صلاحالدین دمیرتاش و گلتن کشاناک روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی(BDP) طی نامهای به «مجلس آلمان فدرال» از آن کشور خواستند که مطالبات کردها و کمپین جمعآوری امضا تحت عنوان «هویت کرد را به رسمیت بشناس» را بپذیرند. روسای ب.د.پ طی این نامه مشترک که برای کمیسیون مجلس آلمان فرستادند اذعان داشتند که به رسمیت شناختن هویت کردها به عنوان پناهنده شهروند, میتواند گامی مهم ارزیابی شود.
قرار است که مجلس آلمان فدرال در 15 اکتبر در راستای ارزیابی مطالبات کردها جهت به رسمیت شناختن هویتشان, نشستی ویژه برگزار کند. این مجلس هرساله در چنین روزی در مورد کردها نشستی مشابه برگزار مینماید. کردها هم برای جمعآوری امضا و ارایه آن به این مجلس, کمپینی در آن کشور راهاندازی کردند. فدراسیون جمعیت کردها این کمپین را ارگانیزه کرد. همچنین مطالبات کردها را در قالب 12 ماده به این مجلس ارایه داده است.
شمار زیادی از سازمانها و نهادهای بینالمللی و اروپایی و آسیایی برای مجلس نامههایی فرستادهاند. روسای مشترک حزب صلح و دموکراسی هم برای مجلس آلمان نامهای فرستادند و از آن مجلس خواستند که به مطالبات کردها پاسخ مثبت دهد تا گامی مهم برای حل مسئله کردها باشد. در نامه آنها خطاب به آلمان آمده:
«ما از مسایل و مشکلات کردها در آلمان آگاهیم»
«وقتی که ما به آلمان سفر کردیم, دیدیم که پناهندگان کرد هم میخواهند همانند پناهندگان دیگر ملتها و خلقها از حقوق و آزادیهای خود برخوردار شوند. بخوبی میدانیم که سیاست و جامعه آلمان غنی و متنوع است. لذا از نظر ما بسیار مهم است که کمپین فدراسیون جمعیت کردها و مطالبات آنها برای به رسمیت شناختن کردها , مورد پذیرش قرار گیرد.
پذیرش مطالبات کردها و حقوقشان مطابق منشور حقوق بشر است. ماده یک این قانون میگوید که باید از هویتهای مختلف محافظت صورت گیرد.
مطالبات 12 مادهای کردها
کمپین جمعآوری امضا توسط 40 سازمان کردی با پیشاهنگی «فدراسیون جمعیت کردها» آغاز شد, اما هماکنون 150 سازمان مختلف از آن حمایت میکنند. سازمانهای ترکها, آشوریان, ایزدیان و علویان , سازمانهای ورزشی, زنان و جوانان از جمله سازمانهایی هستند از این کمپین حمایت کردند و مطالبات خود را در قالب 12 ماده به دولت آلمان ارایه دادند:
1ـ باید پناهندگان کرد هم همانند پناهندگان دیگر ملتها به رسمیت شناخته شوند.
2ـ برای یکی شدن کردها با جامعه آلمان و به منظور حل مسئله کرد در ترکیه, باید ممنوعیت اعمال شده علیه پ.ک.ک لغو شود و فشار علیه سازمانهای کردها خاتمه یابد.
3 ـ باید برای پناهندگان کرد بویژه زنان خدماتی خاص ارایه شود و ضمن حمایت از آنها, خدمات اطلاعرسانی به زبان کردی هم صورت گیرد.
4 ـ باید زبان کردی در همه ایالتها ترویج یابد.
5 ـ باید اسامی کردهایی که در کشورهای مربوطهشان انکار شدهاست, مورد پذیرش واقع شود.
6 ـ باید در صدا و سیما در بخش زبانهای خارجی, بصورت برابر و عادلانه با زبان کردی برخوردشود.
7 ـ باید جشن نوروز در چارچوب تصمیمات سازمان یونسکو که در 23 فوریه سال 2010 آن را به رسمیت شناخت, مورد پذیرش قرار گیرد.
8 ـ باید در شورای حمایتی فدرال نمایندگان کرد هم جای گیرند.
9 ـ باید اطلاعات و علوم سیاسی و فرهنگی به زبان کردی چاپ و منتشر شوند.
10ـ باید بازگرداندن پناهندگان کرد و دیپورت آنها به کشورهای مربوطهشان پایان یابد و پروندههای شهروندان کرد در این زمینه مورد تجدیدنظر قرار گیرد.
11 ـ بایستی حکومت آلمان فدرالی در راستای حل صلحآمیز مسئله کرد تلاشهای بیشتری بخرج دهد.
12 ـ کردها از باورهای دینی مختلفی برخوردارند: اسلام, ایزدی, علوی, مسیحیت. لذا باید کردها هم در فعالیتهای گفتگوی ادیان مشارکت داده شوند.