۳۳ ماه است که اطلاعی از وضعیت رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که ۲۴ سال است در شرایط انزوا شدید در زندان جزیره امرالی به سر میبرد، دریافت نمیشود. با هدف شکستن این انزوا و تضمین آزادی عبدالله اوجالان که حق ملاقات با خانواده و وکلای او به طور کامل سلب شده و در وضعیت عدم ارتباط مطلق قرار گرفته است، کمپین جهانی در ۱۰ اکتبر در ۷۴ نقطه مراکز جهان راهاندازی شد که طی آن با بیانیهای مشترک خواستار "آزادی اوجالان، راهحل سیاسی برای مسئله کورد" شد.
حمایت از این کمپین از بخشهای مختلف اجتماعی در سراسر جهان ادامه دارد. این کمپین همچنین بار دیگر نشان داد که چگونه پارادایمهای کنفدرالیسم دموکراتیک و ملت دموکراتیک، مبتنی بر جامعهای دموکراتیک، اکولوژیک و آزادی زن که توسط عبدالله اوجالان به مدت ۲۴ سال در زندان امرالی توسعه یافته و به مردم جهان ارائه شده است، خلقهای جهان را تحت تاثیر قرار داده است. در حالی که بحرانهای ایجاد شده توسط مدرنیته سرمایهداری روز به روز افزایش مییابد، مطالعات آکادمیک در مورد پارادایم عبدالله اوجالان به عنوان راهی برای برون رفت از این بحرانها انجام میشود.
فلورنسیا گوارچه یکی از آکادمیسینهای دانشگاه فدرال ریو گرانده دو سول در برزیل است که روی پارادایمهای رهبر خلق کورد، عبدالله اوجالان کار میکند. آکادمیسین فلورنسیا گوارچه پارادایمهای عبدالله اوجالان و اهمیت کمپین "آزادی اوجالان، راهحل سیاسی برای مسئله کورد" را که در ۱۰ اکتبر آغاز شده است، برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد.
'با شناخت اوجالان، از نزدیک شروع به شناختن جامعه خودم کردم'
آکادمیسین فلورنسیا گوارچه، که مسیرش با مبارزات آزادی کوردها در سال ۲۰۱۵ تلاقی پیدا کرد، بعدها از نزدیک شروع به شناختن پارادایمهای جنبش کورد و عبدالله اوجالان کرد. فلورنسیا گوارچه که در حال حاضر روی پارادایمهای عبدالله اوجالان در دانشگاه فدرال ریو گرانده دو سول در برزیل کار میکند، گفت: «پس از آشنایی با جنبش کورد، شروع به برقراری روابط قویتر با مردم خودم کردم. در واقع از ایدههای عبدالله اوجالان برای شناخت بیشتر جامعه خودم استفاده کردم. تلاش برای درک پارادایمهای اوجالان و شناخت جامعه خودم در بطن همدیگر توسعه یافت.»
'اوجالان به این سوال که ما کی هستیم پاسخ خوبی ارائه میدهد'
آکادمیسین گوارچه که گفت: «اوجالان پاسخ خوبی به این سوال که ما کی هستیم ارائه میدهد» افزود: «پارادایمهای اوجالان پاسخ خوبی به سوالهای اینکه ما کیستیم و همچنین چگونه میتوانیم یک ملت دموکراتیک بدون دولت ایجاد کنیم،میدهد. از این نظر، برای من بسیار مهم بود که این سوال را بپرسم که ما کی هستیم و به دنبال پاسخ برای آن باشم. اوجالان به ما کمک میکند تا پاسخ این سوال را پیدا کنیم که خودمان را بشناسیم، ارزشهای خود را بشناسیم و به طور کلی بدانیم که چه کسی هستیم. در صورتی که ما، جوامع در بخشهای مختلف جهان، بدانیم که چه کسی هستیم، میتوانیم پیوندهای قویتر و اجتماعی مشترکی برقرار کنیم. اوجالان در برابر انواع تبعیضها و سیستمهای ساخته شده توسط دولتها بر روی ملت، این فرصت را برای ما فراهم میکند که بدون دولت فکر کنیم.
