تَمَلی: آن‌که می‌تواند راه‌حل‌ ایجاد نماید، عبدالله اوجالان است

سازی تَمَلی، رئیس فراکسیون حزب دَم پارتی اعلام کرد، آن‌که می‌تواند راه‌حل‌ ایجاد نماید، عبدالله اوجالان است و از افکار عمومی درخواست کرد علیه سیاست جنگ موضع‌گیری نمایند.

سازی تَمَلی، رئیس فراکسیون حزب برابری و دمکراسی خلق‌ها (دَم پارتی) در پارلمان ترکیه، موضوعاتی که در دستور کار هستند را ارزیابی کرد.

تَمَلی در ابتدا به ۱۰ ژانویه، روز مطبوعات اشاره کرد و گفت: «ترکیه از نظر آزادی مطبوعات در بین ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۶۵ قرار دارد.» تَمَلی اظهار داشت که در ترکیه ممکن نیست که ‌بتوان در مورد آزادی مطبوعات صحبت کرد.

تَمَلی در ادامه‌ی اظهاراتش به قتل‌عام‌های پاریس اشاره کرد و گفت: «این نه اولین قتل‌عام است نه آخرین آن‌ها نیز خواهد بود. پس از آن‌که سه سیاستمدار در پاریس به قتل رسیدند، در ۶ ژانویه‌ی ۲۰۱۶ در شرناخ سیوه‌ دمیر، فاطمه اویار و پاکیزه نایر‌ به قتل رسیدند. این قتل‌عام‌ها علیه سیاستمداران کورد ادامه دارد. دلیل این قتل‌عام‌ها، ذهنیت نژادپرستی است که بر حل نکردن مشکلات کورد اصرار دارد.»

تَمَلی در ادامه گفت: «این قتل‌عام‌ها برای از بین بردن حل مشکلات سیاسی کورد انجام شده است، هر روز در تلویزیون از پیروزی‌های میت علیه سیاستمداران و غیرنظامیان کورد به عنوان پیروزی یاد می‌شود. این غیرقانونی است.»

ترکیه اگر مشکل کورد را حل ننماید به سمت فروپاشی خواهد رفت. تا این مشکلات حل نگردد، بنیانگذاری سیستمی سالم محال است. بزرگ‌ترین مسئله در ترکیه، مسئله‌ی کورد است. آن‌هایی که نمی‌خواستند این مسائل و ‌مشکلات را حل نمایند، قتل‌عام پاریس را انجام دادند.

تَمَلی در ادامه‌ی سخنانش بە بیانیه‌ی روشنفکران و هنرمندان و نویسندگان برای صلح اشاره کرد و گفت: «فراخوان روشنفکران بسیار مهم بود. وقتی که به صدای صلح تبدیل می‌شویم باید در راستای صلح حرکت نماییم. برای توقف جنگ باید هر کسی از خود شروع نماید. اگر نتوانیم این را ایجاد نماییم، باید آن را برچینیم.»

تَمَلی تصمیم دادگاه را در مورد زندانی جان آتلای‌ را نقض قانون اساسی خواند. در ادامه از پرونده‌ی کوبانی به عنوان نمونه‌ای یاد کرد و گفت یک بحران قضایی و دولتی است.

 تَمَلی همچنین به وضعیت زندانیان بیمار اشاره کرد و گفت: «جامعه تاوان این بحران‌های دولت را می‌دهد. تعداد زندانیان بیمار از ۶۰۰ نفر عبور کرده و باید آزاد شوند.»

تَمَلی در ادامه‌ی سخنانش به انتخابات محلی اشاره کرد و گفت: «این انتخابات مهم است زیرا فقط انتخابات رؤسای شهرداری و انجمن شهرداری‌ها نیست بلکه اجازه می‌دهیم‌ اراده‌ی خلق نشان داده شود.»

به عنوان دَم پارتی برای حقوق مدنی خود مبارزه می‌کنیم، تصمیم گرفته‌ایم قیوم‌ها را به زباله‌دان تاریخ بفرستیم.