ارتش آزاد سوریه به موشک‌های ضدهوایی استينگر ساخت آمريکا مجهز شد

ارتش آزاد سوریه به موشک‌های ضدهوایی استينگر ساخت آمريکا مجهز شد

بنا به ادعای تلویزیون عربیه, یکی از مخالفان رژیم بشار اسد که در آمریکا اقامت دارد, گفته، ارتش آزاد سوریه به 14 فقره موشک ضدهوایی از نوع پیشرفته استینگر ساخت آمریکا دست یافته است، اما به گفته وی، ارتش آزاد هنوز آنها را در درگیری های جاری بکار نبرده است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ نشانه ای در بکار گیری ارتش آزاد از این موشک ها وجود ندارد افزود :" سرنگونی جنگنده میگ 23 که چند روز پیش توسط ارتش آزاد صورت گرفت در اثر شلیک ضد هوایی معمولی به وقوع پیوسته است."

به گزارش العربیه دست یابی مخالفان به موشک های ضد هوایی پیشرفته استینگر، یک تحول نظامی و سیاسی مهم به شمار می آید که به احتمال بسیار زیاد با اطلاع کشورهای ترکیه، عربستان و آمریکا صورت گرفته است .

"العربیه" می‌گوید که تلاش کرده ضمن تماس تلفنی با یک مقام نظامی در وزارت دفاع آمریکا صحت جزئیات این گزارش را جویا شود اما این مقام نظامی خبر تحویل موشک های ستینگر به ارتش آزاد را ، نفی یا تاکید نکرده.

این در حالی است که یک منبع دیگر در وزارت دفاع آمریکا، خبر مربوط به دست یابی ارتش آزاد به 14 موشک استینگر را مورد تایید قرار داد و افزود که این موشک ها از طریق استان اسکندرون ترکیه و با اطلاع مقامات این کشور و آمریکا صورت گرفته است.

واشنگتن همچنین پیش از این نسبت به حضور برخی افراد تندرو و جهادی در سوریه که از کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا رهسپار این کشور شده اند، ابراز نگرانی کرده بود.

با این حال ایالات متحده چاره را در این دیده است که با نیاز انقلابیون سوریه به موشک های استینگر تعامل کند به شرط اینکه این موشک تنها به افسران نظامی جدا شده از رژیم سوریه تحویل داده شود و نه عناصر جهادی تندرو.

از سوی دیگر یک منبع نزدیک به ارتش آزاد سوریه تاکید کرد که موشک های استینگر ساخت آمریکا یک هفته پیش یعنی آن زمان که درگیری ها در شهر حلب به نقطه سرنوشت ساز رسیده بود ، به ارتش آزاد سوریه تحویل داده شد.

شاید یکی از اهداف تحویل چنین موشک های پیشرفته ای برپایی منطقه پرواز ممنوع در سوریه باشد که مخالفان رژیم اسد بارها خواستار برقراری آن بوده اند.