طرح مسئله مقاومت غرب کردستان در نشست جنبش اجتماعی جهانی

طرح مسئله مقاومت غرب کردستان در نشست جنبش اجتماعی جهانی

مقاومت کوبانی مهر خود را بر «نشست جنبش اجتماعی جهانی» زد. این نشست با شرکت جنبش‌های اجتماعی 50 کشور برگزار گردید. پاپ فرانسیسو, رهبر روحانی کاتولیک‌های جهان هم در این نشست حضور یافت و پیام داد:«ما پشتیبان کردها هستیم».

این نشست با محوریت «نشست جنبش‌های اجتماعی جهان» از 27 الی 29 اکتبر در شهر رم, پایتخت ایتالیا برگزار گردید و سه روز ادامه یافت که جنبش‌های اجتماعی 50 کشور در آن شرکت کردند. در این نشست به موضوع طبیعی‌ترین حقوق انسانی پرداخته و با سیستمی که بر انسان‌ها حاکمیت می‌کند , مخالفت و از حقوق بشر حمایت شد. در جریان گفتگوها اذعان شد که آیین‌ها, ادیان و ریشه‌های هر آیینی هرچه باشد, حقوقی دارند و تمامی جهانیان بر اساس حقوق بنیادین گردهم خواهند آمد. همچنین به مسئله نابرابری پرداخته و گفته شد که بی‌عدالتی اجتماعی با مبارزه رادیکال از میان خواهد رفت.

پاپ فرانسیسکو: در مبارزه‌تان در کنارتان هستیم

در روز سومین نشست , پاپ فرانسیسکو, رهبر کاتولیک‌های جهان و «اوو مورالس» رئیس جمهور اکوادور سخنرانی کردند. پاپ فرانسیسکو در سخنان خود به مسئله حقوق پرداخت و گفت:«وقتی از حقوق انسانها دفاع می‌شود, برخی‌ها مدافعان را به کمونیست‌بودن متهم می‌کنند, اما همانطور که می‌دانیم, آنها بخاطر باورهای خود به دفاع می‌پردازند و دفاع از حقوق اجتماعی یکی از بنیان‌های مهم کلیسای کاتولیکی است. در انجیل هم به کمک به فقرا اشاره شده است. زبان, دین و آیین هرچه باشد, فرقی نمی‌کند, باید همه دارای حقوق خاک, ملک و کار باشند. ما همچو کلیسای واتیکان تا رسیدن انسانها به حقوق خود, مبارزه خواهیم کرد. امروزه می‌خواهیم با فقرا و طرفداران محیط‌زیست متحد ویکصدا شویم. می‌خواهیم در جریان مبارزاتتان با شماها باشم».

اوو مورالس: مبارزه برای احقاق حقوق مشترک ادامه یابد

اوو مورالس, رئیس‌جمهور اکوادور هم طی ایراد سخنانی بیان کرد که همچو رئیس‌جمهور یک کشور سخن‌نمی‌گوید, بلکه همچو یک رهبر اجتماعی مسایلی بیان می ‌کند. وی گفت وقتی در کشورش اصلاحات ارضی انجام شد, سختی‌های زیادی کشیدند. وی افزود که استفاده از نفت و گاز طبیعی را از انحصار شرکت‌های خصوصی خارج ساخته و خاک و منابع زیرزمینی را برای خدمت خلق بکار گرفته‌اند. مورالس بیان کرد:«ما در این زمینه‌ها در کشورمان گام‌هایی برداشته‌ایم. در زمینه حقوق بشر هم گامی‌هایی عظیم برداشته و برای دفاع از حقوق مشترک , مبارزه ما ادامه دارد. همچنین برای دفاع از حقوق مشترک, باید زیر سقف سازمن ملل سازماندهی‌هایی صورت گیرد». مورالس سپس با پاپ فرانسیسکو دیداری بعمل آورد.

دیدار هیأت کردها با پاپ

پاپ فرانسیسکو پس از اتمام نشست , با هیأت‌های چندین کشور دیگر دیدار بعمل آورد. پاپ با اعضای «کوردیش نتوورک» که نماینده کردها بودند, دیدار کرد. پاپ فرانسیسکو در پاسخ به درخواست هیأت کردها مبنی بر حمایت از کوبانی, گفت:«ما در کنار کردها هستیم».

اشاره به مقاومت کوبانی در قطعنامه پایانی

در نشست جنبش‌های اجتماعی در مورد مقاومت نیروی ی.پ.گ و ی.پ.ژ بر ضد داعش, بحث و گفتگو صورت گرفت. اعضای «کوردیش نتوورک» گفتند مقاومت کوبانی, مقاومت خلقی است که تبهکاران درصدد اشغال خاک آنها هستند.

موضوع مقاومت کوبانی در قطعنامه پایانی نشست سه روزه جنبش‌های اجتماعی مورد اشاره قرار گرفت.