روسیه حمله هوایی اسرائیل به سوریه را نگرانکننده خواند
روسیه حمله هوایی اسرائیل به سوریه را نگرانکننده خواند
روسیه حمله هوایی اسرائیل به سوریه را نگرانکننده خواند
دولت روسیه حمله احتمالی
هواپیماهای اسرائیلی به یک هدف نظامی در نزدیکی پایتخت سوریه را محکوم کرده است.
بامداد پنجشنبه، ۱۲ بهمن (۳۱ ژانویه)، وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیهای گفت که در صدد کسب اطلاعات بیشتر در مورد گزارش حاکی از حمله هوایی اسرائیل به هدفی در داخل خاک سوریه است و در صورت تایید چنین حملهای، آن را به شدت محکوم میکند.
این بیانیه ساعاتی پس از آن صادر شد که ارتش سوریه گزارش کرد که هواپیماهای اسرائیلی به یک مرکز تحقیقات نظامی واقع در شمال غرب دمشق، پایتخت سوریه، حمله کرده اند.
بر اساس اطلاعیه ارتش سوریه، ماموریت این مرکز، تحقیقات در زمینه "افزایش توان دفاعی" این کشور بوده است. ارتش سوریه در اطلاعیه خود، این گزارشها را تکذیب کرد که نیروی هوایی اسرائیل یک ستون نظامی سوری را که عازم مرز لبنان بود، هدف قرار داده است.
در این اطلاعیه، که خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - آن را منتشر کرده، اسرائیل به حمایت از مخالفان حکومت سوریه متهم شده است.
پیشتر، برخی منابع لبنانی گفته بودند که هدف هواپیماهای اسرائیلی، یک ستون نظامی سوریه بوده است که برای گروههای شبه نظامی لبنان موشک حمل می کرد و برخی خبرگزاری ها گفتند که محموله این ستون نظامی، موشکهای ضدهوایی روسی برای تحویل به گروه حزب الله لبنان بوده است.
منابع رسمی اسرائیل تا کنون در مورد خبر حمله هوایی به هدفی در داخل خاک سوریه اظهارنظری نکردهاند اما چند روز پیش گفته بودند که با توجه به وخامت اوضاع در سوریه، موضوع جابجایی تسلیحات شیمیایی آن کشور و یا تلاش دولت سوریه برای ارسال اسلحه برای گروه های تندرو در لبنان را از نزدیک زیر نظر دارند.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود گفته است که "اگر اطلاعات به دست آمده در مورد عملیات هوایی اسرائیل در سوریه صحت داشته باشد، این اقدام به منزله حملهای بیدلیل علیه هدفهایی در داخل خاک یک کشور مستقل است که، بدون توجه به انگیزه با توجیه احتمالی آن، با منشور سازمان ملل مغایرت کامل دارد."
این بیانیه افزوده است که دولت روسیه اقدامات فوری را برای روشن شدن ماهیت و ابعاد این واقعه به جریان انداخته است.
وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود، بار دیگر خواستار خاتمه درگیریهای خشونت آمیز در سوریه شده و ضمن مخالفت با هرگونه مداخله خارجی برای حل بحران سیاسی آن کشور، گفته است که تنها راه حل این بحران، مذاکره بین طرف های درگیر "براساس توافقات به دست آمده در اجلاس ژنو در ۳۰ ژوئن سال ۲۰۱۲ است."