آزمایش دو موشک دیگر توسط سپاه پاسداران

منابع اطلاعاتی آلمان گزارش داده‌اند که سپاه پاسداران ایران در دومین روز از مرحله دوم رزمایش موسوم به "مدافعان حریم ولایت"، دو موشک دیگر به‌نام‌های "سومار" و "خرمشهر" آزمایش نموده است

منابع اطلاعاتی آلمان گزارش داده‌اند که سپاه پاسداران ایران در دومین روز از مرحله دوم رزمایش موسوم به "مدافعان حریم ولایت"، دو موشک دیگر به‌نام‌های "سومار" و "خرمشهر" آزمایش نموده است

 

به گزارش روزنامه آلمانی "دی ولت"، منابع اطلاعاتی آلمان اعلام کرده‌اند که سپاه پاسداران دیروز دو موشک بالستیک و کروز دیگر را آزمایش کرده است. این خبر درحالی منتشر می‌شود که هنوز ایران به این اخبار واکنشی نشان نداده است.

 

گفته می‌شود که موشک کروز ایران بانام "سومار" تولید داخلی‌ست و دارای بردی ۶۰۰ کیلومتری‌ست. اگرچه برد این موشک به اندازه موشک‌ دیگر یعنی "خرمشهر" نمی‌باشد، اما گفته شده که احتمالاً می‌تواند کلاهکی با وزن ۵۰۰ کیلوگرم را حمل کند. با این حساب، این موشک کروز می‌تواند "کلاهک اتمی" را نیز حمل نماید و "به تهدیدی برای غرب تبدیل شود".

 

در همین رابطه گزارش شده که در این رزمایش، یک موشک "خرمشهر" دیگر نیز که چند روز پیش شلیک شده بود، دوباره آزمایش شده است. موشک مذکور در شمار موشک‌های بالستیک قرار می‌گیرد و دارای بردی به مراتب بیشتر از موشک "سومار" می‌باشد. کارشناسان ادعا می‌کنند که این موشک یک موشک متعلق به "کره شمالی‌" موسوم به "موسودان بی‌ام ۲۵" است که ایران تغییراتی را در آن ایجاد کرده است.

 

منابع اطلاعاتی آلمان در سال ۲۰۰۵ ادعا کرده بودند که کره شمالی ۱۸ دستگاه از این موشک‌ها را در اختیار ایران قرار داده است که همین امر نیز گمانه‌زنی‌ها را بر سر "غیر بومی" بودن این موشک افزایش می‌دهد. مقامات سپاه چند ماه قبل اعلام کرده بودند "موشک بالستیک خرمشهر" که ساخت خود وزارت دفاع ایران می‌باشد را در بهمن‌ماه آزمایش خواهند نمود.

 

مقامات غربی هنوز در این‌باره واکنشی نشان نداده‌اند. اما به‌نظر نمی‌رسد که از این امر بی‌اطلاع باشند. مقامات دولت جدید امریکا چند روز پیش اعلام کرده بودند که به‌شدت برنامه موشکی ایران و رزمایش اخیر ایران را رصد می‌کنند. مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا دیروز در گفتگویی با تلویزیون ای‌بی‌سی به ایران پیشنهاد کرده بود که "بهتر است ایران عزم و اراده رییس جمهور جدید را محک نزند".

 

خبر پرتاب اولین موشک در این رزمایش که از "موشک‌های میان‌برد با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای" بود، توسط وزارت دفاع ایالات‌متحده منتشر شد و پس از چند روز مقامات سپاه آن را تأیید کردند.