به تازگی رسانههای ایرانی و کرهشمالی از ایجاد یک جبهه مشترک میان ایران و کرهشمالی و جذب کشورهای دیگر عضو جنبش غیرمتعهد ها, خبر میدهند. ایران هم برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران را فرصتی برای پرداختن به این مهم میشمارد.
جنبش غیر متعهد ها از 120 کشور تشکیل شده که خود را از هر قدرت بزرگ خارجی مستقل می دانند، اما برگزاری این اجلاس در تهران غرب را در موضع انتقادی قرار داده چرا که جمهوری اسلامی را به عدم تعهد به قطعنامه های بین المللی متهم می کند.
به گزارش تلگراف, روزنامه انگلیسی , کره شمالی نیز از از جمله کشور هایی است که در مقابل انتقاد ها در خصوص برنامه های هسته ای و موشکی خود در برابر غرب ایستادگی می کند. از سوی دیگر ایران و کره شمالی متحدان نزدیکی به شمار می روند که در زمینه تبادل تکنولوژی و دانش هسته ای و موشکی روابط نزدیکی دارند. ادعایی که از سوی غرب و پنل کارشناسی سازمان ملل مطرح شده و تحلیلگران ادعا می کنند تهران بخش از دانش هسته ای خود را از طریق کره شمالی به دست آورده است.
این در حالی است که خبر حضور رهبر کره شمالی در تهران را برای نخستین بار رسانه ها در کره جنوبی اعلام کردند.
اکثر 120 کشور عضو غیرمتعهدها بخاطر برنامههای تحریمی غرب, حاضر نشدهاند که در اجلاس تهران شرکت کنند. گفتنی است حدود 40 رهبر بین المللی در اجلاس تهران شرکت می کنند و با وجود خبرهای اولیه مثبت در خصوص حضور بان کی مون در اجلاس غیر متعهدها هنوز سفر دبیر کل سازمان ملل به ایران قطعی نشده است.
رقابت ایران و اسرائیل برای تشکیل جبهه
به همان اندازه که اسرائیل سعی میکند که با آمریکا یک جبهه جنگ علیه ایران تشکیل دهد, ایران هم درصدد است که جبههای بینالمللی برای خود علیه قدرتهای بزرگ غرب تشکیل دهد, فقط با این تفاوت که اسرائیل متحدانی دارد که از حمایت آنها مطمئن است و میداند که بدون حمایت آمریکا نمیتواند کاری از پیش برد. اما ایران مجبور است که متحدانی برای خود دستو پا کند و کشورهای کرهشمالی, چین, روسیه, ونزوئلا, سوریه و دولت شیعی عراق برای ایران متحدی بسیار سستعنصر به حساب میآیند و نمیتواند بطورکامل به آنها پشتببندد. تنها حامی که از جانب آن مطمئن است, حزبالله لبنان است. برخی با اشاره به نقش ریاستی ایران برای جنبش غیر متعهد ها در 3 سال آینده این نکته را خاطرنشان می کنند که جمهوری اسلامی درصدد یارگیری در جنبش غیر متعهد ها برای مانوردهی در پرونده هسته ای خود است.
انتظار پیشرفت غیرمنتظرهای در مذاکرات را ندارم
غرب و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بخوبی میدانند که در صورت چنین تلاشهایی از جانب ایران برای یارگیری در سطح جهان, این کشور قصد ندارد از برنامههای هستهایش عدول کند, لذا باید به مذاکرات هستهای هم امید چندانی نداشته باشند. همچنین بخوبی میدانند که هرگونه توافقی احتمالی با ایران صرفا میتواند کوتاهمدت باشد و سپس بسرعت ازهم میپاشد.
حتی آمانو, مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که انتظار ندارد در نشست روز جمعه آژانس با ایران، پیشرفت غیر منتظره ای در مذاکرات حاصل شود و این بدان معنی است که غرب از نیات ایران در آینده به خوبی خبر دارد, لذا مطابق این برنامههای ایران, غرب هم خود را آماده رویارویی میکنند. اصل اساسی این است که آمریکا حتی به تسلیم کامل رژیم ایران هم بسنده نمیکند و تنها فروپاشی را راهکار اطمینانبخش میداند.
نشست بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی با مقامات ایرانی پس از دو ماه وقفه، روز جمعه برگزار خواهد شد.
آمانو که در هلسینکی با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: دلیلی که من نمی توانم زیاد خوشبین باشم آن است که ما بهترین تلاش خود را در روحی سازنده برای ایجاد توافق بین ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به کار گرفته ایم اما تا کنون در رسیدن به توافق نتیجه ای حاصل نشده است.
وی ادامه داد: من هیچ نشانه ای که این موضوع به زودی تغییر کند نمی بینم.
از طرف دیگر اینکه ایران مدام در ماه رمضان بویژه در خطبههای نماز عید فطر اسرائیل را بصورت جدی تهدید کردند, نشانه این است که حاضر به عقبنشینی نیستند و حتی ایران میخواهد برای رویارویی صددرصد, نوعی سازش و همصدایی در داخل به میان آورد لذا از اصلاحطلبان خواستهاند که توبه کنند و در کنار اصولگرایان قرارگیرند. آنها بخوبی میدانند که وجود هرگونه درزی در داخل میتواند به نفوذ قدرتهای جهانی از خارج برای فروپاشی کمک کند.
مهمانپرست: بیانیه سخنگوی اشتون گستاخانه است و اسرائیل کانون بی ثباتی منطقه میباشد
سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم ایران ضمن تأکید بر لزوم مقابله با اقدامات ضد حقوق بشری «رژیم صهیونیستی» بیانیه سخنگوی اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپایی در خصوص مواضع اخیر مقامات ایران در مورد اسرائیل را گستاخانه دانست و محکوم کرد.
اظهارات رامین مهمانپرست برای محکومساختن جدی اروپا و اسرائیل بود و این مهم اشاره به موضع سیاسی ایران در قبال مسئله هستهای و ماهیت پیشرفتها در آن زمینه بود.