سازمان سیا در حمله شیمیایی علیه ایران به عراق کمک کرد
سازمان سیا در حمله شیمیایی علیه ایران به عراق کمک کرد
سازمان سیا در حمله شیمیایی علیه ایران به عراق کمک کرد
درحالی که گفتگوها بر سر ادعای استفاده رژیم سوریه از سلاح شیمیایی بالا گرفته, اسناد مربوط به همکاری سازمان سیا با عراق و صدام حسین برای حمله شیمیایی به عراق در سالهای 1980 , افشا شد.
اسنادی که تا به امروز بصورت محرمانه حفظ شده بود, از سوی مجله «فورینگ پلیس» منتشر گردید. بنا به اسناد محرمانه, سازمان جاسوسی آمریکا از سال 1980 تا 88 در جنگ ایران و عراق به صدام حسین کمک کرده است.
طی پیمان «ژنو» استفاده از تسلیحات شیمیایی حاوی گازهای «سارین و خردل» ممنوع اعلام شد. هرچند عراق آن قبول نداشته باشد, اما آمریکا آن پیمان را در سال 1970 امضا کرد.
ریک فرانکو که سرهنگ بازنشسته و کارشناس امور خاورمیانه سازمان جاسوسی آمریکاس, در مصاحبه به مجله نامبرده گفت:«عراقیها هیچگاه به ما نگفته بودند که قصد استفاده از سلاح شیمیایی دارند. نیازی به آن نداشتند و ما آن را میدانستیم».
آمریکا اطلاعات جاسوسی در اختیار عراق قرار داد
آمریکاییها میدانستند رژیم صدام حسین سلاح شیمیایی در دست دارد, برای انجام حملاتی هوایی علیه ایران اطلاعاتی جاسوسی در اختیار رژیم صدام قرار دادند. «فورینگ پلیس» افزود که هرچند دانسته میشود که عراق دارای سلاح شیمیایی است و میتواند بکار گیرد, بازهم به صدام کمک کردند.
در سال 1987 سازمان جاسوسی آمریکا, سیا پس از اینکه دانست که ایران در نزدیکی بصره به خلأی در مسئله امنیتی عراق پی برده, وضعیت را تغییر داد. آمریکا به این فکر است که اگر آن شهر به تصرف ایران در آید, به نفع او خواهد بود.
از نظر رایک فرانکو گزارش استخباراتی به «رونالد ریگان» رئیسجمهور وقت آمریکا داده میشود. ریگان هم در مورد آن گزارش گفته بود:«پیروزی ایران قابل تحمل نیست».
در آن مورد دستوراتی برای وزارت دفاع آمریکا صادر شد. از سال 1988 به بعد استخبارات آمریکا در مورد تحرکات نظامی ایران اطلاعاتی جاسوسی به عراق داد.
بزرگترین حمله شیمیایی
در سال 1988 از سوی ارتش عراق علیه ایران چهار بار حمله شیمیایی صورت گرفت. بر اثر آن حملات هزاران نفر جان خود را از دست دادند. در آوریل سال 1988 در بمبارانها از گاز «سارین» استفاده شد. «فورینگ پلیس» میافزاید که این حمله بزرگترین حمله شیمیایی ربع آخر قرن بیست بود.
اسناد مربوط به این حملات شیمیایی هماکنون درحالی که در مورد ادعای استفاده سوریه از سلاح شیمیایی بحث میشود, منتشر شد. آمریکا که بیست سال پیش علیه ایران از سلاح شیمیایی استفاده کرد, هماکنون برای دخالت نظامی در سوریه آماده میشود.
قتلعام حلبجه
در مارس سال 1988 شهر حلبجه در جنوب کردستان توسط هواپیماهای صدام حسین بمباران شیمیایی شد, اما آمریکا, فرانسه و همه کشورهای جهان در قبال آن سکوت کردند. فرانسه, تنها نگرانیهای خود را برزبان راند,زیرا یکی از امضاکنندگان پیمان ژنو در سال 1925 برای ممنوعیت سلاحهای شیمیایی بود. کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل هم با 8 رأی موافق از مجموع 11 رأی , رژیم عراق را محکوم کرد. در قتلعام حلبجه 5 هزار نفر قربانی بمباران شیمیایی شدند.