تشکیل 33 کمون از سوی شهرداری دیرک غرب کردستان

تشکیل 33 کمون از سوی شهرداری دیرک غرب کردستان

دیرک یکی از شهرهای کانتون جزیر غرب کردستان است. جمعیت آن قریب 40 الی 50 هزار نفر است, اما با آمدن آوارگان شنگال بخاطر وحشی‌گری‌های داعش, کمپ آوارگان نوروز احداث و جمعیت آن شهر افزایش یافت.

حکومت خودمدیریتی غرب کردستان هم فعالیت‌های شهرداری دیرک را الگوی همه شهرداریها قرار می‌دهد.

تشکیل 33 کمون

اساسی‌ترین روشهای شهرداری, مشارکت‌دادن مردم است. به همین دلیل از هم‌اکنون گام‌هایی مهم برداشته شده است. شهر دیرک به 5 منطقه تقسیم و 33 کمون تشکیل شده‌اند.

مشارکت همگان در کمون‌ها آزاد است, اما شروطی هم دارد و آن این است که باید به ارزش‌های مردمی احترام گذاشت. بعبارتی دیگر, نباید میان مردم ایجاد آشوب و اختلال کرد.

مسئولین کمون هر هفته یک بار نشستی برگزار می‌کنند. اگر بخواهند در منطقه خود کاری انجام دهند, در آن نشست مطرح می‌کنند, سپس به اطلاع مجلس شهر می‌رساند. مجلس شهر و کمونها پس از تصمیم‌گیری, برای اجرایی‌کردن اقدام می‌کنند و طرح خود را به نهادهای مربوطه شهرداری مردمی تحویل می‌دهند. شهرداری هم مطابق امکانات موجود برای اجرایی‌کردن آن تلاش می‌کند.

پرداخت حقوق ماهیانه برحسب نیازها

بیش از 100 کارمند در شهرداری فعالیت می‌کنند. آنها مدتی مدید است حقوق ماهیانه دریافت نکرده‌اند, اما پس از اینکه شهرداری به نتایجی مثبت رسید, هرچند کم باشد, اما مقداری حقوق به کارمدان خود داد. در این شهرداری, اساس کار بر رفع نیازها استوار است. به افراد مجرد 15 هزار, به افراد متأهل 20 الی 25 هزار لیره حقوق ماهیانه پرداخت می‌شود. همچنین سوبسیدهایی از قبیل مواد خوراکی و غیره ارایه می‌شود.

حل کمبود آب و برق

شهرداری دیرک در سطحی قابل توجه مشکل فقدان برق و آب را حل کرده است. برق بیمارستان شهر 24 ساعته شد.

بخاطر استفاده از موتور آب بر روی چاه‌های آب, درصورت قطع برق, جریان آب قطع نمی‌شود.

پاکیزه‌نگهداشتن سطح شهر از دیگر مسایل جالب توجه است.

در سطح شهر دیرک هزار سطل بزرگ زباله تهیه شده که 100 سطل آن در کمپ آوارگان نوروز می‌باشد.

خدمات عمومی بدون هزینه

شهرداری مردمی دیرک تاکنون هزینه برق را از شهروندان نگرفته است. در روزهای اخیر فعالیت‌ها برای سازمان‌های محلی برق, انجام می‌گیرد. برای خدمات عمومی و آب هم هر دو ماه 500 لیره از شهروندان گرفته می‌شود.

این شهرداری همچنین احداث جاده های بین‌روستایی و شهری را بصورت گسترده آغاز کرده است.

شهرداری دیرک برای ترک عادات دوران حاکمیت رژیم بعث, کمون‌هایی تشکیل داده و دوره‌های آموزشی دایر برای مردم دایر می کند.

از جمله فعالیت‌های شهرداری دیرک, تلاش برای خارج ساختن زنان از چهاردیواری خانه و مشارکت دادن آنها در امر تولید و کار بهینه اجتماعی در خارج از خانه است. همچنین فعالان شهرداری خانه به خانه گشته و به زنان بیوه کمک کرده و نیازهای مالی آنها را برآورده ساختند.

همچنین تعاونی‌هایی تولیدی و اقتصادی برای زنان ایجاد شده است. گفته می‌شود که هر تعاونی زراعی طوری است که در هرکدام 1 هزار زن بتوانند کار کنند. این شهرداری چنین خدماتی هم برای زنان آواره شنگال در کمپ نوروز ارایه می‌دهد.