«رهبر آپو بلحاظ فلسفی و تئوریک نقش خود را بیش‌از پیش ایفا می‌کند»

«رهبر آپو بلحاظ فلسفی و تئوریک نقش خود را بیش‌از پیش ایفا می‌کند»

«ماهسون باگوک» عضو ریاست دیوان کنگره خلق, تغییرات صورت گرفته در سیستم کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک را مورد ارزیابی و تحلیل قرار داد و به پرسش‌های گزارشگر ما پاسخ داد. باگوک گفت:«یکی از تغییرات اساسی تشکیل «ریاست کل ک.ج.ک» است و این شورا متشکل از 6 نفر می‌باشد. این 6 نفر عملا معاون رهبر آپو می‌باشند. هرچند رهبر آپ در شرایط سخت امرالی بسر می‌برد, اما از این پس بیش از پیش می‌توانند به لحاظ فلسفی و تئوریک نقش خود را ایفا کنند. می‌توانند در اجرای پروژه‌ها, و فعالیت‌ها فعالانه سهیم شوند. این 6 رفیق وظیفه پیشبرد رهبریت را برعهده دارند».

نهمین اجلاس عمومی کنگره خلق در چگونه مرحله‌ای برگزار شد؟

نخست, نهمین اجلاس عمومی کنگره خلق را به رهبر آپو, همه رفقا و خلقمان در سراسر کردستان و تمامی انسانیت تبریک می‌گویم. بدون‌شک نهمین اجلاس در مرحله‌ای بسیار حیاتی برگزار شد. این کنگره هر دو سال یکبار برگزار می‌شود, اما می‌توان که به لحاظ محتوا بسیار غنی بود. زیرا رهبر آپو در نوروز 2013 فراخوانی صادر کرد و گامی نوین برداشت. بر آن اساس لازم بود که کنگره برگزار شود و بنا به گام‌های عملی رهبر آپو ما بتوانیم مسایل را ارزیابی کرده و مطابق آن سیستم خود را تجدید ساختار کنیم و عملی نماییم. این بود که اساسا این کنگره, فوق‌العاده بود.

در این کنگره اعضایی از هر چهار بخش کردستان, روسیه و اروپا شرکت کردند و از طریق انتخابات در کنگره سهیم شدند. زنان بنا به حدنصاب 40 درصدی در کنگره حضور یافتند و این امر نشان دهنده پیشرفت جنبش آزادیخواهی خلق‌کرد است.

چه تغییراتی در این اجلاس به میان آمد؟

کنگره در مرحله‌ای تاریخی برگزار شد. هر کنگره ما دارای معنایی تاریخی است و بنا به تاریخی نوین بنیان یافتند. با گام‌های عملی رهبر آپو وضعیت کنونی از طریق کنگره به لحاظ فکری, فلسفی , علمی, پروژه‌ها و ایجاد سیستم, مرحله‌ای عالی‌تر بود. با توجه به این مسایل تغییراتی در سیستم روی داد , بویژه تغییردادن قرارداد اجتماعی ک.ج.ک. قرار داد اجتماعی در کنگره هشتمین تنظیم شده بود و هم‌اکنون نیاز به تغییراتی داشت تا جوابگوی نیازهای کنونی باشد. البته بنیان آن در قرارداد اجتماعی سال 2005 پی‌ریزی شده بود و بسیاری مسایل دیگر کهنه شده بود. بنا به آن تجارب , ما تغییرات لازم را در قرارداد به وجود آوردیم. همچنین پیشنهادات رهبر آپو در مورد مرحله نوین مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت. محورهای گفتگو بسیار بودند. دستورالعمل‌ها و رهنمودهای رهبر آپو, گزارش فعالیت‌های ریاست شورای رهبری کنگره خلق, گزارش دیوان عدالت, شورای رهبری ک.ج.ک و جنبش زنان والا قرائت شدند و مورد بحث قرار گرفتند. موضوعات سیاسی کردستان, خاورمیانه و بین‌المللی مورد گفتگو قرار گرفتند.

موضوعی که مورد توجه من قرار گرفت و بیش از همه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت, مسئله ذهنیت بود. بعبارتی ذهیت کادر و پیشاهنگ و همچنین ذهنیت خلق‌کرد. مسایلی از قبیل ذهنیت دموکراتیک, اکولوژیک و یا محیط‌زیست دوستی و نیز ذهنیت برابری و آزادی میان دو جنس زن و مرد بیش از همه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت. همچنین در پروژه‌های ما موضوعاتی مختلف مورد ارزیابی قرار گرفتند. یکی از تغییرات اساسی در این پروژه‌ها, تغییر در ریاست کل ک.ج.ک بود که در سیستم نوین, 6 تن می‌باشند که 3 تن از آنها زن می‌باشند. این 6 تن عملا معاون رهبر اپو می‌باشند. این 6 تن همراه با رهبر آپو شورای رهبری کل ک.ج.ک را که 7 نفر می‌شود, تشکیل می‌دهند. هرچند رهبر آپو در شرایط سخت امرالی بسر برد, اما از این پس هم می‌توانند به لحاظ فلسفی و تئوریک بیش از پیش نقش خود را ایفا کنند. می‌توانند در اجرای پروژه‌ها, و فعالیت‌ها فعالانه سهیم شوند. این 6 رفیق وظیفه پیشبرد رهبریت را برعهده دارند.

از دیگر تغییرات, تغییر در سیستم شورای رهبری ک.ج.ک بود که همانا «سیستم ریاست مشترک» است. دو نفر بعنوان روسای مشترک انتخاب شدند که یکی مرد و یکی زن است. پیشتر رهبر کنگره خلق یک نفر بود, اما هم‌اکنون سیستم کنگره خلق هم ریاست مشترک می‌باشد. هر دو جنس زن  و مرد در این سیستم بطور مساوی جای می‌گیرند. این به چه معنا است؟ می‌بایست سیستمی برابر و آزادیخواهانه برای هر دو جنس مرد و زن به وجود می‌آمد و حدنصاب آن 40 درصدی می‌بود که این سیستم عالی‌ترین پیشرفت را به دنبال داشت که بدون‌شک الگو و مدلی است نه تنها برای کردستان, بلکه برای دموکراتیزه کردن خاورمیانه و انسانیت. این سیستم تغییرات ذهنیتی به لحاظ برابری و آشتی را به میان خواهد آورد.

از دیگر مسایل مورد بحث برای ایجاد تغییر, چه‌ها بودند؟

از دیگر مسایل, اخذ قراراتی در مورد هر چهار بخش کردستان بود. تأکید شد که هرچهار بخش کردستان در مرحله کنونی باید مطابق ویژ‌گی‌ها , حقایق و امکانات خود بصورت مستقل و اراده‌مند شرایط موجود خود را ارزیابی کرده و به فعالیت‌های خود ادامه دهند که برای جنبش ما مسئله‌ای بسیار مهم و نوین بود. هر بخش هم باید فعالیت‌هایش را در زمینه ایدئولوژیک, سیاسی, اجتماعی, اقتصادی و تندرستی پیشبرد دهد. لذا پروژه‌هایی برای اجرایی کردن ارایه و تصویب شدند.

مسئله دیگر در اجلاس عمومی, پیشبرد آموزش زبان کردی بود. می بایست برنامه‌هایی تنظیم می‌شد که بنا به آن به زبان کردی بیش از پیش اهمیت داده شود و با سیاست‌های آسمیلاسیون دشمن مقابله شود.