سبری اوک: عقب‌نشینی گریلا برای جنگ با ایران و یا کشورهای منطقه نیست

سبری اوک: عقب‌نشینی گریلا برای جنگ با ایران و یا کشورهای منطقه نیست

سبری اوک, عضو شورای رهبری «کنفدرالیسم جوامع کردستان, ک.ج.ک» در مصاحبه با خبرگزاری فرات به مسایل مهم در مورد مرحله چاره‌یابی دموکراتیک در شمال کردستان و ترکیه و نیز تأثیرات آن بر مناسبات سیاسی منطقه‌ای, اشاره کرد. اوک تأکید کرد که با هیچ دولت منطقه‌ای در هر چهاربخش کردستان سرجنگ ندارد و پروژه‌هایشان برای صلح نه‌ تنها سیاسی و بلکه از ابعاد اجتماعی هم برخوردار است.

سبری اوک, عضو شورای رهبری ک.ج.ک در پاسخ به این پرسش که «پس از اتمام مرحله عقب‌نشینی گریلاها په برنامه‌هایی دارد؟ پس از آن همه گروه‌های گریلا در چه آرایش نظامی بسر خواهند برد؟» گفت:

«تاکنون 6 گروه از گریلاها به مناطق دفاعی مدیا در جنوب کردستان رسیده‌اند و کم‌کم گروه‌های دیگر هم خواهند آمد و در راه هستند. عقب‌نشینی گریلاها هم بنا به فراخوان رهبر ما و هم یکی از ضروریات مرحله چاره‌یابی است. در این زمینه گفتگوهای زیادی صورت می‌گیرد و مسایلی که مایه نگرانی‌هستند مورد بحث و ارزیابی قرار گرفتند. اما عقب‌نشینی گریلاها و آمدنشان به جنوب کردستان در راستای اهداف نظامی و جنگ‌طلبانه نیست و این را آشکارا می‌گوییم. برخی‌ها با دیده شک به آن می‌نگرند و می‌گویند: پ.ک.ک نیروهای خود را به عقب می‌کشاند, آیا دارای مقاصد مخفیانه هستند؟ یا اینکه می‌گویند «آیا نیروهایشان را برای مقابله با ایران بکار می‌گیرند و می‌جنگند؟» . ازسوی دیگر دولت عراق هم نارضایتی خود را اعلام کرد و گفت : آیا پ.ک.ک نیروهایش را بخاطر کرکوک از ترکیه خارج می‌سازد؟» . ماهم آشکارا می‌گوییم که چنین بدگمانی‌هایی نادرست است. عقب‌نشینی نیروهای ه.پ.گ صرفا در راستای ضروریات مرحله صلح است.»

سبری اوک در ادامه می‌افزاید:«ما می‌خواهیم در شمال کردستان مرحله‌ای نوین را آغاز کنیم. این مرحله هم به عرصه سیاست تکیه می‌کند و راه مذاکره را در پیش می‌گیرد و نتایجی حاصل خواهد کرد. ما نیروهای خود را بر این بنیان خارج می سازیم و مسلما برای جنگ با ایران, عراق و یا یک دولت دیگر نیست. ما پیشتر هم در بیانیه‌ مطبوعاتی خود این مسئله را آشکارا برزبان رانده‌ایم, حال, شاید کافی نبوده باشد, اما بعنوان مثال ما با دولت عراق هیچ مسئله‌ای نظامی نداریم, با ایران هم همینطور. ما بنا به برخی مقاصد صلح‌جویانه نیروهایمان را به جنوب کردستان عقب‌می‌کشیم نه بخاطر مقاصد نظامی. بطور قطع تابع خط‌مشی رهبریمان هستیم که همانا خط سوم در منطقه می‌باشد. اگر چنانچه مرحله صلح به نتایجی موفقیت‌آمیز بیانجامد و یا اینکه به بن‌بست و شکست برسد, بازهم سیاست‌های ما در قبال خاورمیانه و دولت‌های مورد بحث از جمله ایران و عراق, تغییری نخواهد کرد».

سبری اوک به برنامه‌های آینده نیروهای گریلا اشاره کرد و گفت:«اما اینکه درآینده نیروهای نظامی ما دارای چه مواضع و برنامه‌هایی هستند, باید گفت که نیروهای ما هیچگاه اوقات خود را بیهود نمی‌گذراند و همیشه در دوره‌های آموزشی بسر خواهند برد. بنا به واقعیت مرحله صلح و شرایطی که ما در آن بسر می‌بریم, بدون‌‌شک نیروهای گریلای ما تنها به امر آموزش اهتمام خواهند ورزید و خود را بیشتر سازماندهی می‌کنند. آموزش‌های ایدئولوژیک, سیاسی, سازمانی و نظامی جزو برنامه‌های آموزشی آینده ما هستند. زیرا بی‌تردید باید یک نیروی نظامی همیشه آموزش نظامی ببیند و از آن غافل نشود و برای هر اتفاق احتمالی آماده باشد. هدف اساسی از عقب‌نشینی نیروها, ایجاد زمینه مناسب برای گفتگو, مذاکره و زمینه‌سازی سیاست است. بدون‌شک نیروی گریلا نیرومندانه‌تر از قبل باورمند بوده, برنامه‌سازی کرده و نظم و انضباط حیات روزانه خود را ارتقاء خواهد داد».