تکرار تقاضای عدالت برای روبوسکی در ۱۳۶امین ماه

ابتکار عدالت برای روبوسکی، با گرامیداشت یاد کسانی که در قتل‌عام انجام شده توسط هواپیماهای جنگی ترکیه در پایان سال ۲۰۱۱ جان خود را از دست دادند، تقاضای اجرای عدالت را تکرار کرد.

در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۱، هواپیماهای جنگی ترکیه ۳۴ نفر را که ۱۹ نفر از آنها کودک بودند، در روستای روبوسکی در منطقه قلابان (اولودره) شرنخ به قتل رساندند.

اهالی روبوسکی ۱۲ سال است که برای محاکمه مسئولین این قتل‌عام مبارزه می‌کنند.

ابتکار عدالت برای روبوسکی در صد و سی و ششمین ماه قتل‌عام در مقابل شعبه آنکارای انجمن حقوق بشر (İHD) بیانیه مطبوعاتی داد.

در جریان این بیانیه، بنری با مضمون «قاتلان پیدا شوند، روبوسکی بار دیگر هرگز» باز شد.

تانجو گوندوزآلپ، یکی از مدیران شعبه‌ی آنکارای انجمن حقوق بشر طی سخنرانی که انجام داد گفت: با این دردی که ۱۳۶ ماه است قطع نشده است، یک روستا، یک خلق، یک جامعه، یک کشور همه باهم به دنبال عدالت هستند. در ۵۹۱ هفته‌ای که از آن شب گذشته، قانون مفقود است، عدالت فراری است، همه ساکت هستند. ۴۱۳۹ روز از قتل‌عام گذشته و هنوز عدالت وجود ندارد.

گوندوزآلپ با اشاره به عملیات نسل‌کشی سیاسی در استان آمد افزود: امروز که به سمت یک روند انتخاباتی می‌رویم، بی‌عدالتی، بی‌قانونی، عدم صلح و فشار دولتی ادامه دارد. اعضای IHD شعبه آمد، روزنامه‌نگاران، هنرمندان، وکلا، سیاستمداران به ناحق بازداشت می‌شوند. در زندان‌ها، زندانیان بیمار را رها نمی‌کنند تا در دید عموم بمیرند.

گوندوزآلپ ادامه داد: همانطور که با گذشته مقابله نشده است، ظلم و بی‌عدالتی امروز نیز بدون عبرت از گذشته ادامه دارد. حق حیات اساسی‌ترین حق بشر است. چنانچه دولت از حق حیات حمایت نمی‌کند، در سازوکارهایی که حق حیات را در روبوسکی از بین می‌برد قرار دارد و قاتلان را دادگاهی نکرد.

گوندوزآلپ با تاکید بر اینکه آنها به تجمع، یادآوری، فریاد زدن و گفتن "بیایید با هم صدایمان را بلند کنیم" ادامه خواهند داد تا قتل‌عام روبوسکی را در دستور کار قرار دهند، افزود: روبوسکی آزمون دولت و حکومت است. مسیر صلح و عدالت در این سرزمین‌ها قطعا و ابتدا از روبوسکی خواهد گذشت. ننگ این سرزمین زخم خونین و عدالت‌خواهی است. تا زمانی که مسئولین (قتل‌عام) روبوسکی که دولت در قبال آن احساس شرم ندارد پاسخگو نگردند، نمی‌توان از حلالیت‌خواهی و عدالت سخن راند. ما فراموش نکردیم، فراموش نخواهیم کرد و نخواهیم گذاشت که فراموش شود.