اعترافات اعضای القاعده: ترکیه بصورت گسترده از القاعده حمایت می‌کند

اعترافات اعضای القاعده: ترکیه بصورت گسترده از القاعده حمایت می‌کند

سه عضو «سازمان القاعده» که اهل تونس هستند توسط نیروی امنیتی شهر عفرین «غرب کردستان» دستگیر شدند. آنها در مورد روابط ترکیه و القاعده به مسایلی مهم اعتراف کردند. این اعضاء به شیوه‌ای رسمی از طریق فرودگاه آتاترک استانبول ـ «جیلوه‌گوز» آنتاکیه وارد سوریه شده‌اند و از سوی گروهی از افسران ترک پشتیبانی می‌شدند.

تاکنون با اسناد و دلایل موجه بسیاری روابط ترکیه و القاعده افشا و اثبات شد, اما مقامات رسمی ترکیه تاکنون این امر را رد کرده‌اند. پاسپورت‌های هر سه عضو القاعده تونسی که هفته گذسته توسط نیروی امنیتی عفرین بازداشت شدند, اثباتگر این مدعا می‌باشد. تونسی‌ها به شیوه‌‌ای رسمی از لیبی به فرودگاه آتاترک استانبول رفته و از آنجا هم به آنتاکیا و از آنجا هم به شیوه‌ای رسمی از دروازه مرزی «جیلوه‌گوز» وارد سوریه شدند.

بنا به اعترافات این سه عضو تونسی القاعده, گروهی به نام «ایمان» متشکل از افسران ترکیه‌ای رفت و آمده این اعضاء را برنامه‌ریزی و کنترل می‌کنند.

تاکنون بارها روابط میان ترکیه والقاعده بویژه با گروه «جبهه‌النصر» سوریه, مطرح شد. اما ترکیه هربار می‌گوید «ما به برادران خود در سوریه کمک می‌کنیم» و اینگونه تلاش می‌کند تا بر این روابط خود سرپوش بگذارد. سه جوان تونسی عضو القاعده که هفته گذشته از سوی نیروی امنیتی عفرین دستگیر شدند, در مورد روابط ترکیه و القاعده بویژه رابطه با «گروه جبهه‌النصر» سوریه که به کردها حمله می‌کنند, دست به اعترافات زدند.

از بن‌غازی تا سوریه

«عباس موسا» یکی از آن سه تن عضو القاعده اعتراف کرد که ساکن شهر «بن‌غازی» لیبی بوده. آنجا فردی به نام «ابو زیاد» او را با سازمان القاعده آشنا ساخته تا به سوریه فرستاده. او از طریق ترکیه وارد سوریه شده است. موسی 35 ساله می‌گوید:«من و برادرم در القاعده هستیم. برادرم هم‌اکنون عضو این سازمان است و قبل از من با آن آشنا شده و به سوریه فرستاده شد. من نزد کسانی رفتم که برادر من را فرستادند. یکی از آنها را دیدم گفتند نام وی «ابو زیاد» است. گفت اگر تو می‌خواهی برادر خود را ببینی, باید به القاعده ملحق شوی و به سوریه بروی. من هم قبول کردم و گفتم: باشد ملحق می‌شوم. در عرض چند روز گفتند بلیت مسافرت تو حاضر است. بلیت به مقصد استانبول بود. با استفاده از هواپیما مستقیما به فرودگاه آتاترک استانبول آمدم. از آنجا هم وارد آنتاکیا شدم. از آنجا هم از طریق «باب‌الحوا» وارد خاک سوریه شدم».

موسی گفت پس از رسیدن به باب‌الحوا , از طریق دروازه مرزی «جیلوه‌گوز» وارد سوریه شدم و در منطقه «تخارم» واقع در شهرستان «ادلب» به کمپ القاعده رفتم. در آنجا 21 روز آموزش نظامی دیدم,سپس به کمپی دیگر منتقل گردیدم. وی افزود:«وقتی که آموزش می دیدم, کمپ ما 120 نفر بود. اکثر آنها اهل تونس بودند و همه از طریق خاک ترکیه به آنجا آمده بودند. درکمپ ما غیر از تونسی‌ها, ترکیه‌ای, الجزایری و مصری هم حضور داشتند. تعداد آنها هم به اندازه ما تونسی‌ها بود. من بسیاری را می‌شناسم که آمده, جنگیده و سپس به ترکیه رفته‌اند. آنها در ترکیه حتی بازداشت هم نشده‌اند. ما همه روزه تلفنی با هم حرف می‌زدیم. از آن کمپ ما را به «دویله, ارمنز, تفتناز, بینیس و دان از توابع ادلب بردند. در آنجا دیگر در فعالیت‌ها و کارها شرکت کردم.

