شوراییشدن رهبری چالش میان افراطیها و اصلاحطلبان
مسئله شوراییشدن نهاد رهبری در نظامی ایران, اخیرا مورد گفتگو در محافل سیاسی آن کشور قرار میگیرد. به نظر میرسد که جبهههای میانهرو و اصلاحطلب موافق شوراییشدن رهبری هستند.
مسئله شوراییشدن نهاد رهبری در نظامی ایران, اخیرا مورد گفتگو در محافل سیاسی آن کشور قرار میگیرد. به نظر میرسد که جبهههای میانهرو و اصلاحطلب موافق شوراییشدن رهبری هستند.
مسئله شوراییشدن نهاد رهبری در نظامی ایران, اخیرا مورد گفتگو در محافل سیاسی آن کشور قرار میگیرد. به نظر میرسد که جبهههای میانهرو و اصلاحطلب موافق شوراییشدن رهبری هستند. رفسنجانی هم در مصاحبه با روزنامه جمهوری اسلامی شورایی شدن را بهترین راهکار برای تعادل سیاسی میان اصلاحطلبان و افراطیها دانستهاست.
اکبر هاشمی رفسنجانی در اين مصاحبه که بخش دوم آن روز يکشنبه ۲۶ بهمن منتشر شده است در خصوص آينده رهبر جمهوری اسلامی پس از مرگ علی خامنه ای، رهبر کنونی ايران، با توجه به قانون اساسی گفته است: «من میگويم کاری که کرديم، در زمان خودش کار درستی بود. اينکه به دست چه کسی میافتد، يک نگرانی برحق است. امّا اگر اشکالی هست، در عملکرد خبرگان است. اگر خبرگان به وظيفه خودشان درست عمل کنند، در صورت نبودن يک فرد مناسب حتماً میتوانند شورايی کنند. چون قانون شورا شدن هم باز است.»
او اضافه کرده است:« شايد در آينده بدون شورا نتوانند کار درستی انجام بدهند. البته اين کار تا حدودی به مردم هم بر میگردد، چون اگر مردم نمايندگان خود را درست انتخاب کنند، میتوان اميدوار بود. اتفاق بد در مجلس و هر جای ديگر که مردم بد انتخاب کنند، میافتد. در دنيا هم میافتد. اصلاً شما جايی را پيدا نمیکنيد که در عبور از همه گردنههای مشکل، کاملاً درست عمل کرده باشند.»
جریان افراطی بویژه احمد جنتی و احمد خاتمی اخیرا نسبت به شوراییشدن رهبری هشدار دادهاند.
قرار است انتخابات پنجمين مجلس خبرگان رهبری در اسفند ۱۳۹۴ همزمان با انتخابات مجلس دهم برگزار شود.