کارزار سهشنبههای نه به اعدام
بر اساس بیانیهای که به دست رسانهها رسیده، حکومت ایران در روزهای ۱۹ و ۲۰ فروردینماه سال جاری، به ترتیب ۱۱ و ۱۸ زندانی را اعدام کرده است. در میان اعدامشدگان، نام ۵ زندانی سیاسی-عقیدتی به اسامی مالک علی فدایینسب، فرهاد شاکری، تاجمحمد خرمالی، عبدالرحمن گرگیج و عبدالحکیم عظیم گرگیج نیز به چشم میخورد که در زندان وکیلآباد مشهد اعدام شدهاند.
همچنین، یک زندانی بلوچ ۲۲ ساله به نام علی دهانی به اتهام کشتن مأموران حکومتی و یک زندانی کودک مجرم به نام بهزاد در زندان گنبدکاووس اعدام شدهاند. بر اساس این گزارش، از ۱۹ تا ۲۵ فروردین، ۱۸ زندانی بلوچ اعدام شدهاند.
این اعدامها با واکنش کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» روبرو شده است. این کارزار که در هفته جاری با پیوستن جمعی از زندانیان زن در زندان زاهدان و ازبرم لاهیجان به ۴۰ زندان گسترش یافته، اعلام کرده است که به مقاومت خود علیه حکم اعدام ادامه خواهد داد و از نهادهای بینالمللی میخواهد که صدای مردم و زندانیان در ایران باشند.
این کارزار همچنین اعلام کرده است که در روز سهشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۴۰۴، برای شصتوچهارمین هفته، زندانیان در ۴۰ زندان دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
متن کامل بیانیه این هفته کارزار به شرح زیر میباشد:
«حکومت درمانده ولایت فقیه که اکنون در باتلاق بحرانهای داخلی و بینالمللی گرفتار شده برای جلوگیری از خیزشهای مردمی طبق روال همیشگی اعدامها را تشدید کرده؛ بطوری که تنها در روزهای ۱۹ و ۲۰ فروردینماه به ترتیب ۱۱ و ۱۸ زندانی را اعدام کردهاست.
در این میان ۵ زندانی سیاسی-عقیدتی با اسامی مالک علی فدایینسب، فرهاد شاکری، تاجمحمد خرمالی، عبدالرحمن گرگیج و عبدالحکیم عظیم گرگیج در زندان وکیلآباد مشهد پس از ۱۰ سال زندان و شکنجه به دار آویخته شدند.
علاوه بر این صبح روز دوشنبه ۲۵ فروردینماه، یک زندانی بلوچ ۲۲ ساله به نام علی دهانی که در آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری مردم ایران، بعد از کشتار بیرحمانه نزدیک به ۱۰۰ تن از مردم در جمعه خونین زاهدان و خاش، به اتهام کشتن چهار تن از مأموران حکومتی در شهرستان بمپور بدون حق دادرسی عادلانه در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد. همچنین یک زندانی کودک مجرم، با نام کوچک بهزاد در زندان گنبدکاووس که در زمان ارتکاب جرم زیر سن قانونی بود، به دار آویخته شد. از روز ۱۹ فروردین تا ۲۵ فروردین تعداد زندانیان اعدام شده بلوچ، بالغ بر ۱۸ زندانی بوده است.
ابعاد گسترده نقض فاحش حقوق بشر در ایران که روزانه شاهد آن هستیم هشداری جدی برای جامعه و فعالان حقوقبشری و نهادهای بینالمللی است که هرگونه بیعملی و نادیده انگاری با این حکومت مستبد باعث گرفتن جان مردم ستمدیده و زندانیان بیشتری میشود.
کارزار 'سهشنبههای نه به اعدام' که در این هفته با پیوستن جمعی از زندانیان زن در زندان زاهدان و همچنین زندان ازبرم لاهیجان به ۴۰ زندان گسترش پیدا کرده است، با آنچه که در توان دارد علیه حکم غیرانسانی اعدام، ایستادگی و مقاومت میکند و از تمامی نهادها و سازمانهای حقوق بشری و سیاسی بینالمللی میخواهد که صدای مردم و زندانیان در ایران باشند ؛ زیرا که دهها زندانی سیاسی، عقیدتی و هزاران زندانی با جرایم عمومی زیر حکم اعدام هستند که از حداقل حق دادرسی منصفانه محروم بوده و هستند.
کارزار 'سهشنبههای نه به اعدام' سهشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۴۰۴ در ۴۰ زندان زیر برای شصتوچهارمین هفته اعتصاب غذا میکنند:
زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خورین ورامین، زندان چوبیندر قزوین، زندان اراک، زندان خرمآباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز، زندان سپیدار اهواز (بند زنان و مردان)، زندان نظام شیراز، زندان عادلآباد شیراز (بند زنان و مردان)، زندان برازجان، زندان رامهرمز، زندان بم، زندان کهنوج، زندان طبس، زندان جوین، زندان وکیلآباد مشهد، زندان گنبدکاووس، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان )، زندان رودسر، زندان حویق تالش، زندان دیزلآباد کرمانشاه، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان اورمیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان میاندوآب، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران، زندان زاهدان (بند زنان) و زندان ازبرم لاهیجان.
سهشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۴۰۴
هفته شصتوچهارم
کارزار سهشنبههای نه به اعدام»