سوریه؛ جنگ اول بر سر آب

سوریه؛ جنگ اول بر سر آب

کارشناسان محیط‌زیست هشدار می‌دهند که پس از گذشته سالهای متمادی, خشکسالی می‌تواند راه را بر وقوع جنگ‌هایی سنگین بگشاید. گفته می‌شود که در پی جنگ داخلی سوریه که بر اثر آن 100 هزار نفر جان باخته‌اند, خشک‌سالی می‌تواند تأثیراتی مهم داشته باشد.

بنا به نظر کارشناسان سازمان ملل, 40 درصد از جمعیت جهان در مناطقی بسر می‌برند که از بی‌آبی رنج می‌برد. گفتنی است که در عرض 10 سال آینده این میزان از مرز 60 درصد هم بگذرد. اگر مشاهده شود که بخش مهمی از تقاضا برای تأمین آب جهت زراعت و تولید است, آنگاه باید گفت که مهمترین نتیجه خشک‌سالی , گرسنگی و افزایش قیمت مواد غذایی خواهد بود.

از سال 2006 الی 2011 شصت درصد از زمین‌های زراعی سوریه بخاطر خشکسالی کم‌بهره و یا بطور کامل بی‌بهره بود. بنا به گزارش سازمان ملل در سال 2009 قریب 800 هزار از ناحیه زراعت تأمین معاش می‌کردند, اما بخاطر نابودی این منبع درآمد بر اثر جنگ, ناچار شدند به شهرها مهاجرت کنند. گفته می‌شود که این مهاجرت‌ها در سال‌های 2010 و 2011 هم ادامه یافته.

در تمامی کشورهایی که دارای سواحل دریای مدیترانه هستند, خشک‌سالی امری جدی شده و یکی از کشورهایی که بیش از همه تحت تأثیر این امر قرار گرفته, سوریه است. گفته می‌شود که در انقلاب سوریه, گذشته از بهار عربی, تأثیرات جمعیتی که بر اثر خشک‌سالی به شهرها هجوم آورده‌اند بسیار مهم است.

تصفیه آب

با افزایش خشکسالی, استفاده مجدد از آبهای آلوده شده بسیار مهم است.

بنا به تحقیقات سازمان ملل, برای بازگرداندن آب‌های آلوده به چرخه مصرف تنها 55 کشور از زیرساخت و توانایی آن برخوردارند. بنا به آمارها, در کشورهای پیشرفته 70 درصد آب آلوده شده مورد استفاده مجدد قرار می‌گیرد, اما در کشورهای درحال توصعه این میزان 28 درصد می‌باشد.

بنا به محاسبات کارشناسان, میزان آب آلوده شده در سراسر جهان, به اندازه آب جریان یافته در عرض 14 ماه در رودخانه میسی‌سیپی است.