده نمی‌‌شوند».

کابرد تسلیحات توسط مخالفان سوریه قانونی است

گ3 آخرین بار در نبردهای سوریه بکار برده شده است. این امر در تصاویر ویدیویی مربوط به مخالفان, اثبات شد. همچنین از نوعی نارنجک دستی مربوط به شرکتی سوئیسی به نام RUAG استفاده شده است. سوئیس ادعا می کند که پیشتر این نوع نارنجک ها را به اعضای اتحادیه عرب فروخته است. 4200 قبضه گ36 را هم به عربستان فروخته اند.

همچنین ترکیه هم اسلحه نوع گ3ـ 3 را با لیسانس خود تولید می‌کند. هم‌اکنون بحث بر سر این است که هم اتحادیه عرب و هم عربستان و ترکیه این تسلیحات را برای مخالفان می‌فرستند. در سال‌های اخیر افزایش موارد نقض قوانین بین‌المللی , سازمان ملل را به دخالت در این مر واداشت, لذا آماده می‌شود تا امر فروش تسلیحات را بیشتر تحت کنترل قرار دهد.

انتظار می‌رود که سازمان ملل تا 27 ژوئیه پیمان تجارت تسلیحات (Arms Trade Treaty) را جهت منع فروش آن تسلیحات و روشن شدن امر, اعلام کند.

فعالیت‌های HECKLER&KOCH؟

شرکت مذکور که دست کم به 92 کشور اسلحه می‌فروشد, و مطابق منشور صلح آلمان در اثنای سالهای 1961 ـ 2001 به مدت 40 سال در سراسر جهان موجب مرگ 1,5 میلیون نفر شده است. همچنین انتظار می‌رود که شرکت مذکور پیمان‌های نوینی هم به امضاء برساند. این شرکت برای اینکه رضایت حکومت برلین را برای فروش تسلیحات , جلب کند, به شیوه‌ای عجیب در تلاش است. حکومت و مخالفان هم بخاطر مسئله سود , مقدار زیادی پول به شرکت می‌دهند.

بنا به گزارش‌های اثبات شده, احزاب CDU و FDP از سال 2002 تاکنون 93 هزار یورو را به مثابه سود به آن شرکت اعطا کرده‌اند. اما گفته می‌شود که این رقم بسیار کم است.