واکنش‌های اعتراضی به مرگ آرمیتا گراوند

پس از ۲۸ روز ماندن در کما دیروز خبر درگذشت آرمیتا گراوند دختر ۱۷ ساله‌ی کورد در تهران منتشر شد و این واقعه موجب اعتراض و واکنش در میان مردم شد.

اوایل اکتبر جاری آرمیتا گراوند دختر کورد کرماشانی و مقیم تهران، بنا بر اظهارات شاهدان عینی در یکی از ایستگاه‌های متروی تهران به‌ دلیل عدم پایبندی به حجاب اجباری توسط نیروهای امنیتی مورد خشونت قرار گرفته و سپس بی‌هوش شد.

پس از ۲۸ روز ماندن در بیمارستان فجر تهران و تحت نظارت نیروهای امنیتی دولت ایران، دیروز خبر جان باختن آرمیتا منتشر شد و این نیز موجی از اعتراض را در پی داشت و در چندین منطقه از شهر تهران مردم علیه حکومت شعار دادند.

به همان صورت در شهرهای کرماشان و شیراز نیز چند حرکت اعتراضی انجام شده بود و بنا بر اعلام منابع محلی برای جلوگیری از هر نوع اعتراضی، حکومت اقدام به استقرار شمار زیادی از نیروهای نظامی در سطح شهر کرماشان نموده است.

در راستای جلوگیری از آغاز مجدد اعتراضات خیابانی در ایران حکومت تا کنون پیکر آرمیتا را به خانواده‌اش تحویل نداده است و طبق اعلام چند منبع داخلی، حکومت ایران خانواده گراوند را تحت فشار گذاشته‌اند تا از برگزاری هر نوع مراسمی خودداری کنند.

جان‌ باختن آرمیتا، واقعه جان ‌باختن ژینا امینی را تداعی می‌کند که وی نیز به همان شیوه در تهران و توسط پلیس امنیت اخلاقی و به بهانه عدم پایبندی به حجاب اجباری با خشونت روبرو شد و سپس جانش را از دست داد و این واقعه به سرآغاز قیام «زن زندگی آزادی» مبدل شد که بزرگترین موج اعتراضی در ۴۵ سال اخیر در ایران قلمداد می‌شود.