راهپیمایی کردها در چهار کشور اروپایی جهت محکوم ساختن توطئه علیه اوجالان

راهپیمایی کردها در چهار کشور اروپایی جهت محکوم ساختن توطئه علیه اوجالان

در شهر کاسل آلمان, برن پایتخت سوئیس, پاریس و مارسلیای فرانسه توطئه بین‌الدولی علیه رهبر خلق‌کرد عبدالله اوجالان محکوم گردانده شد. راهپیمایان خواستار آزادی اوجالان شدند.

در 14امین سالگرد توطئه بین‌الدولی علیه رهبر خلق‌کرد, عبدالله اوجالان که طی آن در 9 اکتبر 1998 خاک سوریه را ترک کرد, کردها در شهر کاسل آلمان, برن سوئیس, پاریس و مارسلیای فرانسه دست به راهپیمایی زدند. راهپیمایان توطئه بین‌الدولی و دولت ترکیه را محکوم ساختند.

کاسل: در شهر کاسل آلمان روز جمعه کردها با شعار «آزادی برای اوجالان, جایگاه سیاسی برای کردستان» دست به راهپیمایی زدند.

پاریس: جمعی از شهروندان کرد مقابل مرکز صلح شهر پاریس تجمع کردند و تا میدان «تروکادرو» دست به راهپیمایی زدند. راهپیمایان با سردادن شعارهای «زنده‌باد رهبر آپو» خواستار پایان انزوای تحمیل شده بر اوجالان شدند. آنها توطئه بین‌الدولی را که 14 سال است بی‌وقفه ادامه دارد, محکوم ساختند.

مارسلیا: قریب 800 شهروند کرد در شهر مارسلیای فرانسه هم با در دست داشتن پرچم‌های ک.ج.ک و پ.ک.ک روز شنبه ساعت 14 دست به راهپیمایی زدند. جنبش جوانان و زنان کرد هم در اثنای راهپیمایی حدود 2 هزار بیانیه را توزیع و برای آزادی اوجالان هم امضا جمع‌آوری کردند. پلیس فرانسه هم در حین راهپیمایی تدابیر شدید امنیتی اتخاذ کرد.

برن: در شهر برن کشور سوئیس هم کردها به منظور محکوم ساختن توطئه بین‌الدولی علیه اوجالان, دست به راهپیمایی زدند. این راهپیمایی توسط سازمان «فکار» ارگانیزه شد و تمامی سازمان‌های کردها در آن شرکت کردند. همچنین مجالس کردها و سازمان‌های پناهندگان ترکیه, فدراسیون دموکراتیک علوی‌ها و شماری دیگر از سازمان‌های مدنی از این راهپیمایی کردها حمایت کردند.

آرزو گونگور به نمایندگی از طرف سازمان «فکار» سخنانی ایراد کرد. وی گفت:«صدها دولت از توطئه آمریکا و ناتو علیه رهبر خلق‌کرد حمایت کردند. از روزی که رهبر خلق‌کرد اوجالان به اسارت درآمدند, در زندان امرالی با انزوایی شدید روبرو است. شرایط این زندان از شرایط زندان گوانتاناموی آمریکا هم بدتر است. حقوق بشر و قوانین بین‌المللی هم در این زندان کاملا نقض می‌شوند. قریب 15 ماه است که جنان اوجالان نمی‌تواند با وکلا و خانواده‌اش دیدار کند. این درحالی است که زندانیان کرد در ترکیه برای محکوم ساختن این وضعیت, دست به اعتصاب غذای نامحدود زده‌اند. اوجالان همیشه و از هر نظر مخاطب مسئله کرد برای حل و چاره‌یابی دموکراتیک آن است».

در این راهپیمایی شهروندان از کمپین جمع‌آوری امضا برای آزادی اوجالان که توسط جنبش زنان راه‌اندازی شد, استقبالی گرم کردند.

لوزرن: همچنین در شهر لوزرن سوئیس هم ستادی به منظور جمع‌آوری امضا جهت آزادی اوجالان تشکیل داده شد. مجلس خلق در اوزرن اعلام کرد که طی دو ماه آینده 12 ستاد دیگر را تشکیل خواهند داد.