'اوجالان دیدگاه متفاوتی را ارائه میدهد'
آکادمیسین گوارچه با بیان اینکه وقتی با پارادایمهای اوجالان از نزدیک آشنا شد، شروع به زیر سوال بردن بسیاری از چیزها کرد، گفت: «دانشگاهها محیط سختی برای افرادی مانند من هستند. خانواده من از طبقه کارگر هستند، آنها با طبیعت در ارتباط هستند و پیوندهای آنها قوی است. همانطور که پارادایم را شناختم، شروع به زیر سوال بردن نقش خود در دانشگاه کردم و به موضوعات مختلف نزدیکتر شدم. هر اندازه که در مورد اوجالان و جنبش کوردها آشنا شدم، شروع کردم به شناخت و درک بیشتر واقعیتی که در آمریکای لاتین با آن روبرو هستیم و مبارزه مردمان مختلف علیه خشونت دولتی و استعمارگری. من معتقدم که ما باید نگرش خود را به جهان تغییر دهیم تا دنیایی متفاوت بسازیم. برای ایجاد دیدگاهی متفاوت، باید بر پارادایم مدرنیته دموکراتیک که اوجالان به ما ارائه کرد تمرکز کنیم. اوجالان همچنین به ما کمک میکند که چگونه میتوانیم درباره آکادمی و دانشگاهها تجدید نظر کنیم.»
'زنان کورد قوت و چهره انقلاب هستند'
گوارچه با تأکید بر اینکه مبارزات جنبش زنان کورد بیش از همه بر او تأثیر میگذارد، گفت: «مبارزه بینظیر زنان جنبش کورد به جایی رسیده است که امروزه در همه جای دنیا به رسمیت شناخته شده است. میتوان مبارزه بینظیر زنان را در هر عرصهای از جامعه دید. این وضعیت ما زنان را خیلی تحت تاثیر قرار میدهد. زنان کورد برای من چهره و قدرت واقعی انقلاب هستند. مبارزه زنان کورد منبع الهام همه ماست.»
'اوجالان یک امید بزرگ برای زنان است'
آکادمیسین گوارچه اهمیتی که اوجالان به انقلاب زنان داده است را امیدی بزرگ برای زنان جهان دانست و افزود: «تحلیلهای اجتماعی اوجالان و بررسی نقش زنان در جامعه بسیار مهم است. اوجالان چشماندازهای مهمی را برای قرنی که در آن زندگی میکنیم در بسیاری از زمینهها به ویژه مبارزه زنان ارائه میدهد. عزم اوجالان مبنی بر اینکه زنان باید پیشگامان انقلاب باشند، عزم بسیار مهمی است. و ما هر روز اهمیت این را بیشتر میبینیم و درک میکنیم. اهمیتی که اوجالان برای انقلاب زنان قائل است، امید بزرگی برای ما زنان است.»
'کمپین آزادی از اهمیت زیادی برخوردار است'
گوارچه با تاکید بر اینکه کمپین "آزادی اوجالان، راهحل سیاسی مسئله کورد" که در ۱۰ اکتبر راهاندازی شد، مهم است و باید از آن حمایت کرد، گفت: «اوجالان نقش اساسی در حل مسئله کورد است. راهحل اول از همه مستلزم گفتوگوی متقابل است. نقش و مخاطب یک طرف گفتگوی دوجانبه اوجالان است. بنابراین اگر میخواهند مسئله کوردها را حل کنند، نباید انزوا بر اوجالان تحمیل کنند. به یک معنا آنها میخواهند با منزوی کردن اوجالان از گفتگوی متقابل جلوگیری کنند. از این نظر کمپین آزادی اوجالان از اهمیت بالایی برخوردار است. این یک کمپین جهانی است. مطالبه حل مسئله کورد و آزادی اوجالان در سطح جهانی بسیار مهم است و باید از آن حمایت کرد.»
'تقاضای آزادی اوجالان، جوامع مختلف را با هم متحد کرد'
گوارچه با اشاره به اینکه کمپین آزادی اوجالان نیز از نظر معرفی پارادایمهای اوجالان از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: «این کمپین به مردم سراسر جهان این فرصت را میدهد که با پارادایمهای اوجالان بیشتر آشنا شوند. این کمپین همچنین به ما امکان میدهد چهره واقعی دولت ترکیه را ببینیم. برای حل مسئله کورد باید گفت و گو از سر گرفته شود، بنابراین آزادی اوجالان ضروری است. انتشار بیشتر پارادایمهای اوجالان در چارچوب همبستگی بینالمللی ضروری است. امروز، به یمن پارادایمهای اوجالان، میتوانیم بسیاری از مشکلات را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. بسیار مهم است که همه جوامع را در این بحثها بگنجانیم. ما میتوانیم از پارادایمهای اوجالان به عنوان روشی برای حل مشکلات استفاده کنیم. کمپین آزادی اوجالان همچنین به ما نشان داد که چگونه جوامع مختلف میتوانند بر اساس یک خواست مشترک بسیج شوند. اهمیت مبارزه بینالمللی نیز در اینجا خود را نشان داد. مثلاً شاید به نظر برسد که آمریکای لاتین دور از مبارزات کورد است، اما وقتی نشستیم و صحبت کردیم، دیدیم که چه پیوندهای مشترکی با هم داریم. دولتها ما را بر اساس هویتمان از هم جدا میکنند، مهم این است که در برابر این با هم متحد شویم و مبارزه کنیم.»