موسا در ادامه گفت که به مدت هشت ماه است در سوریه بسر می‌برد و افزود که پس از آن با چشمان خود دید که جنگ در سوریه غیر از مرگ هیچ فایده دیگری ندارد. او خواسته فرار کند و به کشور خود بازگردد. موسا افزود که برای بازگشت به کشورش خواسته از خاک ترکیه استفاده کند و تأکید کرد که ترکیه بطور حتم می‌داند که او برای عضویت در القاعده آمده.

گردان افسران ترک

یکی دیگر از اعضای القاعده به نام «نادر الواسانی» اهل تونس و متولد سال 87 که توسط نیروی امنیتی عفرین غرب کردستان دستگیر شده هم اعتراف کرد. وی گفت که همچو «اسابی موسی» از لیبی با استفاده از پاسپورت به فرودگاه آتاترک استانبول آمورده شده و به شهر هاتای ترکیه منتقل می‌گردد. از آنها هم از طریق دروازه مرزی «جیلوه‌گوز» به سوریه فرستاده می‌شود. نادر گفت امکان ندارد ترکیه از مشارکت من در سازمان القاعده خبر نداشته باشد. وی افزود:«من هم در لیبی سازماندهی شدم واز طریق ترکیه به سوریه فرستادند.»

وی گفت به محض ورود به سوریه او را نزد گروه «جبهه‌النصر» برده‌اند. در مورد کمپ این گروه هم گفت:«ما از طریق ترکیه وارد سوریه شدیم. باید بازهم از طریق این کشور ب کشورمان بازمی‌گشتیم. ترکیه بخوبی این را می‌داند. زیرا وقتی که وارد شدیم, اعضای القاعده از ما استقبال کردند. خود آنها ما را فرستادند. سازمان استخباراتی ترکیه نیرومند است, لذا امکان ندارد از هویت ما خبر نداشته باشد.»

الواسانی در مورد حضور القاعده وترکیه در داخل خاک سوریه مسایل مهمی بر زبان راند. وی گفت در سوریه , بویژه در نزدیکی منطقه «آتما» گروهی به نام «ایمان» که متشکل از افسران ترک است حضور دارند که تاکنون هویت آنها مجهول بود. وی افزود:«ما از طریق این گروه افسران با ترکیه روابط داشتیم. نام فرمانده این گروه افسران «ابو عبدو اسیف» است. از طریق این گروه سلاح, مهمات و آذوقه به ما می‌رسید. همچنین رفقای ما که در جنگ زخمی می‌شدند, آن گروه آنها را به بیمارستان‌های ترکیه منتقل می‌کردند».

یک جوان دیگر تونسی و عضو القاعده به نام «یوسف اککاری» هم ده روز پس از آن دو عضو دیگر از طریق ترکیه به سوریه منتقل شد. او گفت:«من در تونس دانشجو بودم. برای کار به لیبی رفتم. به دام القاعده افتادم. به من گفتند که آمریکایی‌ها, آلمانی‌ها و غیره وارد سوریه شده و مسلمانان سنی را می‌کشند. در تلویزیون‌ها هم در مورد آن تبلیغ می‌کردند و ما را سازماندهی کردند. در عرض 15 روز بلیت برای من حاضر کرده و به استانبول فرستادند. از آنها هم از طریق دروازه مرزی به سوریه رفتم. فردی به نام «ابو احمد» از من استقبال کرد. من را به کمپ برد. نزدیک چهار ماه است در سوریه بسر می‌برم. اما من دیدم که آنچه پیشتر به ما گفته بودند تا فریبمان دهند, همه دروغ بود. من خواستم فرار کنم و به کشورم بازگردم. اما می‌بایست از طریق ترکیه می‌رفتم».

این اعترافات این سه عضو القاعده که تونسی هستند و توسط نیروی امنیتی عفرین غرب کردستان دستگیر شده‌اند, و همچنین مهر فرودگاه ترکیه بر پاسپورت‌های آنها, اثبات می‌کند که ترکیه بصورت گسترده با سازمان القاعده همکاری می‌کند.