تغییر اسامی روستاها و علائم شهری به نامهای اصیل کردی در غرب کردستان

تغییر اسامی روستاها و علائم شهری به نامهای اصیل کردی در غرب کردستان

"ملت کرد پس از بازپس گیری کنترل بخش بزرگی از غرب کردستان از دست نیروهای رژیم بعث سوریه اکنون در حال تغییر اسامی شهرها و روستاها به اسامی کردی اصیل خود است.در همین حال جمعیت جوانان غرب کردستان هم با شرکت بیش از 300 نماینده در عاموده کنفرانسی برگزار کرد. "

دهها سال بود که زبان و فرهنگ کردی تحت لوای سیاستهای شوونیستی رژیم بعث سوریه ممنوع اعلام شده بود و در همین راستا اسامی بسیاری از مناطق کردستان به عربی تغییر یافته بود.

اما از سال گذشته همزمان با آغاز نا آرامیها در سوریه که با قیامهای مردمی در غرب کردستان همراه بود کردها به سازماندهی خود پرداختند و نهادهای مستقل مدنی تأسیس کردند.

یکی از این نهادها جنبش جامعه دمکراتیک بود که طی ماههای اخیر چندین باب مدرسه برای آموزش زبان کردی در غرب کردستان تأسیس کرده و اکنون شاگردان زیادی مشغول آموزش به زبان مادری خویش هستند.

در این بین گروهی نیز مشغول تغییر اسامی بخشها و روستاها به اسامی اصیل آن هستند.

در همین راستا مجلس خلق در منطقه جندرس عفرین تابلوهای ورودی چندین روستا را عوض کرده است ، روی این تابلوها اسم جدید روستا به دو زبان کردی و عربی نوشته شده است .

در شهر دربیسی هم شهروندان قادرند همه امور اداری و غیر اداری خود را به زبان کردی انجام دهند .

پس از تأسیس مدارس کردی و تغییر اسامی روستاها اکنون علائم خیابانی هم به زبان کردی تولید و در کوچه و بازار نصب شده اند.

مجلس خلق در عفرین هم ضمن تأسیس سندیکای رانندگان کرد نوشته های روی خودروهای حمل و نقل را به کردی تغییر داده است .

از سوی دیگر جمعیت جوانان غرب کردستان با شرکت بیش از 300 نماینده کنفرانسی در عاموده برگزار نمود.

در این کنفرانس که تحت نام " جوانان ضامن پیروزی اند " برگزار شده بود بخشی از سخنرانیهای اوجالان در مورد نقش جوانان به نمایش گذاشته شد.

حسین چاوش از نمایندگان جمعیت جوانان طی سخنانی در کنفرانس ضمن بیان آنکه پس از همبستگی نیروهای کردی در غرب کردستان دشمن به تنگ آمده است خواستار مشارکت بیشتر جوانان برای حفظ این همبستگی شد.