تئاتر کردی در روز جهانی تئاتر

تئاتر کردی در روز جهانی تئاتر

از سال ۱۹۶۱ و به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر (ITI)، سالانه روز جهانی تئاتر در تاریخ ۲۷ مارس جشن گرفته می‌شود.

پیام سالانه این روز هر سال توسط یکی از صاحب نظران و هنرمندان عرصه تئاتر انتخاب می‌شود و به تاثیر و تقابل تئاتر در عرصه بین المللی اختصاص دارد.

ادوارد آلبی، آگوستو بوال، جین کوکتو، آرتور میلر، پابلو نرودا و... از جمله افرادی بودند که پیام روز جهانی تئاتر را نوشته‌اند. پیام روز جهانی تئاتر در سال ۲۰۱۱ توسط جسیکا کاوا، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر نوشته شده‌است. شهرت وی در عرصه بین المللی نه به دلیل داشتن مدرک دکترا در رشته تئاتر و انجام پژوهش‌های بسیار در این زمینه، بلکه به دلیل فعالیت‌های بشر دوستانه او است.

تئاتر کردی

کردها هر ساله در روز جهانی تئاتر برنامه‌هایی ویژه برگزار می‌کنند. تئاتر کردی در دهه 90 پیشرفت قابل توجهی یافت. گروه‌های تئاتری که در آن دهه تشکیل شدند بصورت زیل است: ئتاتر حیات نوین(ن.چ.م استانبول 1992), گروه تئاتر عشق میهن (کایدر استانبول 1994), گروه تئاتر آمارا (ن.چ.م مرسین 1997).

پس از این گروه‌ها, گروه‌های زیاد دیگری هم تشکیل شدند که به پیشرفت تئاتر کردی بسیار خدمت کردند. در شمال کردستان, برای اینکه هنر کردی بر ریشه‌های اصلی خود شکوفا شود, سال گذشته نخستین جشنواره تئاتر کردی در شهر آمد برگزار شد.

امسال هم پیشکسوتان تئاتر کردی در نظر دارند که بازیگران و تئاتردوستان را به سالن‌های نمایش جذب کنند.

قرار است در کلان شهر «آمد»  و شهر «الیح» شمال کردستان کارهای برخی هنرمندان کرد در زمینه تئاتر ارایه شود.

زمان برگزاری , روز 28 مارس خواهد بود و شمار زیادی از هنرمندان کرد هم در ارتباط با این جشنواره حضور خواهند یافت که تئاتر «غلام دو صاحب»  در سالن تئاتر شهر آمد و الیح به نمایش درآید.

قرار است در شهر «دیرک» غرب کردستان هم «مرکز فرهنگی و هنری دجله» برای گرامیداشت یاد و خاطره هنرمند جانباخته کرد «یکتا» در روز 28 مارس مراسمی ویژه برگزار کند. این مراسم در ساعت 18 برگزار می‌شود و گروه‌های «باو تیار, آوا مزن, وان, روز, بوهاریا, گل آزادی و جودی» به نمایش آثار خود خواهند پرداخت.