به گزارش حال وش، سحرگاه روز سهشنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴، حکم اعدام پنج زندانی سیاسی-امنیتی و عقیدتی در زندان وکیلآباد مشهد اجرا شد. این زندانیان شامل عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاج محمد خرمالی، فرهاد شاکری و مالک علی فدایی نسب بودند. سه نفر از این زندانیان، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج و تاج محمد خرمالی، از شهروندان بلوچ بودند.
خانواده دو تن از زندانیان اعدام شده ضمن تایید این خبر اعلام کردند که اجرای حکم بدون اطلاع قبلی و بدون فراهم شدن امکان ملاقات آخر با خانواده صورت گرفته است. به گفته خانوادهها، آنان تنها از طریق تماسهای تلفنی از اجرای احکام اعدام مطلع شدهاند.
چهار تن از اعدام شدگان از پیروان اهل سنت و مالکعلی فدایی نسب تنها متهم شیعه این پرونده بود. با اینحال همگی آنان در یک پرونده مشترک و با اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده بودند.
پرونده این افراد ۱۲ متهم را شامل میشد که در سال ۱۳۹۴ توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و حدود یک سال بعد به زندان وکیلآباد مشهد منتقل شدند. در سال ۱۳۹۸، شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد، ۹ نفر از متهمان از جمله اعدامشدگان اخیر را به اتهام «بغی از طریق عضویت در گروه حزبالفرقان و جبهه همبستگی ملی اهلسنت ایران» به اعدام محکوم کرد. سه متهم دیگر نیز به حبس تعزیری محکوم شدند. پیشتر در دی ماه ۱۳۹۹، احکام اعدام حمید راست بالا، کبیر سعادت جهانی و محمدعلی آرایش اجرا شده بود.
با نقض بخشی از احکام توسط دیوان عالی کشور، پرونده برای بررسی مجدد به دادگاه ارجاع شد و نهایتاً در مردادماه ۱۴۰۲، شعبه چهارم دادگاه انقلاب مشهد، شش نفر دیگر از متهمان از جمله فرهاد شاکری، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاج محمد خرمالی، مالک علی فدایی نسب و عیسی عیدمحمدی را مجدداً به اعدام محکوم کرد. حکم اعدام آنان، در مردادماه ۱۴۰۳، به تأیید دیوان عالی کشور رسید.
همچنین، به گزارش حال وش، شمار زندانیان اعدامشده در زندان وکیلآباد مشهد به دستکم ۱۰ نفر افزایش یافته است. علاوه بر پنج زندانی سیاسی-عقیدتی، دستکم پنج زندانی دیگر با اتهامات عمومی نیز اعدام شدهاند. هویت دو نفر از این زندانیان به نامهای امیراحمد ثنایی (مزارزهی) و محمدرضا دامیده احراز شده است. به گفته منابع حال وش، این دو زندانی به اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند و حکم آنان بدون اطلاع خانواده و بدون ملاقات آخر با آنان اجرا شده است. از هویت سه زندانی دیگر که گفته میشود زن هستند، تاکنون اطلاعی در دست نیست.
با وجود اجرای گسترده احکام اعدام در زندان وکیلآباد، تاکنون مقامات قضایی درباره این اعدامها شفافسازی نکردهاند و احتمال افزایش شمار اعدامشدگان همچنان وجود دارد.