دیده‌بان حقوق بشر: سیاست‌های پناهندگی در مواجهه با بحران‌های ونزوئلا و هائیتی ناکافی است

دیده‌بان حقوق بشر (HRW) در گزارش خود که روز چهارشنبه ۱۱ سپتامبر منتشر شد، تاکید کرد که سیاست‌های پناهندگی در قاره آمریکا برای هزاران مهاجری که از کشورهایی مانند ونزوئلا و هائیتی که با بحران‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، ناکافی است.

دیده‌بان حقوق بشر با بررسی سیاست‌های مهاجرتی کشورهایی مانند برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پاناما و پرو دریافت که این دولت‌ها پناهندگی و حمایت بین‌المللی کافی برای افرادی که از بحران‌های حقوق بشری فرار می‌کنند، ارائه نمی‌کنند.

بر اساس این گزارش، در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۷۰۰ هزار مهاجر مجبور به عبور از جنگل خطرناک دارین بین کلمبیا و پاناما شدند.

مهاجران در این مسیر مورد خشونت جنسی و سایر اشکال سوء استفاده قرار گرفتند. تنها ۴۷۷ هزار نفر از ونزوئلا، ۶۰ هزار نفر از اکوادور و ۴۱ هزار نفر از هائیتی این مسیر دشوار را طی کردند.

دیده‌بان حقوق بشر نسبت به توافقنامه مهاجرتی که تابستان امسال بین پاناما و ایالات متحده آمریکا امضا شد و واشنگتن ۶ میلیون دلار به آن کمک کرد، ابراز نگرانی کرد.

گفته می‌شود که این توافق می‌تواند پاناما را وادار کند که پناهجویان را به کشورهایی که در معرض خطر هستند بازگرداند که این امر نقض تعهدات بین‌المللی است. این سازمان استدلال می‌کند که ایالات متحده آمریکا با واگذاری کنترل‌های مهاجرتی به کشوری با فرآیندهای ناکافی پناهندگی، از مسئولیت‌های خود شانه خالی می‌کند.

فروپاشی اقتصادی در ونزوئلا و خشونت تبهکاران در هائیتی از جمله دلایل اصلی موج مهاجرت هستند.

در حالی که در سال‌های اخیر بیش از هفت میلیون نفر از ونزوئلا فرار کرده‌اند، در سال ۲۰۲۳، ۶۰۰ هزار نفر در هائیتی آواره خواهند شد.

در مواجهه با این بحران‌ها، دیده‌بان حقوق بشر توصیه می‌کند که دولت‌های منطقه باید یک سیستم حفاظت موقت ایجاد کنند که به مهاجران ونزوئلا و هائیتی برای دوره‌های ثابت اما قابل تجدید وضعیت قانونی اعطا کند.