کردهای مقیم ایالات متحده آمریکا، برای اینکه این کشور هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین که قادر به حمل موشک نیز میباشد (پریداتور) را به ترکیه نفروشد، کمپینی را آغاز کردند. کردها به اتفاق سازمانهای مخالف جنگ، کمپینی را در این رابطه برگزار کرده و برای اعضای کنگره ایالتی که در آن زندگی میکنند نامههایی فرستادند و در این نامهها بیان داشتهاند که "در جرایم ترکیه سهیم نشوید".
بعد از اینکه در نتیجه اطلاعات دریافتی از هواپیماهای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا، 34 شهروند مدنی کرد در روبوسکی جان خود را از دست دادند، ترکیه هماکنون درصدد خرید هواپیماهای جنگی بدون سرنشین آمریکا میباشد. عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه در ماه می در اثنای برگزاری جلسه سران کشورهای عضو ناتو، با اوباما رئیسجمهور آمریکا دیداری انجام داده و از وی چنین درخواستی را کرده بود.
همچنین رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در دیداری در نشست مکزیک با اوباما بار دیگر این خواسته را بیان کرده بود. اوباما نیز در پاسخ گفته بود که تنها کنگره میتواند چنین تصمیمی را اتخاذ کند و ذکر کرده بود که وی برای اقناع کردن اعضای کنگره آنچه لازم باشد را انجام خواهد داد.
در این باره احتمال داده میشود که این قانون در کنگره مطرح شود و به احتمال زیاد نیز چنین قوانینی به تصویب میرسد.
فراخوان کردها برای اعضای کنگره
بعد از اینکه این موضوع در حکومت اوباما مطرح شد، کردهای مقیم آمریکا کمپینی را در این رابطه آغاز کردند. کردها با دیدار با دیگر سازمانهای مخالف جنگ از آنها خواستهاند که در اجرای این کمپین از آنها حمایت کنند. کردها در ایالتهایی که زندگی میکنند برای اعضای کنگره نامههایی فرستادند.
همچنین کردها به دیدار اعضای کنگره رفته و از آنها درخواست میکنند که به ترکیه تسلیحات نظامی نفروشند و به همکار ترکیه در ارتکاب به جرایم ضد بشری مبدل نشوند.
در همین رابطه نیز دفتر نمایندگی حزب صلح و دموکراسی در واشنگتن نیز بیانیهای منتشر کرد. در این بیانیه که در مطبوعات به چاپ رسید اظهار شده که در ماه دسامبر 2011 قریب 34 جوان و نوجوان کرد در روبوسکی در نتیجه اطلاعاتی که آمریکا در اختیار ترکیه قرار داد جان باختند. در این بیانیه از اوباما، مطبوعات و شهروندان آمریکا خواسته میشود که در برابر ظلم و ستمی که حزب عدالت و توسعه بر کردها روا میدارد, سکوت نکنند. در این بیانیه ذکر شده است:
"همانگونه که میان نلسون ماندلا و حکومت آفریقای جنوبی و همچنین میان سین فین رئیس سازمان ایرا و حکومت انگلیس مذاکره و گفتگو آغاز شد، به همان شکل بایستی مذاکرات با اوجالان نیز آغاز شود. موفقیتهایی که در دیگر کشورهای مذکور یاد شد، با تلاشهای آمریکا میسر شده است، بایستی برای چارهیابی مسئله کرد نیز همان نقش ایفا شود. همچنین بایستی حکومت ترک این را درک کند که چارهیابی مسئله کرد بدون مذاکره با عبدالله اوجالان رهبر خلق کرد ممکن نخواهد بود".
سازمانهایی که در این باره کمپین را برگزار میکنند از این قرارند: Kurdish American Youth Organization (KAYO) , New England Kurdish Association (NEKA), American Kurdish Association, California Kurdish Community Center, Kuardish Youth Council and Georgia Kurdish Community, Atlanta Kurdish Community Association؛ و مدافعان حقوق بشر ( KNC-NA)
برای دریافت اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی http://www.nodrenestoturkey.com مراجعه کنید.