سیستم آموزشی ایران/ مقابله با زبان مادری و تلاش برای تغییر زبان ملتها

سیستم آموزشی ایران/ مقابله با زبان مادری و تلاش برای تغییر زبان ملتها

رژیم جمهوری اسلامی در ادامه‌ سیاستهای خود علیه‌ خلقهای ساکن در ایران و به‌ منظور آسیمیلاسیون هرچه‌ بیشتر زبانها و جلوگیری از رشد آنها درصدد است تا آموزش زبان فارسی را در مقاطع پیش دبستانی افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفته‌ است یکصد ساعت آموزش زبان فارسی برای دانش آموزانی که‌ به گفته‌ این وزیر دوزبانه‌ هستند در نظر گرفته‌ می‌شود.

معاون وزیر در پاسخ به‌ پرسش خبرنگار مهر درباره‌ تعداد دانش آموزان با خودداری از اعلام شمار این دانش آموزان ‌گفته‌ است که‌ تنها به‌ ذکر این نکته بسنده می کند که یک سوم دانش آموزان کشور ساکن روستاها هستند.

این درحالیست که‌ پیشتر حمید رضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش ایران با اعلام اینکه‌ 70 درصد دانش آموزان کشور دوزبانه‌ هستند، گفته‌ بود این تعداد از دانش آموزان  پس از ورود به کلاس اول و گذراندن یک سال تحصیلی هنوز زبان مادری آنها به فارسی تبدیل نشده است.

این مقام ارشد آموزشی جمهوری اسلامی درحالیکه‌ ظاهرا توانایی یادگیری این دانش آموزان را با دانش آموزان فارس ‌زبان مقایسه‌ کرده‌ اما سیاست اصلی نظام و سیستم آموزشی ایران برای تغییر زبان مردم از دوران کودکی را پنهان نکرده‌ است. 

درحالیکه‌ اصل 15 قانون اساسی ایران بر آزادی کاربرد زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌ های گروهی و همچنین تدریس ادبیات آنها در مدارس تأکید دارد ، اما این اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی نه‌ تنها تاکنون اجرایی نشده‌ و عملا به‌ فراموشی سپرده‌ شده‌ است ، بلکه‌ با اندک مطبوعاتی که‌ به‌ زبانهای دیگر ملتهای غیر فارس منتشر شده‌ اند به‌ شدت برخورد و شمار اینچنین نشریاتی که‌ تاکنون بدستور محاکم قضایی و امنیت بسته‌ شده‌ اند بسیار بیشتر از تعداد موجود آنهاست.

با همه‌ اینها و در حالیکه‌ هر روز بر دامنه‌ خواسته‌ های خلقها در ایران افزوده‌ می‌شود اما نظام ایران به‌ منظور مقابله‌ با خلقها و خواسته‌ های مشروع آنان آسیمیلاسیون و دشمنی با زبان خلقها را به‌ اوج خود رسانده‌ است.